Неофашисткият „Десен сектор“ обяви всеобща мобилизация

Demonstrators throw objects towards riot police during a rally held by pro-European protesters in KievАктивисти обещават максимална координация на действията със силовите ведомства.

Неофашисткото движение „Десен сектор“ обяви всеобща мобилизация и въоръжаване на всички свои подразделения във връзка с решението на Русия да влезе в Украйна с войска.

Това се казва в изявлението, обнародвано на официалната страница на „Десен сектор“ в ВКонтакт.

„Осъзнавайки всички опасности, които са надвиснали над украинската държавност, Централният щаб на „Десен сектор“ препоръчва на всички свои подразделения спешна мобилизация и въоръжаване, а в зависимост от конкретната ситуация в региона максимална координация на действията си със силовите структури“, – се казва в изявлението.

„Свидетели сме на военна агресия в Украйна от страна на врага на всички народи от Централна и Източна Европа – московската империя. Това нахлуване не е само против украинския народ, но и против всички граждани на Украйна. В частност, то е насочено срещу кримско-татарския народ“, – се казва още в изявлението. Във връзка с което се призовават към мобилизация и кримските татари.

„Десен сектор“ припомня на „всички граждани на Украйна, независимо от националността им, че нашата борба е антиимперска, а не русофобска“.

Централният щаб на „Десен сектор“ призовава да активизира дейността си и „Движение за Съпротива в Кавказ“, както и всички освободителни движения в Русия.

4 отговора на “Неофашисткият „Десен сектор“ обяви всеобща мобилизация

  1. Отново дежурният трол! Хората просто защитават страната си от външна агресия, какво пак не ти изнася?

    • Кои, руснаците в Украйна ли се защитават? Да, вярно! Руското население действително се защитава от фашистката диктатура и от репресиите, която им се подготвят. Да, Вашингтон наистина подложи Украйна на соросоидна агресия, по добре познат сценарий. И време е да получи подходящ отговор.

      Руската армия ще изиграе ролята на защитник, освободител и миротворец. А Русия за пореден път ще спечели симпатиите на разумните и мислещи хора от целия свят. Въпреки, че днес Обама си позволява да я плаши, уж нещо щяла била да си „плати“. Не знам дали Русия ще получи някакви „санкции“, но със сигурност ще получи поредната доза международен авторитет. Не всички хора по света са долни и тъпи, с мозъци промити от пропаганда.

      • така е Митев, а относно тези тролове глупаците вярват на медиите каквото им пуснат, едно е да вярваш, а друго да имаш акъл и да стигнеш до истината сам с разсъждения

  2. Интересно кой ще им плаща на тези, откъде им идва оръжието и с какво се занимава в същото това време редовната украинска армия?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s