Скандал! БСП се подигра с внука на писателя Георги Караславов за евролистата

2936.maxЛудите сканали в БСП по повод евролистата продължават. Георги Караславов, внукът на знаменития български писател, белетрист и драматург, приятел на Димитър Благоев, мистериозно е отпаднал от евролистата на БСП.

69103_441157363143_6732124_nГеорги Караславов-внук е бил издигнат за евродепутат на трето място след Ивайло Калфин и Илияна Йотова, а на областно равнище първоначално е бил на четвърто място след Станишев, Калфин и Йотова при първото подреждане, според депупата социалист Петър Мутафчиев. След отпадането на Калфин, поради принадлежността му към АБВ, логиката подсказвала, че внукът на знаменития писател Георги Караславов, който носи и неговото име, би трябвало да се качи на трето място в националната листа на десните социалдемократи. Но нищо от очакваното не се случило.

Изведнъж цялото партийно ръководство в пловдивска област изчезнало мистериозно – партийният лидер в Първомай Николай Митков, който е и зам.кмет на родния град на писателя Георги Караславов, потънат безследно, Георги Гергов, лидер на БСП за Пловдив град и Пловдив област нямал време за срещи с младия ерудит Георги Караславов, „поради заетост и пътувания в чужбина“, а депутатът Петър Мутафчиев, израснал на гърба на стария академик Георги Караславов и проходил в партийната йерархия като „наше момче“ също се скрил в парламента и се превърнал в недосегаем. Едва вчера Петър Мутафчиев успял да разговаря с Георги Караславов-внук и го информирал, че името му въобще не е било спрягано в партийната листа в Пловдив област, „защото не бил известен“.

Георги Караславов -внук изразил огромното си възмущение от стъкмистиката, която царува в редиците на БСП, пред секретарката на Сергей Станишев, поради невъзможност да се види и говори с лидера на БСП и ПЕС.

2708_66683098143_1770752_nГеорги Караславов, освен внук на знаменития български писател, е отличник от УНСС „Международни отношения“, специализирал във Вашингтон и МВФ „Финансова политика“, завършил Дипломатическа академия в Мадрид по европейски политики, подкрепен от чл. коресп. Александър Янков, акад. Антон Дончев, проф. Димитър М. Иванов. ученик на едни от създателите на европейското право и активни дипломати в европейската политика в Испания и ЕС.

527652_4863240022532_1086153205_n

 

 

 

 

 

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще оглави листата на социалистите за предстоящите през май евроизбори, стана ясно по-рано. На сигурни избираеми места в листата са евродепутата Илияна Йотова, бивш журналист в БНТ и зам.председателят на партията Георги Пирински, за които стана ясно, че са запазени второ и трето място. За четвъртото място най-сигурен изглежда депутатът Петър Корумбашев от т.нар. гражданска квота.

Очаква се едно от избираемите места да бъде запазено за коалиционния партнор от „Българска социалдемокрация“ Георги Анастасов, в знак на благодарност, че не припозна АБВ на Първанов. Като кандидат на социалдемократите се сочи зам.-председателят на партията Светлина Йолчева.

От гражданската квота се лансират и още двама кандидати – Достена Лаверн, дъщеря на политолога Мария Пиргова (близка до Татяна Буруджиева и Валери Жаблянов, на когото е нещатен сътрудник в парламента) и циганина Румян Русинов (който над 10 години оглавява ромски образователен фонд на Джордж Сорос в Будапеща),  и който вече е бил кандидат за евродепутат.

Rumyan_REF_conference-300x200

 

 

 

 

 

От всички гореизброени кандидати за европарламента Георги Караславов -внук е с най-висока квалификация, имайки предвид характера на европейската институция и високия професионалеизъм, от който се нуждаят българските евродепутати там, но това, както е повече от видно, не е никак важно за Сергей Станишев.

Георги Караславов-внук е син на българския дипломат Жоржета Пехливанова и писателя и сценарист Слав Г. Караславов. Жоржета Пехливанова е изявен български дипломат,  работила в дипломатическите ни мисии в Испания, Аржентина, Боливия,  Парагвай, Колумбия, Еквадор и Суринам. Автор на четири книги и цяла поредица от публикации.

Georgi KaraslavovИзвестният писател – белетрист и драматург Георги Караславов е член на БКМС от 1922 г., а на БКП от 1924 г., участник в Септемврийското въстание 1923 г., осъден заради творчеството си от фашисткото правителство и затворен в Софийския централен затвор, участник като доброволец във Втората световна война, автор на романите „Татул“ и „Снаха“, както и на много други произведения.

