Джон Кери заплаши Русия с изолация, забрана за визи и замразяване на активите

INDIA-US-DIPLOMACY-KERRYДържавният секретар на САЩ Джон Кери нарече влизането на руските войски в Украйна „агресия“ в стила на XIX век, която може да повлече след себе си международна изолация на Русия. Според него, това може да доведе до замразяване на активите на Русия зад граница, а също и до забрана за американски и европейски визи за руснаците, съобщи NBC.

„Акт на агресия“ нарече държавният секретар на САЩ Джон Кери предвижването на руските войски на територията на Украйна. Той обвини президента Владимир Путин, че  „се опитва да анексира Крим“.

„Той ще изгуби на международната арена, Русия ще изгуби, ще изгуби руският народ, Путин ще изгуби този ореол, който си създаде чрез Олимпиадата и 60-милиардната й феерия“, – цитира NBC думите на Кери.

Държавният секретар на САЩ също предупреди, че Русия ще понесе загуби в областта на търговията и инвестициите, ако не промени курса си. „Съществува общо мнение на всички министри на външните работи, с които говорих вчера, – цялата „Голяма осморка“ – те просто ще поставят Русия в изолация, няма да работят с нея все едно нищо не се е случило“. Държавният секретар на СЩА добави също, че „рублата вече пада и въздействието от това се усеща“.

Според Кери, „в края на краищата това може да доведе до замразяване на активите“ на Русия зад граница. Той не уточни колко време ще е необходимо на чуждите правителства и банките за целта, отбелязва NBC.

Джон Кери заплаши и със забрана на визи за руснаите, които имат намерие да пътуват в Европа, САЩ и други страни. Влизането на руските войски в Украйна той нарече „поведение в стила на XIX век в условията на XXI -и“. Според него, „никой не нахлува в друга страна под измислени предлози, за да удовлетвори интересите си“.

Държавният секретар отбеляза също, че има достатъчно други начини да се защитят рускоговорящите в Крим. Той спомена, че президентът Обама е предлагал сътрудничество между САЩ, Русия и Украйна по време на 90-минутния разговор, който е проведен в събота с президента Путин, съобщи NBC.

9 отговора на “Джон Кери заплаши Русия с изолация, забрана за визи и замразяване на активите

 1. Плаши гаргите.САЩ са бита карта,долни американски убийци и империалисти,колко страни погубиха само.

 2. Никаква изненада! Естествено е негодниците да заплашват. Но за тяхен лош късмет, Русия вече не е смачканата и унижена страна, в която я превърнаха щатският агент Горбачов и пияният продажник Елцин. Слава Богу, Русия вече може да защити и своя държавен интерес, и интересите на своите сънародници. И даже мира и сигурността на по-далечни страни – там, където някой мръсен империалист иска да ги съсипе.

  Впрочем, Русия няма да бъде осъдена и охулена от световната общественост, Светът не се управлява единствено и само от Билдербергската група. Тя е влиятелна, но все още, слава Богу, няма тотална световна власт. Русия ще бъде осъдена само от кръга на САЩ и техните васали – т.нар.„Голяма осморка“. Но светът не се състои единствено от тях.

  Впрочем, Русия може вече да се изсмее на тяхната „изолация“. Защото тази „осморка“ има твърде голяма нужда от Русия. Интересите на „осморката“ са така силно обвързани с нейните, че вече никога не може да бъде върната „желязната завеса“, даже и при най-силно желание. В глобалния свят няма условия за това.

  Имало било „други начини“… ИМАШЕ други начини, преди! Но след като Вашингтон пусна машината на войната (джинът на нацизма излезе от бутилката), вече няма „други начини“. Народът започна войната и няма току-така да я спре. В Русия се набират д0оброволци, украинците се мобилизират. Армията се разцепи, складовете с оръжие са отворени. Няма вече „други изходи“ – ще решават куршумите. Само че, да не би да решат нещата не точно така, както някои са се надявали!

  „Рублата падала“… Някой да му каже на този, че става смешен! Рублата беше съзнателно освободена от Москва, защото нейното обезценяване увеличава печалбите на руските износители на нефт и газ, пълни хазната и като цяло стимулира икономиката.

  Междувременно САЩ затъват икономически и неизбежно ще се сгромолясат в скоро време. Само една нова голяма война може да отложи това. Те залагат на тази карта, но ще изгубят. Този път страната, които ще ги надживее, е именно Русия. Тя е стабилна и е способна да изчака още десетина години, ако трябва и двадесет. А щатите няма да издържат толкова. Преди това в собствената им тоталитарна империя ще се стигне до икономически колапс, а веднага след това – до бунтове и до репресии.

  Ще видим как САЩ ще играят ролята на световен полицай, когато бъдат принудени да вкарват собствените си граждани в концентрационни лагери, и да ги разстрелват – и в лагерите, и по улиците. Когато в същото време Китай (а и други страни) си поискат парите, които те не са в състояние вече да изплащат. И когато китайските ВМС ги наобиколят с ядрени подводници.

