„Печелившите“ приватизационни сделки. Залагай, грабвай парите и бягай

shnekowe_ricСлед като се раздели с основните си машини и ведомствените апартаменти, в които живееха работниците му, габровското предприятие „Капитан Дядо Никола“ е на път да изгуби и главната си производствена база. Заради дългове към банки частен съдия-изпълнител е обявил за продан фабриката за PVC тръби и фитинги. Това не е първият опит за намиране на купувач на производствения обект, но за разлика от предишния този започва с 20% по-атрактивна начална цена спрямо първия търг, провалил се през миналата година. Ако тогава не се намери кой да плати 6.4 млн. лв. за фабриката, то сега надеждите са цената от 5.4 млн. лв. да събуди интерес. От публикуването на обявлението за търга преди 10 дни досега заявки за участие в него няма, каза съдия-изпълнителят Весела Цонева, която организира публичната продан. Възможна причина за това е, че фабриката се продава в цялост като поземлен имот с площ от 50 271 кв.м с всичките му прилежащи 26 сгради и трайно прикрепено към имота оборудване като трансформатори, електрозахранване, наблюдателна система и дори вентилационна инсталация.

Източник: Капитал

Един отговор на “„Печелившите“ приватизационни сделки. Залагай, грабвай парите и бягай

  1. Цитат:
    –––––––––––––
    Мажоритарен собственик на „Капитан Дядо Никола“ е регистрираното в САЩ дружество Nicoren LLC, което държи 67% от капитала на компанията. Компанията беше приватизирана през 1999 г. от турската „Алтън Мая“, но през 2001 г. в задълженията й встъпи американското дружество.
    –––––––––––––
    Толкова за това, дето уж „държавата е лош стопанин“! Видя се хубаво какви „добри стопани“, колко „ефективни и успешни производители“ са „частните предриемачи“ (капиталистите, демек). Особено, и най-вече – от Турция и САЩ! Първите – един ненадминат цивилизационен връх на хуманизма и безспорен културен авторитет. Вторите – „мека на демокрацията, свободата, справедливостта и неограничените възможности“. Накратко, образец и пример за нас! Ха така, машаллах! Що не купите още нещо, а? За жълти стотинки ще ви го дадем, както на времето Костов и Божков! Па вие за пореден път да ни покажете как се стопанисва правилно! Че нещо трудно схващаме…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s