Мадуро закрива CNN във Венецуела

Nicolás-Maduro-2Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че ще прекрати излъчването на CNN на територията на страната, ако телевизията не промени политиката си по отношение на Боливарската република.

„Възложих на министъра на информацията да предаде на ръкодството на CNN, че ще започнем административна процедура по прекратяване работата на телевизията, ако тя не промени поведението си“, – предаде думите на венецуелския лидер  в. El Universal.
„Стига толкова! Повече няма да търпя пропагандиране на войната срещу Венецуела“, – добави Николас Мадуро. Така той коментира работата на телевизията по отношение на информацията за антиправителствените протести в страната.

Ръководството на CNN, от своя страна, съобщи, че не е уведомено за прекратяване на дейността си във Венецуела.

Припомнямае, че по-рано президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини САЩ, че финансират участниците в сблъсъците във Венецуела. Освен това, той подчерта, че събитията в страната и в Украйна се развиват по един и същ сценарий.

„Зад събитията в Украйна и във Венецуела стоят едни и същи спонсори. Това са американски организации, които провеждат империалистическа политика на намеса във вътрешните работи на други страни и поставяне на света под техен контрол“, – заяви Мадуро в ефира на националната телевизия.

Според думите на президента, една от целите на тези организации е неговата оставка. Николас Мадуро подчерта, че няма да позволи украинския сценарий в страната си.

4 отговора на “Мадуро закрива CNN във Венецуела

    • Знам една „демокрация“, където няма министерство на информацията, затова пък има СЕМ. Резултатът е точно същият.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s