Крим моли Русия да гарантира мира

1393605613-9163-sergey-aksenovМинистър-председателят на Автономната република Крим Сергей Аксьонов е помолил президента на Русия Владимир Путин да съдейства за гарантиране на мира в АРК. Председателят на Съвета на министрите разпространи официално спешно обръщение към всички силови подразделения на републиката, след като преподчини всички съединения, части и силови структури към себе си.

„Отчитайки гореизложеното, разбирайки своято отговорност за живота и безопасността на гражданите, се обръщам към президента на Руската федерация Владимир Путин с молба да окаже съдействие за гарантиране мира и спокойствието на територията на АРК“, – се казва в изявлението.

Освен това, Аксьонов преподчини на себе си всички силови структури.

„Като председател на Съвета на министрите на Автономна Република Крим, реализирайки пълномощията, възложени ми от Върховния съвет на АРК, реших временно да преподчиня съединенията, частите, силовите структури на МВР, въоръжените сили, флота, данъчните, граничните…непосредствено на себе си. Всички командири да изпълняват само мои заповеди и разпореждания. Несъгласните моля да подадат оставката си“, – се посочва в обръщението на Сергей Аксьонов.

Както съобщи постоянният представител на президента на Украйна в АРК Сергей Куницин, началник на Кримското главно управление на милицията Валерий Радченко е написал заявление за оставка.

2 отговора на “Крим моли Русия да гарантира мира

  1. Скоро ще ти изстине столчето гнусен путиноид !
    Митев,за Аксионов говоря-да не помислиш нещо…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s