Машинен инженер от безнадеждност пита: „Кого да убия – депутат, банкер или…?“

capcana-cersetorilor-2530-fullСподелено от Петко Симеонов

„Мой познат ми се обади по телефона за съвет….кого да убие.

Не е шега. Случаят е следният: на 60 години е. Машинен инженер. През соца работил в ……….. Дошла демокрацията … и той помагал. Стоял на Орлов мост и пиел чай на студа,после подскачал пред Александър Невски щото не бил червен.

След това от проектант се превърнал в безработен, но станал бизнесмен…т.е. уредил се със сергия на Женския пазар.
Седем години бизнес и си откачил радиаторите в къщи. Скъпо парно , а и Топлофикация била комунистически монополист.

После почнал със свой приятел да слага климатици по къщите на хората, ама за сметка на друг. Даже завел семейството си веднъж на море с новият на старо Опел Кадет.

Важното е че успял да помогне на дъщеря си да завърши испанска филология в СУ. Миналата година поръчките спрели и отново безработен.
Междувременно дъщерята била заминала за Мадрид и работела в кетерингова фирма -…приемала поръчки по телефона и с три момичета се делели наема за апартамента.

През март парите от обезщетението за безработица свършили.

Миналата седмица направил инфаркт. Линейката от Бърза помощ го закарала в „Света Екатерина“. Лекарите му сложили стент… дето се казва изкарали го от гроба. На излизане трябвало да плати 17 лева за престоя. Нямал. Обещал да донесе , те го пуснали ама без печати на епикризата.

Прибрал с градския транспорт. В къщи бележка от жена му ,че отива при дъщеря им и да не ги търси.

За капак всеки месец трябвало да купува лекарства за 300 лева, ако иска да живее.

Ама той не е сигурен дали му се живее при тези обстоятелства.

Та с последния си разговор от джиесема /преди да го изключат/ сподели какво бил намислил : 1.Да убие д….т или п…..к или
2.Да убие банкер…харесал си бил Л….., щото видял веднъж от къде влиза с колата в Б…….

Викам му: „Това ми се вижда малко крайно…убийството е “ , а той „Не. В най-добрият случай ще ме застрелят и всичко приключва , а в най-лошият ще ме вкарат в затвора, но лекарствата и храната ще са ми без пари и ще спя на топло“

Не можах да реша какво да го посъветвам…,обещах да помисля и да му се обадя…., ако е възможно.

Вие какво бихте го посъветвали ,ако сте на мое място?“

Хайде давайте съвет и не се чудете. Трябва да отговоря на приятеля, когото питат до 22 часа“.

Петко Симеонов

Реклама

43 отговора на “Машинен инженер от безнадеждност пита: „Кого да убия – депутат, банкер или…?“

 1. По-добре да обере банка. Ако успее, ще си купи лекарства, лекар, клиника и медицинска сестра. Ако не успее – крайната цел е постигната – на топло зад решетките.

 2. Нека се обърне към Живия Бог защото в Божието слово библията,
  Исус Христос казва:“Елате при мене всички които се трудите и сте обременени и аз ще ви успокоя“…

  • Това в личен план е добре… Като начало. Ще го успокои Бог, това да. Но ще спаси ли страната?

   Добре е човек да се обърне за помощ към Бога. Но в обществен план човек би могъл да направи и много други неща. На лозето молитвата не че му пречи, може даже и да помогне с нещо… Но така или иначе, без мотика няма да стане, народът го е казал.

   Не е непременно необходимо да се употребява насилие. Само насилието ли е метод за политическа борба? Ние какво сме – примитиви, диваци? Терористи? Едно е национално-освободителна война, като да речем тази в България или в Италия… А към тях бих причислил и Куба, защо не. Друго нещо е тероризмът. Това си е чисто варварство.

   Защо враговете ни имат цял куп други, изключително рафинирани методи за политическа дейност, а ние знаем само тези варианти – или да се молим, но да стоим тихо в същи със скръстени ръце, или да сме „герои“ – обаче само в кръчмата (по Ботев), или като изтрещим, да излезем да убием някой, сякаш това ще реши всички проблеми?

   Когато в народа се появят повече активни, умни и патриотично настроени хора, с остро чувство за справедливост, едва тогава нещата ще тръгнат нагоре.

