Нацистка символика на Майдан: протестите са в ръцете на фашисти

307185Безредиците, които продължават в Киев, се прехвърлиха в западна Украйна. В някои градове протестиращите успяха да превземат сгради на администрацията. В Лвов участниците в протеста заставиха губернатора да подаде оставка, властта вече е в ръцете на националистите. Както съобщават руски медии, разпространявайки се из Украйна, протестите придобиват все по-голям екстремистки характер.

Киев потъва в насилие. Коктейли Молотов, ожестечени боеве между протестиращи и милиция. Ситуацията в страната може да излезе извън контрол. Насилието е провокирано от фашисти и екстремисти.

224338_s1В страната се увеличават нападенията над евреи. Учителят от киевската синагога Дов Гликман наблюдава случващото се от болничното си легло. Ден преди началото на безредиците той е бил бит и сериозно ранен от неизвестен човек. В местната еврейска община отказват да коментират ситуацията – опасяват се възмездие от страна на ултрадесните групировки. Чуждестранните наблюдатели също са силно обезпокоени от случващото се.

Представител на израелската община на емигрантите Давид Яровал отбелязва, че страда за обикновените хора: „Мъчно ми е за хората, че някои от тях ще загинат за нищо“, – казва той.

1263969141_3692329_520c38c2Съдейки по факта, че по улиците на Киев свободно се използва нацистка и фашистка символика, лидерите на националистите вече не са в състояние да контролират действията на привържениците си. Нещо повече, ултрадесните открито изразяват подкрепата си за украинските лидери от времето на Втората световна война, които с чисто съзнание някога изпратили стотици евреи на смърт.

Според политолога Сергей Кисельов, ситуацията в Киев вече е на друго ниво – от мирен или частично мирен протест, той вече е в стадия на неуправляемост, което може да има непредвидени последствия за хората, живеещи в в страната. „Активната част от майдана прояви агресия към съществуващия държавен ред и наруши приетите и действащите закони. Премината е границата, след която вече е виден призракът на фашизма и гражданската война“, – обясни експертът.

m6689487d27afd25f236d1b49126f0899494715ee133207ef

3 отговора на “Нацистка символика на Майдан: протестите са в ръцете на фашисти

 1. Митев, станаха ви много опорни точки и започнахте да се обърквате. Обаче опорните точки на Путин трябва да са ви приоритет. Само че това не ви е сталинисткото време – сега си пускам майдана на живо и виждам кой фашист, кой националист. Все едно вие не пускате скинарчета да опорочат нашите протести – хайде, че ме е гнус от подлите ви душички.Това сайтче на националисти, дето им плаща Путин ли е? Щото един виден националист Воленчо що хубава работа ви свърши, ама вече го похарчихте…Колко ли ви струва Бареков?!

  • Ти първо се научи да пишеш на български, нещастнико… На български се пише „виждам кой Е фашист“. Глаголът „да бъдеш“ (аз съм, ти си, той е) е отпаднал в руския език, но в България се използва… Да не си и ти поредната платена пропагандна украинска гнида?…

   Ние също не пасем трева и също си пускаме майдана на живо, само че разликата е – ПО КОЯ МЕДИЯ… И прекрасно виждаме и знаем, кои са фашисти, деструктивни елементи, мерзавци и лумпени, бандити и хулигани, накратко – човешка измет. И кои са достойните граждани, милеещи за своята родина. Прекрасно се вижда кой какъв е. Няма нужда да ни „просвещаваш“.

   Никакви „скинарчета“ нямат нищо общо с българските патриоти от „Атака“. Такива са изпращани точно от герберастите, за да компрометират патриотите. Но нормално е мръсниците да винят чистите хора – крадецът винаги вика „дръжте крадеца“!

   И не можа ли атрофиралото ти мозъче да роди нещо по-оригинално от това, че „Путин бил плащал“ на този сайт, че и опорни точки бил ни давал… Дебил такъв, я виж банерите наоколо – този сайт се финансира от реклама! И той е един от малкото в България (на пръстите на едната ръка се броят), които плуват против течението. И точно затова показват истината такава, каквато Е. (Първа такава медия е телевизия „Алфа“, естествено.)

