Антигейският закон на Путин е деликатност пред US законодателството

485710_3104693392742_1457411448_nПреди да критикува Владимир Путин за закона за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетните, Барак Обама трябва да обърне внимание на същите законови норми в осем американски щата. Според експертите от The Washington Post, те изразяват отживяла и морално-деградирала идеология.

Руският закон за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни малко се различава от съответните закони, приети в редица американски щати, предава ИноТВ.

В щата Юта е забранена „подкрепата на хомосексуалистите“, Аризона забранява пропагандата на „алтернативния начин на живот в позитивна светлина“. В Алабама и Тексас съответните законови норми изискват децата да бъдат възпитавани в следното: че „хомосексуалното поведение – това е наказуемо деяние“.

В осем американски щати, а също и в някои градове и региони действат правила, досущ приличащи на руския закон. Американските политици обясняват законите си със стремежа да се защитят младите умове от грешното влияние на някои явления в съвременното общество.

Авторите на материала във The Washington Post не вярват на Владимир Путин, че приетият закон за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетните е само символичен акт, който не касае гостите на Олимпиадата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s