Sky News: Русия показва мускули пред Запада

sky-newsБезпокойството на Москва около Крим нараства и Русия „показва мускули“, демонстрира сила. Според Sky News:, внезапната проверка на боеготовността на войските от Западния и Централния военни окръзи е насочена към тези страни, които преследват собствени цели в Украйна.

Кейти, вчера ние говорихме за бързо развиващите се събития, които имат продължение и днес. Съобщава се, че Русия е все по-разтревожена за случващото се.

Кейти Сталард, кореспондент на Sky News: Да, преди няколко часа президента Путин издаде заповед за бойна готовност на войските на Западния и Централния военни окръзи. Той заповяда да бъде внезапно проведена проверка на боеготовността.

Ученията ще продължат няколко дена. Първо ще бъдат проведени сухопътни и морски учения, после ще последват учения с участието на руски военно-въздушни сили, които ще се дислоцират на военните летища.

Всичко това е показване на мускули. Тази демонстрация на сила, най-вече, е насочена към международната общност и тези, които имат някакво отношение към Украйна, която Путин все още разглежда като част от своята империя. Второ, има и вътрешнополитически цели: той се опитва да изглежда силен пред електората си, за да покаже, че Русия ще се противопостави на която и да е заплаха от Запада. Според Русия, става дума не само за сближаването на Украйна с Европа. От гледна точка на Путин, най-вече става дума за Запада и НАТО. Това е старото страшилище от времената на студената война, приближила се към руските граници. Така че Путин иска да покаже, че е силен и държи ситуацията под контрол.

На този фон става ясно, че реалните преговори и дейстивия са финансовите. Заместникът на държавния секретар на САЩ беше днес тук, а след отпътуването му от Украйна, в страната ще останат американски експерти по икономика. Както се съобщи, те имат намерение да дадат консултации по отношение на украинската иконимика, която в момента е в плачевно състояние. Те призоваха МВФ да помогне в подготовката на пакета финансова помощ.

В ефир на 24 февруари 2014 г.

Един отговор на “Sky News: Русия показва мускули пред Запада

  1. Охо, всичко върви по план! Зададоха се вече и „консултантите“ – американските „експерти“ по „оправянето“ на ново-демократизирани аборигени! Иде вече и главният „спасител“ в лицето на МВФ! Е сега си… такова таковато. Ха приемете им на тези „спасението“, па добре дошли в Зомбиленд! Ние този сценарий прекрасно го знаем, всичките тези пасти вече сме ги яли. И един вашингтонски едноок „спасител“ (пират с превръзка на окото) вече ни е писал плановете, и МВФ ни е спасявал… Ето ни сега, как цъфтим и вържем!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s