САЩ: В Украйна не е имало държавен преврат

71005Джефри Пайет, посланик на САЩ в Украйна, заяви, че в страната не е имало държавен преврат. Той също не е съгласен с твърдението, че случилото се в Украйна няма легитимност.

Пайет подчерта, че американската и руската страна имат различно становище за събитията в Киев. Американският посланик отбеляза, че Щатите са заинтересовани от гарантиране на стабилността в страната и са против насилието, предаде Интерфакс.

Пайет също каза, че Украйна трябва да сформира многопартийно правителство, което да изразява възгледите на цялото общество. На въпроса за кандидатурата на министър-председател, дипломатът отговори, че Щатите ще подкрепят „демократичния избор на украинския народ“.

Освен това, според думите на дипломата, е много важно, че последните решения на Върховната Рада се приемат при широка подрепа от всички партии. Той подчерта, че икономическата ситуация в страната е много напрегната, затова е нуждо да се възстанови дискредитираното доверие към държавните институции.

wp0700paПрипомняме, че преди около седмица бе прихванах скандален запис между Джефри Пайет и Виктория Нуланд от Държавния департамент на САЩ.

Един отговор на “САЩ: В Украйна не е имало държавен преврат

  1. В страната на лицемерите и лъжците черното е бяло, „да“ е „не“. Благодарим им, че са толкова праволинейни и тотално предвидими. Когато лъжат, лъжат ВИНАГИ – принципно и диаметрално противоположно на истината. А това е доста полезно. За да разбереш истината от устата на такива мерзавци, трябва просто да смениш знака й от плюс на минус. Ние, някои хора, които мислим с главите си, а не със з…ниците си, отдавна вече сме свикнали да възприемаме подобни вашингтонски изказвания, по единствено правилния начин – обърнати наопаки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s