152253

7 отговора на “Скандал! БСП се подигра с внука на писателя Георги Караславов за евролистата

 1. Достена Лаверн… и нейната книга… написана за прехода в БГ. Ама как да повярвам че тя я е написала? Говори за събитията, сякаш е живяла в България и е наблюдавала от първата линия. Със странно усещане съм, че не тя е написала книгата. Майка й я е написала. 1989 г. е била на 17 години. Образованието си е завършила навън… където и живее по настоящем.
  И последно… КЪДЕ… АМА КЪДЕ Е РАБОТИЛА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ?!!! КЪДЕ?!!
  или поредната измислена креатура, на която да й се направи биография.

  • Най-малкото се е подписала под текста – обвързала си е името с едни вопиющи и много ценни истини. Само за това вече заслужава поклон, и да й се сваля шапка. Кой е по-достоен – соросоидите от НПО-тата, всички там техни продажни „социолози“, „политолози“ и прочее предатели? Които си слагат имената не под истини, а под гадни пропагандни лъжи и манипулации?
   А пък що се отнася до това, какви ще й бъдат делата – още не знаем, нова е. Може и да е свястна, защо пък не?
   Впрочем, аз също съм работил в чужбина няколко години, но не се чувствам продажник, не ме е вербувало ЦРУ, не съм свързан с масони, не съм ангажиран с Държ.департамент на САЩ, не ми плаща МВФ, не ме е обучавал Сорос, нито Световната банка, не съм карал курс в мръсни НПО-та и не съм следвал университети, подготвящи (промиващи мозъците на) бъдещи журналисти… И не съм забогатял особено. Явно, защото не са ме готвили специално за министър или президентски съветник.
   Не са всички маскари – който обича този лаф, самият той е маскара. Дайте й шанс на жената, па да я видим.

 2. Единственият кандидат който харесвам е Достена Лаверн. Благодарен съм, че е намерила място в гражданската квота!

  А Караславов като е толкова достоен човек, защо е тръгнал да се разправя и да си търси „правата“? Не знае ли с какви хора си има работа? Ако не знае – добре дошъл, крайно време е било да разбере.

  Поне на теория, европарламентът би трябвало да бъде място за битка на идеологии, а също покрай това, и за защита на национални интереси. (За съжаление, за повечето дупетати е само място за лобизъм и лично забогатяване.) За мен е по-интересно не на кого е син или внук Караславов, и даже не професионалната му квалификация (български писател, отличник от УНСС „Международни отношения“…). Много повече ме интересува дали е същия лаком за пари угодник, национален предател и „йес-мен“, каквито са били досега всички наши евр(ей)одупетати? И каквато е май по принцип евр(ей)одупетатската практика… Каква идеология, каква политика иска да защитава той в европарламента? Какви изказвания ще прави, как ще гласува? Как ще защитава българския национален интерес?

  Ето какво ме изправя на нокти – пише го в статията черно на бяло: „специализирал във Вашингтон и МВФ „Финансова политика“ – ОПААА! – ЕТО ГО, ето точно от ТОВА ме е страх мен! Къде бил специализирал?… в МВФ, във Вашингтон?… Завършил бил Дипломатическа академия в Мадрид по „европейски политики“?… Хъм, „европейски политики“… Не знам как ви звучи това на вас, но на мен ми звучи неприятно.

  Аз съм евроскептик, мразя и презирам днешната форма на „европейско обединение“. И точно по тази причина, когато Караславов е подкрепян от „проф. Димитър М. Иванов. ученик на едни от създателите на европейското право“ (!!!) и разни други неуточнени „активни дипломати в европейската политика в Испания и ЕС“, ми настръхват космите на гърба! Против акад. Антон Дончев нямам нищо, но като прочетох СV-то на Димитър Иванов, направо ми прилоша.

  Накратко – гледайте кой е човека, а не дядо му, гледайте кой го подкрепя, прочетете в мрежата нещо от него – възгледи, позиции по разни въпроси, в чия мелница е наливал вода – и чак тогава си съставяйте мнение. Тази статия по-горе прави очебийна и доста евтина PR-реклама на Караславов. Не знам по какви причини точно. Но аз лично, хич не ги обичам тези работи.

   • Дай едно „дълбоко“ съждение де, хайде – да те видим колко си умен и аналитичен, и къде точно съм бил сбъркал. А де? Чакам, давай – изкажи се!

 3. „Известният писател – белетрист и драматург Георги Караславов е член на БКМС от 1922 г., а на БКП от 1924 г., участник в Септемврийското въстание 1923 г., осъден заради творчеството си от фашисткото правителство и затворен в Софийския централен затвор…“ За какво „фашистко правителство“ се говори тук, не разбирам нещо. Той е бил член на нелегална терористична организация – ето защо е осъден. Защо обаче само на затвор, там е въпросът?

  • Както винаги, извъртат и украсяват нещата. Някой трябва да им казва по-честичко, че тези методи по-скоро им вредят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s