  Но преди да умре, всеки звяр става много опасен. Затова Путин въоръжава Русия, и колко е умен, че го прави! А този яростен лай на Обама, на Кери и цялата банда Кериовци – това са последните издихания на една умираща империя, която отчаяно се опитва да покаже, че все още е силна. Но истината е, че умира поради остър недостиг на ресурси, и прекрасно го знае.

  • Странно, Митев! Аз също сънувам, но обикновено щом се събудя, не помня сънищата си. А пък вие не само ги помните, но ги и споделяте с вашите читатели и съмишленици, които жадно поглъщат всяка Ваша дума.

   • Ами вероятно, вярват ми, понеже за разлика от теб, ясно различават кое е сън и манипулация, и кое е истина и действителност.
    И най-вече, схващат кое обяснение е пълен идиотизъм, и кое дава някакъв разумен смисъл.

  • Китай застана зад Русия, Американците вече трябва много сериозно да се замислят!

 3. Да, реалностите през ХХІ век са други. Не може да се извършва агресия безнаказано и Русия трябва да се съобразява с тези реалности, да забрави термини като „близка чужбина“ или поговорки като „Курица не птица, Болгария не заграница.“

  • Соросоиден копелдак, агресия извърши именно Вашингтон! Русия отново е изнудена, от същите тези мръсници и агресори, които сега лицемерно я обвиняват в „агресия“, да защити мира, сигурността и демокрацията в една цивилизована страна.

   Украйна беше вкарана именно от нейните сегашни „защитници“ в схема на фашистки терор и мракобесие, и в условия за гражданска война.

   Вашингтон извърши типична интервенция в Украйна по югославския сценарий. Сега естественият резултат – с Русия или без нея, така или иначе, е война. Но именно с намесата на Русия тази война може да бъде минимизирана, а дай Боже, и избегната.

   Интересно защо на щатите, на които си готов да радостно да лижеш задника, им е позволено да интервенират с войски когато и където им се прииска, да насаждат „демокрация“ с бомби и реки от кръв на невинни граждани, да „защитават жизнените интереси на САЩ“ на стотици хиляди километри от тяхната територия. И резултатът винаги е един – война, страдания, разруха, терор и появата на всевъзможни местни диктатури. И това при тях никога не е агресия! А когато някой направи миротворческа мисия и попречи на плановете им, изведнъж бива обявен за „агресор“?…

   Няма как човек да защитава такъв двоен стандарт и да не бъде обявен за лицемер и мерзавец. Но ние ти благодарим, че доказваш с постингите си, чия точно позиция е позицията на лицемерите и мерзавците.

   Така че не ръси пропагандните си мръсотии, защото отново доказваш, че си мръсен платен уеб-трол. (Или безмозъчен дебил с промит мозък – избери си кое повече ти харесва.) Но ние, читателите на този сайт сме нормални интелигентни хора, и тук никакви соросоидни пропагандни изцепки не минават.

   • „Соросоиден“ очевидно е сред любимите ви словоформи, г-н Митев, но Сорос вече е ляв, т. е. „ваш човек“, така че вземете да измислите нещо друго когато се опитвате да ни обиждате.

   • „Соросоид“ означава поддръжник (за пари или поради тъпотия) на т.нар. „мозъчни тръстове“ – финансираните от чужбина деструктивни анти-български НПО-та. Последните извършват яростна идеологическа диверсия, пропаганда и промиване на мозъци, груба намеса в политическия и обществения живот и прокарват интересите на САЩ и Брюксел. А също така, в пълен синхрон с горното, прокарват и интересите на най-едрия глобален корпоративен капитал, който има две главни цели – 1. ограбване и колонизиране на България и 2. геноцид над българския народ. За целта им вършат добра работа идеологиите на неолиберализма, национал-нихилизма и др.под., добре познати идеологически фекалии.

    Ето защо Сорос вече е по-скоро име и знаме за тях. Той просто пръв започна да осъществява тази политика със своето „Отровено общество“ и мрежата НПО-та, зависими от него. Но вече има и други като него, финансирани от NED, USAID и пр., както и други разни маскари („Конрад Аденауер“), които вършат същото.

    А Сорос не е „ляв“ в нашия смисъл на думата. Всъщност той е толкова ултра-десен, че чак е преминал 360 градуса и е излязал на „лявата“ страна. Всички глобалисти като него са все „леви“. Защото няма как тоталитарната диктатура да не извършва по методите на СССР – чрез тежка бюрократична машина, централно планиране и силно преразпределение на доходите. Но това е само външно сходство. Глобализмът не отнема привилегиите на глобалните корпорации и не изравнява социалното неравенство. Той не е социализъм, а фашизъм. Фашизмът също се пише за „ляв“, но не случайно някои го идентифицират като „крайно десен“.

    Благодаря, че за пореден път ми даде повод да разкажа на хората кои сте вие – чии идеи ти развиваш тук ТИ, и чии интереси обслужваш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s