Украинските леви правят „бананова барикада“ до посолството на САЩ в Киев

07d4327-2Представители на украинските леви решиха да построят около посолството на САЩ в Киев барикада от картонени кутии, в които е имало банани. Според активистите, западните политици – еврокомисарят Катрин Аштън, американският сенатор Джон МакКейн и неолибералният политик Патрис Кокс – подкрепят дясната опозиция и се опитват да запалят в Украйна гражданска война.

Левите организатори на акцията са против превръщането на страната в „ултрадясно гето“. „Решихме да окупираме територията около посолството на САЩ и другите дипломатически представителства, ще построим там барикади от картонени кутии от банани, които са продадени на украинците от западни компании“, – се казва в изявлението, публикувано в сайта на „Боротьбы“.

Левите са против приобщаването на Украйна към чужди държави. „Искаме да покажем, че Украйна не е „бананова република“, както бившите латиноамерикански колонии на САЩ, които де-факто бяха управлявани от посолствата на Вашингтон, а Америка без пощада експлоатира ресурсите на тези държави“,  – отбелязват активистите.

Левите са против чуждата намеса във вътрешните работи на Украйна. „Западните политици – британската баронеса Катрин Аштън, чешкият „еврокомисар“ Щефан Фюле, бившият полски президент Александър Квашневски, американският десен сенатор Джон МакКейн, ирландският неолиберал Патрик Кокс и цяла поредица от други високопоставени лица – едва ли не в седмицата по веднъж посещават УКрайна, за да оказват огромна подкрепа на дясната опозиция“, – отбелязват левите активисти.

„Украйна не е бананова република“. Ние сами ще решаваме съдбата на нашата Родина и няма да позволим да я превърнат в арена на гражданска война“, – отбелязват активистите.

Украинските политици с леви възгледи, независимо от вътрешните си противоречия, се идентифицират като противници на „евромайдана“.

„Към властта в Украйна се втурнаха прозападни, русофобски настроени национал-радикални сили, които не скриват враждебното си отношение към Руия“, – смята видният политически деятел на Украйна Георгий Крючков. Според мнението на комуниста Александър Комнацкий, Европа чрез ръцете на опозицията реализира плановете си за разкол в Украйна на два враждуващи лагера.

4 отговора на “Украинските леви правят „бананова барикада“ до посолството на САЩ в Киев

  1. А пък ние не протестираме пред посолството на САЩ. Ние вече СМЕ бананова република. Знаем си го, и всички наоколо го знаят, и във Вашингтон го знаят. Няма никакво място за обсъждания. И най-важното, ние вече сме се примирили и не ни пука.

  2. Не виждам кое му е трудното на избора ?!? ЕС поставиха условия, от които Украйна само губеше икономически, Путин им даде заем и свали цената на газта. Е, когато единият ти дава, а другият ти взема – кое му е трудното да се избира ? Често ми се струва, че не се гледат фактите, а за някои хора, щом е Русия – лошо е. Щом е Америка – добре е.

    • ЕС е даже по-страшен от фашистки, тук си прав. Само дето Путин няма нищо общо с никакъв фашизъм. А Русия пък, при неговото управление, не е с нито едно милиграмче по-малко демократична, отколкото зловещата тиранична империя САЩ, или корпоративно-грабителския Брюксел. Като хвърляш такива миризливи партенки (глупости), всъщност наливаш вода в мелницата на тези, които сам определяш като фашисти. А именно, помагаш на гРобалистите. Работиш за вашингтонските и брюкселските империалисти.
      Но това често се прави – свикнали сме, не си оригинален. За да бъде омаскарен някой, или по-скоро политиката му, той често бива приравняван към нещо доказано мръсно, за което се знае, че никой няма да спори. Вика му се „евтина манипулация“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s