Съюз между фашистите и татарите в Украйна / Anonimus хакнаха пощата на Майдана

tatarХакери от Anonimus успяха да прихванат кореспонденцията между зам.шефа на украинската националистическа организация „Тризъбецът на Степан Бандера“ Андрей Тарасенко със заместник председателя на Меджлиса на кримско-татарския народ Аслан Омер Киримли.

„Успяхме да хакнем пощата на активистите на Майдана. Изненадващо се оказа, че националистите имат връзка с кримските татари“, – пише хакерът.

Ето и част от кореспонденцията:

„Всичко върви по план. Ние вече сме готови да пристъпим към втора част от пиесата. Както се разбрахме миналата седмица, моите момчета заедно с братята си от „Карпатския сноп“ и УНА-УНСО на първа дума ще се хванат на работа там,  където е нужно. От тебе искаме само да посочиш координатите на складовете в Симферопол, Севастопол, Керч, Феодосия и Евпатория, а също времето и мястото на срещата. Да, има и още една молба. Вилите са много, необходимо е по-голямо количество ловно снаряжение, шлемове и палки. Не забравяй и газовите и стъклени бутилки, а също и бензина за тях. Няма да са излишни и противогази, както и средства за първа медицинска помощ. Разбирам, че нашите турски приятели вече са направили много, но ти ме познаваш – аз никога не моля за излишни неща. Оказа се, че дивечът съвсем не е страхлив, коктейлите не ги впечатляват. С тях трябва да се действа по-сериозно. Надявам се, че ме разбираш. За парите не се притеснявай – всичко ще бъде добре. В края на краищата, ти знаеш, че в случай на наш успех, ще получиш много повече“.

9876c2dd52ea67b25febc

Съдейки по текста на писмото, неонацистките организации „Тризъбецът на Степан Бандера“, „Карпатският сноп“ и УНА-УНСО са готови да извършат черната работа, да убиват, да палят и да изгонят противниците на майдана от Крим. От кримските татари се изисква „само“ да им „предоставят“ „инструменти“, т.е. оръжие, което да складират в най-важните градове в Крим. Освен това, необходимо е и по-голямо количество боеприпаси, защото „вилите са много“, а също запалителна смес за коктейлите Молотов – „газировка за стъклените бутилки и бензин за тях“.

Интересна е характеристиката, дадена от заговорниците за противника: „Оказа се, че дивечът съвсем не е страхлив и коктейлите не ги впечатляват. С тях трябва да се действа по-сериозно“. По-сериозно означава, съдейки по всичко, с автоматично оръжие.

Още един важен нюанс: „турските приятели“, които „и така вече направиха много“. Логиката на писмото подсказва, че става дума за оръжие, пристигащо от Турция в Крим. Но то е предназначено за кримските татари, уйгурите, за самите турци там, а също, в което не си струва да се съмняваме, за отрядите Хизб ут-Тахрир.

1392550414-1358Оказва се, че Крим отдавна вече е важна мишена за пантюркизма, а в пропагандно-идеологическите документи съвсем не става дума за някакво движение-ФАНТОМ на полуострова, наричащо се „Западен Туркестан“, по аналогия с „Източен Туркестан“ – Уйгурия.

Кримските татари отдавна имат международни контакти, а това е извършено с помощта на Турция и Азербайджан. Баку и Анкара са своеобразен мост между Меджлиса на кримските татари и еврокомисарите от ЕС. Така, през август 2013 г. върховният комисар по националните малцинства Кнут Волебек публикува доклад, озаглавен „Интеграция на по-рано депортираните лица в Крим, Украйна“. „Независимо от похвалните опити на централната власт в Украйна и местните власти в Крим да съдействат за решаването на редица въпроси, с които се сблъскват по-рано депортираните лица, много структурни проблеми все още си остават нерешени. По-нататъшните усилия и подкрепа, включително подкрепа от страна на международната общност, са необходими за постигане на устойчиви резултати“, – се отбелязва в доклада. А месец след това Крим е посетен от специалиста по цветните революции, еврокомисаря по въпросите за разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле. Визитата на Фюле и срещите му с ръководството на Меджилиса на кримските татари са били посветени „на проблема на кримските татари в Украйна“. Днес можем да констатираме, че Турция и Азербайджан са способствали, а Европейският съюз с удоволствие е подкрепил интернационализацията на „проблемите на кримските татари“.

e4ae9d3bfc_91599В Крим отдавна е налице тюркско-ислямско нелегално движение, водеща роля в което имат освен кримските татари и уйгурите от Синдзян-Уйгурския автономен окръг. В Крим действат и няколко десетки „инспектори“ от Турция и Азербайджан. С една дума, кримско-татарските активисти отдавна вече подготвят различни варианти (националистически, тюркски, ислямски) за излизането на Крим от юрисдикцията на Украйна и провъзгласяването на самостоятелна държава. Във връзка с това възниква питането: на каква база възникват съюзите между украинските националисти и кримските татари?

