Насъскват Румъния да нахлуе в Украйна и Приднестровието

1292502-SepikРумънските средства за масова информация призовават държавните мъже в страната да подготвят военна интервенция в Украйна за защита на „румънските територии“ Северна Буковина и Южна Бесарабия. „Украйна се намира на прага на гражданска война. Не е изключено разделянето на страната на проевропейски Запад и проруски Изток“, – съобщи на 26 януари румънското издание Adevarul. „Готова ли е Румъния да защити румънците в Северна Буковина и Южна Бесарабия?“, – пита въпросното издание.

„Украйна е изкуствена, нееднородна държава, появила се върху руините на СССР, с 24-годишна история, по отношение на която Румъния има големи териториални претенции, и която може да се раздели на две части съвсем скоро, – продължава изданието. – Конфликтът с проевропейската опозиция тихо пълзи към реална гражданска война“.

„Нима в подобна ситуация, в случай на насилствени действия, румънската държава не трябва да се намеси чрез въоръжена сила, за да защити румънците, живеещи на територията на Украйна? Русия ще защити руснаците там, както направи в Кавказ. Логичният извод е, че румънската държава не само не трябва да изключва, но дори трябва специално да се готви за неминуемата въоръжена интервенция в Северна Буковина, а защо не и в Преднестровието, за да защити румънците там“, – пише изданието.
По данни от преброяване на населението в гореописаните територии живеят 117 хиляди молдовяни, 31.9 %.

2 отговора на “Насъскват Румъния да нахлуе в Украйна и Приднестровието

  1. А,румъния не е изкуствена държава ли?Та имотите в центъра на столицата и са собственост на българи!Територията и исторически е българска,историята също!Буквите с които е написана са наши!Населението в ядрото си е българско,езикът им,колкото и изопачен носи български следи!Нещастна държавица,създадена,както всички около България с цел да я неутрализират,да не и дадат възможност за развитие! Че и претенции..!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s