 3. Не убивай, няма смисъл в това. Да убиеш все едно да си продадеш душата на дявола. Ще се оправи човека, просто всичко му се е струпало изведнъж на главата. Ще се оправят нещата

 4. Da ubiva ot predsedatel na narodnoto sabranie, do posledniat v partiite BSP,DSP,Gerb i Ataka! A,posle? Posle toi ostava jiv ,v BG niama smartno nakazanie s osigureno jilishte,hrana i lekarstva!

 5. Ако всички,които сме в неговото положение убием по един политик или депутат,може пък и нещо да се пооправи в скапаната ни държава.Едно поне е сигурно,ще имаме храна и няма да спим на студено.Иначе сме обречени.

 6. Горкият човек… Насилието никога не решава проблемите, а само ги задълбочава.

  За съжаление, нито тогава на времето, нито днес действията на този човек не са били умни, а решенията му приличат на първосигнални реакции (услужливо предложени от някого). Много са такива нещастни наши съграждани.

  Но аз на всички казвам: за да не се налага да стреляте в бъдеще – гласувайте сега! И при това много, ама МНОГО добре си помислете, преди да пуснете бюлетината – ЗА КОГО е тя? На кого давате своето доверие?

  Изобщо не е вярно, че „сите са маскари“. Това са бай-ганьовски лъжи. Бог винаги ни дава алтернатива, вратичка за спасение. Но ние не винаги искаме да я видим.

  Ще ви подскажа: „Горко вам, кога всички човеци заговорят добро за вас.“ (Лука 6:26) „Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил“ (Иоан 15:18) и „В света скърби ще имате“ (Иоан 16:33). Които политици са най-хулени и най-мразени в този свят (в един глас – от „гражданското ни общество“ т.е. НПО-тата, от медиите, от партиите, от външните ни „партньори“, от нашите и чуждите институции…) – в ТЯХ е истината. Подкрепете бития…

  Тази история е типичната изповед на един излъган, ограбен и смачкан български гражданин. Тя показва къде е коренът на злото – пропагандната война, промиването на мозъци, идеологическата битка за вашето доверие. Светът е в постоянна война, просто тя е вече тиха – така е по-евтино и по-ефективно…

  • Защо за бога, винаги има някой като Вас, дето се уповава на господ. Ако има такъв, значи е циничен садист който се забавлява гледайки ни отгоре. Слезте на земята и стъпете здраво.

   • Добре де, с какво точно религиозният ми мироглед компрометира същността на това, което казвам? Приемете цитатите ми за алегория, ако не вярвате в Бога… Но по принцип, мисля, че съм написал нещо логично. Защо се заяждате? И вие ли сте тръгнал на кръстоносна война срещу религиозния мироглед? Трудна задача, да ви кажа. Дайте по-добре да се обединим около спасяването на това, което е останало от България…

 7. koito i da zastrelq nqma da sajalqva,pochvai gi chiche ne se chudi,smurt za sichki bankercheta darjavnici i sqkvi administrativni mishki koito ni pravqt jivota truden.

  • Рибата се вмирисва от към главата – за започне от НС като гледам както вървят нещата ние ще довършваме след него

 8. Както циганите се плющят на 12-13 години, на 14 раждат, и държавата с умиление нарича това „традиция“ и никакъв закон не ги лови, така и Петко може да застреля някого по негов избор – може в тяхното семейство да има такава традиция. Колкото до жените – всяка гледа да хване някой баламурник, който да я издържа!

 9. ПРАВ Е ЧОВЕКА, НАЛАГА СЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ УБИВАМЕ, АКО МОЖЕШЕ КАТО В АМЕРИКА, ДА СЕ ЗАКУПУВА ЗАКОННО КЪСОЦЕВНО БОЙНО ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, КОЛКО МНОГО ПОЛИТИЦИ-ПОДЛОГИ ВЕЧЕ ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ, А БЪЛГАРИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕШЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ.

 10. Да влезе в парламента с един калашник и да направи няколко пируета

 11. винаги има изход …докато човек е жив има надежда…да убиеш някого не е решение

 12. Л….он Х……….н, А….ед До……ан, А…..ей, Б…..ко, ……………и т.н., има още много като тя. Избора е лесен, но не това е начина. За съжаление много хора сме били поставяни на колене и после сме се изравяли по-силни.

