Споразумение в Украйна: Избори за президент през декември

20131121201529__http-gallery.sevstar.net-bpic-201204-201204389656Лидерът на Партията на регионите в украинския парламент Александър Ефремов заяви, че договорката по регулиране на кризата в Украйна включва конститутционни промени през септември, а също провеждане на президентски избори през декември тази година.

„В 14 часа московско време ще бъде парафирано споразумението, което беше подготвено тази нощ. После то ще бъде подписано от президета, опозицията и ще бъде предложено за парафиране от Франция, Германия, Полша и Русия“, – каза депутатът в интервю за агенция Интерфакс-Украйна.

„48 часа след подписването на споразумението трябва да изработим закон, който да върне страната към по-рано действащата Конституция от 2004 г.“, – добави той.

„После ще бъде утвърдена процедура за гласуването на Конституцията, промени в Конституцията…и гласуване на базата на тази Конституция през септември, и ако Конституцията се гласува през септември, то тогава през декември ще има избори за президент“, – каза А. Ефремов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s