Изповедта на един наемник от Евромайдан / „На Майдана е пълно с чуждестранни наемници“

111111969200_683642241677425_14762136_nТВ „Русия 24“  показа сензационните признания на гражданин на Русия, участващ в безредиците в Киев.

Владислав, активист от Евромайдан, чиято фамилия не се съобщава, е бил задържан в Брянска област, когато се връщал у дома си, в Русия. Той дал да се разбере, че на страната на радикалите, взели властта в Киев, има подбре подготвени наемници, получили бойното си кръщение на най-горещите точки на планетата, в това число, воювали срещу руските войници в Чечня. Владислав признал, че е заминал за Украйна, за да види с очите си Майдан, както и да хване „парче дивеч“. От думите на арестувания и следствен гражданин на Русия следва, че украинските бойци под ръководството на чуждестранни наемници разгромяват домовете на политическите си опоненти и мародерстват:

– Пристигнах, за да видя как  мародерстват тези хора. Не получих униформа, взех със себе си от Москва пистолет, бронежителтка и екипировка. Пристигайки в Киев видях колко много чужденци има там. Там има наемници от Щатите, от Германия. Притигат в еднакви военни униформи. И постоянно обсъждат нещо с тези капитани от отбраната, нещо подписват. Даже мога да ви кажа приблизително техния брой. Американците на Майдана са около 60. Пристигнаха немци, около 30-40.50. Поляци пристигнаха, турци, много и от други страни.

– Хората на Майдана сега са много зле, пият алкохол, употребяват наркотици. Няма какво да правят. Бях в „Десен сектор“, бях в числото на наемниците, т.е. те смятаха, че съм наемник, руски снайперист. Не веднъж се озовавах в багажниците им – те не бяха сигурни, че съм гражданини на Русия, защото не убивах тях самите.

– Успях да разгледам с какво се занимават бойците от „Десния сектор“ на Майдана под ръководството на същите тези американски наемници. Едни ходят по квартирите и вилите на депутати и държавни чиновници (става дума за членове на Партията на регионите и Компартията на Украйна, бел.ред.), чупят вратите и правят обиски. Майдановците изземат документи, дават ги на някакви поверяващи, а те оформят документите на недвижимия имот така, че той става тяхна собственост. Други направо заграбват чуждите скъпи автомобили с цел продажба. Делят парите помежду си и, както казват, приходите се влагат за оръжие от черния пазар.

– Избягах, когато неудачно дадох интервю – казах, че Русия няма защо да се тревожи от Майдана. Моят командир побесня, разпореди се да ме разпитват като руски провокатор. Успях да ги убедя, че за нищо не съм виовен. Дори само леко непослушните бяха наказвани най-сурово на Майдан…За предателство убиваха! Без коментари. С изстрел в главата и край.

3 отговора на “Изповедта на един наемник от Евромайдан / „На Майдана е пълно с чуждестранни наемници“

 1. И този сигурно е „лъжесвидетел“, нали? На някои неща трябва да вярваме априори, като на закон божи, а на други – в никакъв случай!…
  Това, с което ни заливат Фокс нюз, Евронюз, CNN, bТВ и БНТ, радио „Хоризонт – Преди всички“ и т.н., името им е Легион – трябва да е за нас самата божия истина от последна инстанция! А това, което излиза по ТВ „Русия 24″ няма как да не е „руска пропаганда“, нали?…
  Хайде обаче, ние сами да си направим изводите, може ли!

  Петя, не знам дали Сте наясно каква чудесна работа вършите. Този сайт е един от малкото източници на нецензурирана информация. Малко островче в мейнстрийма, което се съпротивлява на всеобщата дезинформация. Надявам се, че всички, които оценяват труда Ви и са Ви благодарни за него, ще изразят подкрепата си и писмено. За да знаете, че не работите напразно.
  Защото едва ли някое мръсно НПО Ви плаща дебели хонорари за „правилна информация“, както плащат реално на куп други медии. Сещам се например за сайта vlastta.com – изцяло оръдие на соросоидна пропаганда, угоднически разпространяващ мейнстриймните лъжи. За какво ли редакторката му получава своите грантове, от които си финансира сайта?…
  От друга страна, тук в България няма руски НПО-та. Няма руски политици и посланици, които да обикалят по села и паланки, няма тайни преводи от тайни сметки. Никой у нас не плаща за контрапропаганда, а още по-малко пък за представяне на обективната истина. Дано хората да оценят какво чудо гледат пред очите си. Има много сайтове, където се пишат истини, но те не са новинарски и статиите им не са толкова много и толкова актуални. Само за още една такава медия се сещам – оплюваната и хулена ТВ „Алфа“. Но тя е от друга класа. Все пак, приличате си по своето непокорство и по търсенето на истината. Бог да Ви помага!

  • „…Надявам се, че всички, които оценяват труда Ви и са Ви благодарни за него, ще изразят подкрепата си и писмено. За да знаете, че не работите напразно.“
   Ето- аз я изразявам! Отскоро чета сайта и съм приятно изненадан. Продължавайте!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s