   Защо не кажеш по-добре ВИЕ, „протестърите“, откъде се финансирате? Вече и децата знаят – от щатските USAID, от NED, от фондове като този на Сорос, „Конрад Аденауер“ и пр. мерзавци. После парите преминават през стотици контролирани от ЦРУ НПО-та като „Отровено общество“, „Антибългарския хелзински клеветет“ и всички „Институти за нещо-си“, „Центрове за нещо-си“, „Нови български нещо-си“ и „Фондации нещо-си“. И накрая в кеш преминават към бандитите на Пашата и оттам се разпределят между лумпените като тебе. Същата схема работи както в България, така и в Украйна, само дето там се е развихрила в цялата си „красота“. За това нещо да кажеш?…

   Що се отнася до „Воленчо“ (депутатът Сидеров) – той ви е на вас, соросоидите, кост в гърлото. Защото е председател на единствената парламентарно представена българска сила, която говори истината, защитава интересите на България и българския народ и на трудещите се граждани. Затова го заливате с тонове фекалии (това е без друго единственият продукт, който сте способни да произведете). Затова палите билбордите на „Атака“, трошите им клубовете, биете им хората, клеветите и ги плашите. (Познати фашистки методи – ВАШИТЕ методи!) Затова засипвате патриотите с компромати, от които няма доказан нито един. Но с всеки опроверган компромат Сидеров печели все повече, защото хората виждат истината, макар и със закъснение. И вие ще загубите – благодарим за съдействието.

   Аз съм патриот и затова нямам нужда от „опорни точки“. Действам с разум и по съвест. Затова не съм се объркал в нищо – тезите ми са подредени и пределно ясни – освен за безмозъчните, естествено. Или за лъжците. Но вината не е моя, ако някой е морално увреден или дебил.

   Вие, соросоидните пълзящи твари – вие сте елементарни, злобни, подли, продажни, безсъвестни социопати, които имат постоянна нужда от инструкции. И редовно ги получавате, от най-високо ниво. Самият Джеймс Пардю лично дойде да ви обучава в СУ как се прави „студентска окупация“. И редовно „гражданското общество“ (т.е. антибългарските НПО-та) ви обучават как се правят протести и как се свалят правителства. И тук, и в Украйна – една малка агресивна сган тормози цялата страна и се опитва да й наложи чужда воля. От 45 млн. население на Украйна 100 хиляди агресивни деструктивни и безмъзъчни лумпени, събрани за пари от цялата страна, представляват 0.2 % от населението. Трябва да ви се признае, в България сте по-успешни – стигали сте до 1%. Вие не се борите за морал, защото нямате нищо общо с никакъв морал, както нямат и тези, които ви плащат. Което се и вижда днес в Украйна. Прекрасно се вижда – освен от слепите, естествено.

   Вие, соросоидите, прекалихте и с това сами се издадохте – всички вече ви разбраха кои сте, как и за кого работите. Вие самите ще станете причина хората да потърсят левицата. Защото едно куче като не знае да лае, по-добре да си мълчи.

 2. Пак объркана терминология! Това не са никакви „националисти“, това са чисти, класически НАЦИСТИ! (Разликата е дълбока и принципна.) Тези не са никакви патриоти, защото не мислят доброто на своята страна. Всъщност, истината е, че те изобщо НЕ МИСЛЯТ. Затова пък прекрасно умеят да мразят. Те са продажни марионетки, криещи се зад псевдопатриотични лозунги. Това са едни зли хора, екстремисти, които не са движени от любов към своя народ, а от авантюризъм, агресивни комплекси и омраза към другите. Те тръпнат от нетърпение да се юрнат, за да сеят смърт и разруха. Това не е национализъм – няма нужда да се каля тази добра дума. Това е чист класически нацизъм (наричан често и фашизъм) – слава Богу, поне заглавието е вярно. Винаги, когато на Вашингтон му трябва да намърсува някъде, той без съвест и притеснение прибягва до фашизма. Така е и сега. Национализмът, от друга страна, е враг номер едно на Вашингтон. Защото именно национализмът е за суверенитет и независимост на Украйна. Той се дърпа от смъртоносната прегръдка на Брюксел, докато фашизмът тласка Украйна право в нея. Евр(ей)о-асоциацията на Украйна не е нужна толкова на Брюксел, колкото на Вашингтон. Именно затова Вашингтон провокира безредици, а защо не и гражданска война. Като плаща стотици милиони долари, на стотици НПО-та и на стотици хиляди безмозъчни украински идиоти, които с възторг „усвояват далаверата“.
  Моля ви, по-внимателно с терминологията! – защото ако не представите правилно и коректно ситуацията, ще обслужите интересите на световните мракобесници, вместо да ги изобличите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s