Тържествено препогребване на бивши есесовци в Украйна (и видео)

550px-Я-Доброволец!_1943В Украйна избухна пореден скандал около дивизиите на СС „Галичин“. В Лвовска област беше проведена церемония по повторно погребване останките на 16 войници. Повторното погребение на  бившите есесовци от Лвовска област щеше да мине незабелязано, ако не бяха станали ясни скандални подробности. Депутати от Партията на регионите заявиха, че церемонията се ръководи от техния колега от Върховната рада – депутата от партия „Свобода“ Олег Панкевич, а участниците в акцията са били облечени в есесовски униформи с всички атрибути на немските агресори“.

GalitsijaЦеремонията бе проведена като в Третия райх, войниците в пълна есесовска униформа носят ковчези, после – служба в църквата, нацистки салют и оръжеен залп. Така в село Галагора Лвовска област с войнски почести са препогребани останките на 16 есесовци от дивизията на „Галичин“. Всичко е истинско и така достоверно, като че ли заради убийството на есесовците след миг ще запалят селцето, а жителите ще разстрелят. Бивши есесовци припомниха как са воювали срещу СССР, а и какви образовани и чисти хора са се записвали за доброволци в СС.

Заедно с хората в униформи тръгна и депутатът от парламента от Партия „Свобода“ Олег Панкевич. Той каза, че украинските есесовци трябва да бъдат признати за борци за свободата на родината.

 Галицкие_идут_в_бойСС Дивизия „Галичина“

Военно формирование от украински доброволци в периода на Втората световна война. Дивизията е формирана от жителите на Галиция. До 1 юни 1943 г. се записват над 80 000 доброволци в дивизията. Това позволява да се сформира 204-ти полицейски баталион и редица други войнки обединения, които по-късно били използвани за възраждането на дивизията след разгрома й през юли 1944 г. Подразделенията на дивизията през есента на 1943 г. са участвали в антипартизанската война по цялата територия на Европа. В средата на юли 1944 г. дивизията от първия набор е разгромена от Червената армия в бой около Бородино.

747px-The_Monument_of_the_SS-Galicia_in_Lviv_Ukraine

 

 

 

 

 

 

 

Един отговор на “Тържествено препогребване на бивши есесовци в Украйна (и видео)

  1. И после, превратаджиите в Украйна „не били фашисти“. Къде сте бе, кретени, които твърдите тази глупост?… Какво ОЩЕ трябва да се случи, какво ОЩЕ трябва да ви се каже и да ви се покаже, за да го проумеете?

    Но това идва да покаже, че фашизмът всъщност не е нищо друго, освен поръчкова идеология и сила, изкуствено създадена и хранена винаги ОТВЪН. Целта на фашизма е да върши мръсните поръчки на тези, на които искат да проливат кръв, а същевременно те самите да останат в сянка.

    Ето защо фашизмът, нацизмът и всяка подобна шовинистична идеология на омразата и изстъплението НЯМАТ НИЩО ОБЩО с патриотичния национализъм. Вторият има една единствена цел – защита от агресия и колонизация на своя собствен експлоатиран и угнетен народ.

    Патриотизмът не е агресивен по дефиниция. Той е демократичен, миролюбив и приятелски към всички. Той не е никога създаван отвън, защото агресорите нямат полза от него, напротив – той им е враг. С патриотичния национализъм също се опитват да правят „врътки“. Често политическите инженери се опитват да създават фалшиви партии и движения, имитиращи патриотизъм. Целта е да парализират истинските патриотични сили, докато същевременно компрометират самата им идеология.

    Но съществуват и истински патриотични сили, които спонтанно и автентично са възникнали от средата на народа. Докато при фашизма и нацизма такъв вариант е принципно невъзможен. Няма спонтанно и естествено възникнали фашистки сили. Те са винаги плод на политическо инженерство, винаги са щедро финансирани от създателите си и винаги изпълняват мръсни политически поръчки. Дано хората да са достатъчно зрели, за да улавят тази разлика. Защото като изрязват 5 буквички от думата „национализъм“ и я приравняват на „нацизъм“, манипулаторите се опитват да я омаскарят пред хората. И за съжаление, често успяват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s