Един отговор на “Стих за Апостола!

  1. Трябва обаче и един литературен анализ на това стихотворение. Защото – да, вярно е написано… Само че някак си, твърде тъжно, жалостиво и беззъбо. По-бодри, по-бойни стихотворения ни трябват, ако питате мен. Крайно време е да се появят такива. Самият Левски не е бил женчо, който през сълзи оплаква съдбата си. Бил е борец, и от такива като него имаме днес остра нужда. Точно както и тогава, преди повече от 140 години. Защото както и тогава, и днес сме под РОБСТВО. Само че днешното започва по-издълбоко – още от УМОВЕТЕ ни.

    Някой трябва най-после да ни обясни, защо не и в стихове, КОЙ ТОЧНО, ЗАЩО И КАК „застрои земята“, „асфалтира ни мечтите“, и моли днес своя бог (дявола) за нови бесила, на които да закачи малкото останали патриоти? Кои са тези, които въздигнаха в култ колите и парите, разврата, натрапиха ни циганина Васил да ни пее, убиха всичко ценно, достойно и светло в душата на хората?…

    Чакам отговори в българското творчество! И чакам едни други стихотворения – по-силни. Като „Възпоминания от Батак“ на Вазов, например. Но няма вече такива поети. Да се радваме и на това, което все още се пръква от време на време.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s