Споразумението в Украйна рухва, ултрадесните не искат мир

33Ултрадесните против споразумението в Украйна

След официалното подписване на споразумението между лидерите на трите опозиционни партии с президента, на евромайдана започна масов и шумен скандал, информираха граждани от Киев. Представители на редица ултрарадикални организации, в частност УНА-УНСО, „Десен сектор“, „Войни на Нарния“ и „Викинги“ се опитват да се доберат от майдана до Върховната Рада.

Те смятат, че революцията е предадена, министърът на вътрешните работи на Украйна трябва да бъде незабавно арестуван, а Генералният прокурор и президента трябва да подадат моментално оставката си. Представителите на партия „Свобода“ се опитват да ги сдържат. „Беркут“ са снели отцепването около Радата. Специалните части са се качили в автобусите си и за заминали. Постоянният представител на президента в Радата Юрий Мирошниченко е заявил, че се изпълнява решение на Върховната Рада за извеждане на силоваците от улиците на града.

Отделни групи от агресивни млади хора в каски се концентрират в Мариинския парк в Киев. По-рано лидерът на „Десния сектор“ Дмитрий Ярош заяви, че представителите на неговата организация няма да подкрепят подписването на споразумение за мирно регулиране на кризата и ще продължат борбата с действащата власт.

Един отговор на “Споразумението в Украйна рухва, ултрадесните не искат мир

  1. Съвсем случайно опозицията (и най-вече фашистите в нея) се изплюва на подписаното споразумение само два дни след срещата си с Ангела Меркел. Тъй де, случайности се случват, какво пък толкова – съвпъдък…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s