Над 10 хиляди в Севастопол протестират против евромайданците

82297298Участниците в многохилядния митинг в Севастопол осъдиха опитите на радикалната опозиция да гмурне в безредици Украйна. Според данни на организаторите на мероприятието, на които се позовава ИТАР-ТАСС, на площад Нахимов са демонстрирали повече от 10 хиляди човека.

„Ние, славяните – руснаци, украинци, белоруси – имаме една такава черта – сплотяваме се пред голямата беда. Само преди два месеца никой не можеше да повярва, че в Киев могат да се разхождат въоръжени хора“, – каза пред събралото се множество председателят на Севастополския градски съвет Юрий Дойников.

Шефът на градската администрация Владимир Яцуба каза на жителите на града, че е прието решение да се възобнови работата на народните дружини, които ще действат заедно с правоохранителните органи.
Според думите му, „на изходите на града на разположени постове“. Той съобщи също, че властта се е обърнала към гражданите с молба да информират, „ако изненадващо видят екипирани бойци“.

905b263d2536644687403a45246969c6d9b8adbf„Силата е в нашето единство. Нашата сила е в истината. Севастопол реши да застане на страната на правдата и ние няма да се окажем!“, – завърши кметът на Севастопол.

Припомняме, че на 27 януари Асоциациите на органите за местно самооуправление на Крим и Севастопол, която е оглавявана от председателя на кримския парламент Владимир Константинов, призова властта на Украйна да предприеме твърди мерки по отношение на организаторите и участиниците в масовите безредици в Киев и да въведе извънредно положение в страната, съобщи Интерфакс.

„Цялата отговорност за жертвите, пречупените съдби, масовите безредици, пожарите, лежи на плещите на политическите екстремисти Тягнибок, Кличко, Яценюк. Разчитайки на безнаказаността и подкрепата на европейските си и отвъдокеански стопани, те превърнаха народа на Украйна в заложник на своите властови амбиции“ – се казва в обръщението, прието от Асоциацията.

009Членовете на севастополския клон на рокерския клуб „Нощни вълци“ започнаха дежурство около сградата на градската администрация, за да предотвратят евентуален щурм от страна на „евромайданци“.

„Ние, като жители на този град, създадохме мобилни групи, които ще охраняват административните сгради. Решихме да защитаваме гарата, пощите, телевизиите, за да не бъдат те завзети от екстремистите“, – каза в интервю за руски медии председателят на севастополския мотоклуб „Нощни вълци“ Виктор Потапов.

Той поясни, че около рокерите са организирани местни жители, които няма да позволят представители на други региони да диктуват на Севастопол как да живеят жителите му в собствени си град.

758_x_large_origin_copyrightСпоред рокера, като охрана на основните обекти в Севастопол в понеделник са излезли над 700 човека.

Един отговор на “Над 10 хиляди в Севастопол протестират против евромайданците

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s