Освободени са всички екстремисти от протестите в Киев

11111c7139094fc904a3670e3b31010d3cbb_800_600_cУпълномощеният от Върховната Рада  Олег Махницкий заяви днес, че всички задържани екстремисти в безредиците в центъра на Киев са били освободени. По отношение на редица сътрудници и длъжностни лица от МВР ще се проведе служебно разследване.

Арсен Аваков, упълномощен също от Върхована Рада, заяви, че е обновен съставът на МВР. ОСвен това, назначено е служебно разследване на дейността на редица сътрудници и длъжностни лица от МВР по отношение на поведението им по време на безредиците в Киев през февруари 2014 г.

По-рано днес Арсен Аваков разказа във Фейсбук, че е „било проведено съвещание със „самоотбраната на Майдан“, „Правый сектор“ и преминалите на страната на протестиращите служители от министерствата, а също с ръководствата на службите за безопасност на Украйна. Главна тема на срещата – „гарантиране на реда по улиците на Киев“.

Той също добави, че са разработени „механизми и форми на взаимодействие между сътрудниците на милицията и гражданските активисти на Майдан“, а в близко време системата ще започне да функционира.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s