Крим прие оставката на правителството и назначи референдум на 25 май

1IMG_7652В четвъртък на извънредно заседание на парламента в Крим бе взето решение да се приеме оставката на правителството на автономията. По време на заседанието законодателите решиха да се проведе референдум на 25 май.

За това съобщи Интерфакс, позовавайки се на началника на информационно-аналитичното управление на секретариата на Върховния съвет на Крим Олга Сулникова. Според думите й, в подкрепа на решението са гласували 55 от общо 64 кримски парламентаристи.

Причина за оставката на правителството е неудовлетворителната работа на Съвета на министрите като цяло през 2013 г. Освен това, парламентът е освободил Анатолий Могилев от длъжността председател на Съвета на министрите на Крим по чл. 136 от Конституцията на Украйна.

1VR_Crimea_270214Парламентът също оповести провеждането на 25 май 2014 г. на референдум, по време на който ще бъде поставен въпроса: „Автономна Републик Крим притежава държавна самостоятелност и влиза в състава на Украйна“ (да или не).

По-рано президентът на Върховната рада заяви, че в ситуацията, когато страната „е потопена в анархия и икономическа катастрофа“, единствено правилният път е да се поеме „отговорността за съдбата на Крим и да се проведе Редефердум“.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s