 13. и двамата, така ако той си замине с него ще зиминат двама и гадовете ще намалеят по-бързо

 14. който и кръвопиец да застреля все ще е от полза пък току виж дал добрия пример, толкова болни и безработни в българия са обречени че ако най отчаяните вземат пример много бързо ще останем без кръвопийци

  • Защото жена му е все още здрава, а той за съжаление вече не е!!! Трудно ли ти стига ти главния мозък? Не прочете ли,че човека е бачкал и е изучил дъщеря си? той не е предал семейството си, когато се е разболял то е го е предало. Какво очаквате от общество в което предателството започва в най-малката социална клетка наречена семейство.

  • Ами защото е мъж, а повечето мъже вярват, че някой е длъжен да ги гледа и спасява, докато българските жени се спасяват сами и голяма част от тях междувременно дундуркат мъже и дечурлига. Трябвало е отдавна и той да хване пътя като жена си и дъщеря си. Гадно, но друг начин няма. Сега единствено може да се опита поне да си продаде апартамента на безценица и с получените пари да си плати лечението и да си вземе някоя евтина стая под наем и така да оцелява скромно до края на живота си или да се пробва и той да ходи в чужбина като прост работник или берач на плодове. Неприятни решения, но все пак са по-добре от това да прекара остатъка от живота си в пълна мизерия. Спасение да не чака, защото то няма да дойде отникъде. Сам трябва да се спаси. На 60 години вече трябваше отдавна да ги е прозрял тия неща.

   • Какво каза за жените ? Май живееш в дълбока заблуда.

   • Развиваш ни някаква психология на оцеляващата мижитурка… но не и на мъж.

 15. Ми защо пита нас? Да пита Петко Симеонов и другите като него, дето подлъгаха политически неграмотните хора да скачат по площадите и кръстовищата да искат уж разрушаване на социализма, а в действителност на България! Мога да подам няколко имена, които може да сте забравили, но те са хората, които са виновни за днешната бедност: Жельо Желев, Иван Костов, Филип Димитров, Надежда Михайлова, Меглена Кунева, Милен Велчев и цяла глутница такива престъпници като тях. Постоянно се намира някой, който да даде пример с някоя от другите бивши социалистически страни, които не живеят в такава бедност- отговорът за разликата е един: другите страни не разрушиха държавата си! А за българите това е една от чертите на националния характер- удоволствието да рушиш и след това да обвиниш някой друг за положението си! Вече е късно да са дават съвети- България няма да може да стане каквато беше в резултат от труда на миналите поколения…

 16. Да се обърне към ПП Атака те имат фондация Православна солидарност,ще му помогнат.Да не трепе никой,Бог си знае работата.Нека не си слага грях на душата.

 17. Очаквам да видя какви съвети ще получи за да се възползвам и аз!След два дена-на 64 с 32 г стаж , с внасяни винаги осигуровки на високи заплати-без пенсия!Същото се отнася и за съпругата ми.Университетските ни специалности не са използваеми.Това означава

 18. Какъвто и да е избора ще е супер, но ако успее и двамата да ги гръмне ще е още по добре или да му предложа още един вариант, ако може да намери една мощна бомба може да отиде да го зриви вътре в парламента това ще е най добрия вариант, до сега никой не-можа да направи такова нещо ще е номер едно.
  Със една бомба най малко 10-тина нещастници ще се махнат от България и ще стане герой

 19. Ако може всичките заедно, но мисля че единствено влизането в затвора му върши работа.
  За съжаление! и за нас

 20. Ако се подеме масово почина „Умирай полезно“, това ще причини нарастваща тревога у управляващите гниди и всъщност може да доведе до една пълзяща гражданска война. Идеята е отлична.

 21. Непре3менно да се снабди със бомба и да взриви НС ! Да не умира напразно!

 22. да го убие /18 години/, в затвора топло и има някакви лекари

 23. Какъвто и когото да убие нма да сбърка,но това няма да реши проблемите ,зщото е сам!След 2 часа месомелачката ще го погълне и файда -никаква! Жалко за човека.Всички ни чака това щом сме позволили да ни хнат по такъв начин

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s