Западът е готов да се намеси в Украйна

EU Council of Foreign Affairs Ministers at the EU headquarters in BrusselМинистърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заплаши Украйна със санкции „във връзка с ескалацията на напрежението“. Към него се присъедини и министърът на външните работи на Канада Джон Берд, който каза, че „настоява виновните да получат заслуженото“. Разтревожени от ситуацията в Киев са Латвия и Естония също.

„Този, който е отговорен за вземането на решенията, водещи до кръвопролитие в центъра на Киев или в други части на Украйна, трябва да не забравя, че Европа може да преразгледа досегашната си сдържаност“, – цитира ИТАР-ТАСС думите на Франк-Валтер Щайнмайер.

Германският министър е сигурен, че върху украинските сили за сигурност лежи отговорността за снемане на напрежението по улиците на Украйна. Щайнмайер призова и двете страни в конфликта „да се откажат от каквито и да са форми на провокации“.

Министърът на външните работи на Канада Джон Берд, на свой ред, посъветва „всички страни в конфликта да прояват сдържаност и незабавно да прекратят насилствените действия“.

„Шокиран съм от възобновеното насилие в Киев, от гибелта на хора, – отбеляза той. – Нито един насилнически акт няма да остане незабелязан от Канада, заедно със съюзниците ни от международната общност ще настояваме виновните да бъдат наказани“.

Да се прекрати насилието в Киев призоваха и президентите на Латвия и Естония Далия Грибаускайте и Томас Хендрик Илвес.

„И двете страни в конфликта в центъра на Киев трябва да се спрат. Всяка нова крачка води до нови насилнически актове и жертви. Тези, които са загрижени за живота на съгражданите си в Украйна, които са обезпокоени за бъдещето на държавата си, трябва да намерят решение за излизане от кризата без употреба на оръжие и бутилки със запалителна течност“, – цитира Илвес BNS.

„Шокирана съм от ужасните новини от Киев и яростно осъждам жестокото насилие“, – написа в микроблога си в Туитър Грибаускайте.

3 отговора на “Западът е готов да се намеси в Украйна

 1. Джон Берд каза, че „настоява виновните да получат заслуженото“…
  Прекрасно! Нека тогава отговорността да падне върху лумпените, вандалите, фашистите и погромаджиите! Нека да падне върху наглата и продажна, анти-украинска „опозиция“! Нека да падне върху соросоидните украински НПО-та начело с „Отровено общество“ и останалите тям подобни, финансирани от NED, USAID, че и директно от Държавния департамент на САЩ! Да падне върху щатските агенти, прикрити като „дипломати“ и „експерти“ – всички, които тровят душите на украинците, лъжат ги и ги манипулират, обучават агенти-терористи и ги снабдяват с оръжие и инструкции. И в края на краищата, нека да падне отговорността върху сценаристите и режисьорите (политическите мерзавци) във Вашингтон и Лондон, върху юдео-масонските им господари, а да не забравим и за брюкселските лакоми лицемери!
  Ето, ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ, са виновни и действително трябва да си получат заслуженото. За съжаление, за огромните беди, които предизвикаха в Украйна, на този свят все още няма измислено адекватно наказание. Нищо, затова пък го има в другия.

 2. Мръсни лицемери!… „И двете страни трябвало да се спрат“. Също като в Сирия… Какви „две страни“? Има само една украинска страна – тази на законното правителство. Другата не е украинска, тя е вашингтонска. Да, втората страна наистина използва зомбирани и подкупни марионетки, мерзавци или дебили (или и двете), които за беда имат украинско гражданство. Но те не са представители на интересите на Украйна или украинския народ.

  Та, тези цитираните по-горе политици, хем от една страна дрънкат някаква лицемерна милозлива пацифистка демагогия, хем в същото време прекрасно знаят, че Вашингтон и неговите соросоиди съзнателно и целенасочено наливат милиони долари на ЕДНАТА (!) страна в конфликта, за да го разпалват. Как „двете страни“ да се били спрели, когато вина за конфликта носи само едната страна – и то чуждестранната?

  Всичко е предварително планирано, и за съжаление, планът до момента се осъществява долу-горе според очакванията на Вашингтон. Въпросът е само как ще се справи украинското правителство с предизвикателството? А именно, с финансовата и идеологическа интервенция на запада, с петата му колона – цялата тази мръсна лумпенска чума, която се е изсипала на улиците на Киев.

  Русия няма да иска да реагира по мечешки, и затова най-вероятно няма да посмее да се намеси. Ако обаче някой посмее да нахлуе с войска в Украйна, това неизбежно ще доведе до истинска война, при това – много тежка и жестока война, която може да прерасне в световна. Надявам се да не се стигне дотам. Но такава яростна наглост западът не е проявявал наскоро, даже и в Сирия. Трябва да се измислят добри политически ходове, които да предотвратят такъв развой. Политиката е като шахмат. Дано в Киев и в Русия властите да умеят да го играят добре.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s