Моника Станишева връща 30 хиляди евро

naijdenov-se-izvinqva-na-monika-ijosifova-borisov-q-zashtitava-59864ОЛАФ разследва Моника Станишева и Пламен Орешарски за обща далавера от 2.250 млн. евро

В писмо до Европейския парламент управителят на “Актив груп” ЕООД Моника Станишева информира институцията, че прекратява изпълнението на проекта “Как разбираме Европейския парламент” и връща инвестираните до този момент средства в него. В писмото Станишева информира, че с писмо до Европейския парламент прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент”. Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията, а полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

„Актив груп“ ЕООД сключила този договор след участие в открита конкурсна процедура, обявена на страницата на Европейския парламент, и е била одобрена да подпише рамково споразумение за партньорство с престижната институция през 2012 г.

„Това е категорично признание за професионализма на екипа ни и за качествата на представения проект, пише още тя.В последните месеци обаче, сме свидетели на поредица от опити, той да бъде натоварен с необосновани и злонамерени обвинения, да бъде употребен безпринципно и спекулативно в политически противоборства. Като агенция, която гради своята професионална репутация повече от 12 години, за нас е невъзможно да поставим под риск смисъла и целите на този проект. Дейностите, заложени в него имат за цел да изграждат доверие, а не да служат за храна на нездрави политически интереси”.

„Този проект вече предизвика интерес в българските медии и отговора на г-жа Marjory van der Broeke, началник на прес отдела на ГД „Комуникации” на Европейския парламент, изпратен до тях беше достатъчно красноречив – проектът е разгледан и одобрен от независима комисия за оценка, съставена от 6 члена от различни служби на Европейския парламент, продължава Станишева. Нашето предложение е отговорило на всички критерии за подбор и е класирано като едно от най-добрите. Независимо, че има ясно опровержение от страна на Европейския парламент на всички безпочвени твърдения, спекулациите по темата не спират. Нещо повече – стигат до степен да се поставят под съмнение дори утвърдени и прозрачни механизми за провеждане на конкурсни процедури за избор на партньори на ЕП, чрез каквато процедура нашата агенция бе допусната за участие като партньор на ЕП през 2012 г. Смятаме за свое професионално задължение да пазим репутацията на партньорите си, да не позволяваме да се руши смисъла на проектите, по които работим и да даваме пример за коректно пазарно поведение. Ето защо взехме трудното решение да прекратим участието си в този проект, поемайки отговорността на всички произтичащи от това задължения и отговорности.”

Германска евродепутатка е поискала проверка на договор между Европейския парламент (ЕП) и ПР-фирмата на съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев, съобщи германското списание „Шпигел“ преди 20 дни. Новината е публикувана в хартиеното издание на последния брой на „Шпигел“ за 2013 г. под заглавие „Съмнителен ПР-договор“. „Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц има проблем: евродепутатката Инге Гресле, член на комисията по бюджетен контрол, разкритикува лекомисленото харчене на пари за комуникация. Това включва и 60 хиляди евро за ПР-фирмата на съпругата на българския политик Сергей Станишев“, пише изданието. Парите били за финансиране на дейности по връзки с обществеността във връзка с изборите за Европейски парламент, съобщи порталът dir.bg.

ОЛАФ разследва Моника Станишева и Пламен Орешарски за обща далавера от 2.250 млн. евро. Това съобщи бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия преди месец и половина. Той категорично заяви, че това разследване няма нищо общи с аферата „Хохегер“. Вие представяте ли си как изглеждаме ние в очите на Европейския съюз?, риторично попита той. Министър-председателят ни е разследван заедно със съпругата на председателя на българските и европейските социалисти.

Източник: http://svobodennarod.com/bulgaria/4237-monika-stanisheva-si-vrashta-30-mln-evropari-za-kak-da-razbirame-evroparlamenta.html

Един отговор на “Моника Станишева връща 30 хиляди евро

  1. Впрочем, тези два милиона (и четвърт) евро са само една малка (!) част от брюкселските средства за евр(ей)о-интегристка пропаганда, които ежегодно се изливат в България и в други, подобни на нея, колонизирани страни. (Еле пък колко ли се изливат в Украйна?…) Над това трябва да се замислим!

    А това дето Моника била лапала и всичко си било „наред“ – ами то си е така, те някои хора преди да включат кранчето добре си оплитат кошницата. И агенциите им – агенции, и процедурите им – процедури… Защо да не „спечелят абсолютно честно“ пропагандната евр(ей)о-поръчка?… Всички правила ще са спазени, естествено. И ще са „прозрачни“. Само дето не някой друг, а именно Моника ще лапне мангите, каква малка подробност… А пък ние сме едни овце – пасем трева и викаме бе-е-е-е-е… Още при „реалния социализъм“ ги имаше същите неща. Мръсниците и тарикатите не са се появили вчера или оня ден. Не ме учудват те.

    Много по-интересен е всъщност размерът на брюкселските средства за интегристка пропаганда. И самият факт – как се насажда у хората мисълта, че няма нищо по-нормално и „по-демократично“ от евр(ей)о-империята, която ни е поробила и от нейните, всъщност, абсолютно недемократични институции.
    Сигурен съм, че общият размер на тези пропагандни средства би могъл да финансира една малка война. Те се изливат и в нашите медии, и в НПО-тата, и в държавните институции. Но всъщност, ставащото си е точно това – пропагандна война за нашето поробване, изсмукване и заличаване. Явно си струва паричките.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s