Комендантът на Майдан стана шеф на Националната банка на Украйна

458559Върховната Рада прие оставката на шефа на Националната банка на Украйна Игор Соркин. Решението бе подкрепено от 352 депутати. Новият шеф на Националната банка на Украйна е комендантът на Майдан Степан Кубив, екс-шеф в Кредобанка, депутат от „Батькивщина“. За неговото назначение гласуваха 310 народни представители.

Както припомня Интерфакс, по-рано Игор Соркин се обърна към Върховната Рада с молба да приеме оставката му.

„Обещавам повече прозрачност в работата на Националната банка, за да можем да докажем, че Украйна е голям пазар, че е площадка за инвестиции, че тук живеят честни хора, че хората могат да държат парите в банките ни“, – каза на свой ред Степан Кубив след гласуването. Той обеща професионализъм.

„Тази длъжност е голяма отговорност, ще се отнеса професионално към нея. Повече от 15 години съм във финансовата сфера“, – каза комендантът на Майдан пред журналисти.

„Един от най-важните въпроси са валутно-златните запаси на страната. Най-напред ще се запозная със ситуацията, а после ще наблегна върху златно-валутните ни резерви“, – каза той.

Един отговор на “Комендантът на Майдан стана шеф на Националната банка на Украйна

  1. То всички знаят, че банкер и бандит е едно и също нещо. Направо си е паснал на мястото!
    „Един от най-важните въпроси са валутно-златните запаси на страната. Най-напред ще се запозная със ситуацията, а после ще наблегна върху златно-валутните ни резерви“ – това звучи наистина ЗЛОВЕЩО… Дупе да им е яко на украинците…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s