Европейският съюз призовава украинската опозиция да се разграничи от окупаторите

487876Киев. Представителите на ЕС в Украйна призовават опозицията да се разграничи от всички десни групировки, които използват насилствени средства за постигане на своите цели.
„Ние призоваваме опозицията да поддържа мирния характер на демонстрациите и ясно да се разграничат от всички, които използват насилственис средства за постигане на своите цели“, се казва в разпространено изявление на представителството на ЕС.
През последните дни в Украйна радикални десни групировки започнаха массово окупиране на сгради, саморазправа с граждани, побоища и убийства. Ксенофобията и расизмът взеха връх, а опозиционните лидери не успяват да овладеят ситуацията. Украйна е пред реален държавен разпад, ако институциите не успеят да се справят с нацистките изсъпления, които започват да приличат на времената от началото на 30-те години в Германия.

3 отговора на “Европейският съюз призовава украинската опозиция да се разграничи от окупаторите

  1. Тези „представители на ЕС в Украйна“ са едни жалки лицемери. Това, което говорят е само един популистки опит за измиване на очите. Всъщност тези „представители“ от самото начало прекрасно знаят какво става в Украйна. Кой плаща музиката, по какви канали го прави, кой надува свирката, кой танцува по нея и защо е цялата работа… Ако искаха, можеха много по-рано да осъдят тези „десни групировки“. Или да изобличат кукловодите им, или да посочат кой ги финансира. Но не го направиха. Защото и тези самите „представители“ са също такива кукли на конци, само че от малко по-висок ранг.

  2. Голямо заблуждение е това, че нацизмът бил „десен“! В Германия партията на Хитлер се НационалСОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА партия – това дясно ли ви звучи? Цялата му политика от 1933 до войната е изключително ляво и социално насочена – намаляване на безработицата, големи обществени проекти, силна намеса на държавата в икономиката. Та не мога да разбера кое му е дясното на Хитлер. Или пък на Мусолини, който също е бил социалист преди да основе фашистката си партия. И двете злини, и двата кръвожадни звяра на ХХ век (комунизмът и фашизмът) са изключително ляво ориентирани. Това че фашистите са антикомунисти, а комунистите – антифашисти не променя нещата.

    • Да, това са юдеомасонски лъжи. Те имат чисто пропагандна цел и задачата им е да водят масите за носа. (А масите са „по дефиниция“ тъпи и неграмотни, нали?…) Всъщност става въпрос за клишета, които са така здраво насадени, че днес се приемат едва ли не като аксиоми и не се подлагат даже на обсъждане. Ако се подлагаха на съмнение моментално би се видяло, че всъщност не издържат на никаква критика.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s