Флагманът на украинския военно-морски флот премина към Русия

image610664Украйна не може да се противопостави на Русия, смята Игор Морозов, член на Съвета на Федерациите по международните въпроси

Сенаторът е убеден, че решението на морските офицери е абсолютно правилно, защото в настоящия момент ситуацията в Украйна и в Крим е достигнала критическа точка. Членът на комитета на СФ по международните въпроси Игор Морозов, който в момента се намира в Крим, каза пред „Известия“, че въворъжените сили на Русия са готови за провеждането на каквито и да са операции. Той потвърди, че понастоящем флагманът на Военно-морския флот на Украйна „Гетман Сагайдачный“ е преминал на страната на Русия.

– Украйна практически няма флот. Флагманът на ВМФ на Украйна „Гетман Сагайдачный“ днес е преминал на наша страна. Те са издигнали Андреевски флаг. Флагманът си идва след учения от Средиземно море в Черно море с нашия Андреевски флаг. Те са изпълнили заповедта на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Виктор Янукович и са преминали на страната на Русия, – каза Игор Морозов.

Русия може да защити своите граждани, – сигурен е Морозов.

– За последните 2-3 години нашите въоръжени сили имат огромен технологичен подем. Ние имаме високотехнологично оръжие. След като министър на отбраната стана Сергей Шойгу, налице е емоционален подем сред офицерите, те придобиха нова увереност. Министърът стимулира социалния пакет на офицерите и прапорщиците. Всички помнят съветските времена, когато офицерите бяха обезпечени откъм жилище и високи заплати, – отбеляза Морозов.

Сенаторът е убеден, че САЩ няма да се намесят в Крим.

– НАТО се намира в губеща позиция в Средиземно, а в Черно море още повече. Нашите позиции са по-силни и ние знаем това. Дори пристигането на американските авионосци няма да спасят ситуацията за тях. Ние имаме много високотехнологични оръжия, които ще направят американците слепи и глухи, и те знаят това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s