В действителност, националистите в Украйна и кримските татари преследват взаимоизключващи се цели, техният съюз на пръв поглед изглежда противоестествен. Необходимо е, обаче, да разбираме, че и едните, и другите в името на целите си в Крим трябва най-напред да неутрализират главното си препятствие – руснаците на полуострова. Т.е. настоящият „съюз“ се възприема от „съюзниците“ като тактическа необходимост по пътя към стратегическата цел.

„Съюзниците“ разбират прекрасно, че след неутрализирането на руското население в Крим пътищата им се разделят, но това ще бъде утре, за което утре, между другото, и двете страни се подготвят внимателно. Кримските татари заздравяват връзките си с Турция и Азербайджан и с малък успех (с изключение на уйгурите), с останалия тюркси свят. Едновременно с това лидерите на кримските татари изпращат все повече и повече свои съплеменници във воюващата в Сирия терористична организация Хизб ут-Тахрир. Украинските националисти се уповават на количественото си превъзходство, и , колкото и странно да изглежда, на Европейския съюз, който в момента е техен главен съюзник. Всички гореизброени организации, включително и ЕС, се интересуват от складираното в кримските нелегални организации турско оръжие.

А ето и прихванатата информация

Аслан Омер Киримли (Аслан Умеров или Руслан Умеров), собственик на няколко компании и президент на Кримската Международна Бизнес Асоциация. Той контролира сериозни финансови потоци, свързани с различни бизнес проекти в Украйна и чужбина. Смята се, че именно Аслан Омер Киримли е истинският ръководител на Меджилиса на кримските татари, което става очевадно ясно след оставката на Мустафа Джемилев, бившият шеф на Меджилиса.

Документът не се нуждае от коментар, поради крещящата яснота на написаното в него.

medjlis_dalya

До
Президентът на Литовската Република
Г-жа Дали Грибаускайте

Ползвайки се от предоставената ми възможност, позволете ми от името на Меджилиса на кримско-татарския народ и от свое име да изразя дълбокото си уважение към Вас.

Искам да изразя дълбоката си благодарност към ръководството на Литовската Република за солидарността и активната подкрепа към украинския народ в борбата за евроинтеграция на Украйна.

Свалянето през XX век на комунистическите режими на СССР и страните от Източна Европа кардинално промени политическата карта на ЕВропа и предостави на поробените народи възможност за свободен път на развитие.

За съжаление, налага се да констатираме, че действащата украинска власт провежда дискриминационна политика по отношение на своя народ и всячески възпрепятства свободното волеизлияние на гражданите.

Меджлиса на кримско-татарския народ повече няма да стои настрана, готов е да застане на барикадите заедно с демократичните сили, решен да постигне оставката на Президента и Правителството на Украйна.

Моля Ви за среща с членовете на Меджлиса на кримско-татарския народ за обсъждане и търсене на съвместни пътища за борба с тоталитарния режим на В. Янукович в името на обединението на Украйна с Европа.

С уважение към Вас

Рефат Чубаров,
Председател на Меджилиса
на кримско-татарския народ

2 отговора на “Съюз между фашистите и татарите в Украйна / Anonimus хакнаха пощата на Майдана

  1. Никаква изненада! Ислямът и фашизмът са две различни форми на един и същ сатанизъм.

    ivarfjeld.files.wordpress.com/2010/06/al-husayni-bosnian-ss1.jpg

    sheikyermami.com/wp-content/uploads/Mufti.jpeg

    faithfreedom.org/oped/naziislam.jpg

  2. В НАВЕЧЕРИЕТО И ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ФАШИСТИТЕ ВИНАГИ СА СЕ СЪЮЗЯВАЛИ С ИСЛЯМИСТИТЕ КАКТО НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ , ТАКА И В СССР . ИЛИ НИЩО НОВО ……..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s