Евромайдана назначи Олигарси за областни в Украйна

kolomЗа областни управители на държавните администрации в Днепропетровска и Донецка област са назначени известните бизнесмени – Игор Коломойский и Сергей Тарута. Самопровъзгласилата се украинска власт отчаяно се опитва да влючи едрия бизнес в защита на своите интереси, но привличането на подобни частни ресурси във властта предизвикват въпроси сред много украинци.

Указите за назначаването на олигарсите са подписани от Александър Турчинов на 2 март, съобщи Интерфакс.

1393154364-6040

Игор Коломойский е собственик на група „Приват“, една от най-влиятелните в Украйна, включваща в себе си най-голямата банка в страната Приват-Банк, ативи в нефтената промишленост, хранителната промишленост, в агросектора и транспортната сфера, съобщават руските медии.

Корпорацията на Сергей Тарута ИСД е интегрирана холдингова компания, притежаваща пакетните акции от предприятия в металургичната сфера. В списъка на корпорацията влизат Алчевския металургичен комбинат, Днепропетровския металургичен комбинат, Дзержинския металургичен комбинат, металургичните комбинати Dunaferr и ISD-Huta Częstochowa.

1197Игор Коломойский и Сергей Тарута  нееднократно заемат високи места в рейтинговата скала на най-богатите хора в Украйна и Източна Европа.

Въвличането на украинския бизнес-елит във властовите структури предизвикват недоумение от страна на гражданите на страната.

Подобни назначения са на път да предизвикат ново изригване – на народа срещу властниците. Малко по-рано Луганска област се обърна към Върховната рада на Украйна и заяви, че в случай на назначаване на губернатор-олигарх „си оставя правото да се обърне за помощ към братския народ на Русия“.

„Нелегитимната киевска власт назначи за нов губернатор Сергей Тарута, който се е съгласил да стане губернатор на Донетчина. Против волята на народа на Донецка област в Юго-Изтока искат да наложат олигархично управление. С това те се надяват да погребат нашите надежди за по-добър живот, да погребат идеята за референдум и да поставят Донбас на пътя на сътрудничество с майдановските узурпатори. Утре, на 3 март 2014 г. ще се опитат да легитимират Таруту чрез решение на Донецкия областен съвет на сесията, която ще започне в 10:00 часа. В информационната война срещу народа на Донецка област участват почти всичик украински средства за масова информация. Защо? Ние нямаме свободни средства за масова информация – всички принадлежат на олигарси! Ще се покори ли Донбас на олигарсите – протежета на майдана?“, – обърна се към съгражданите си народният депутат Павел Губарев, съобщи интернет-изданието „Донецки вести“.

Лидерът на комунистическата партия на Украйна Пьотър Симоненко заяви, че едни олигарси са заменили други олигарси, опитващи се да си върнат това, което са „инвестирали в революцията“. Според Симоненко, назначаването за губернатори на двама украински олигарси, Игор Коломойский и Сергей Таруту, е борба между едрия бизнес, съобщи прес-службата на партията.

„Тези, които бяха на власт под бяло-сините знамена, и тези, които се намираха в т.нар опозиция под оранжевите знамена, са представители на една и съща класа на едрия бизнес, които днес жестоко експлоатират хората – в заводите, фабриките, експлоатират дори душите им, защото информационното пространство разлага и унищожава човешката личност и достойнство“, – подчертава политикът.

Лидерът на Комунистическата партия на Украйна е сигурен, че страната днес се управлява от хора, които са платили за случващото на Майдана, а също са финансирали идването на власт на неофашистите, и те ще използват властта за бързото възвръщане на вложените за целта пари.

„Днес всички се кълнат в името на народа. А в действителност те продадоха украинския народ, за да върнат това, което са вложили в така наречената „революция“. Същите едри собственици ще използват властта си за бързо възвръщане на вложените пари. Това е борбата на олигарсите в името на собственото им бъдеще, а не в името на бъдещето на страната“, – заяви политикът.

Пролятата кръв на мирни граждани на Украйна през последните месеци е само средство в борбата вътре в украинския елит. При това победата на която и да е от тези групи олигарси няма да промени нищо за жителите на страната.

Реклама

11 отговора на “Евромайдана назначи Олигарси за областни в Украйна

 1. „Олигарси“… Не е важно, че били имали пари. В случая тази дума означава не „богати предприемачи“, както ще се опитват да ви „просвещават“ соросоидите. Тази дума реално означава „мръсници“, означава „продажни, безсъвестни, алчни и ненаситни мерзавци, експлоататори и национални предатели“. И така нататък – може сами да си добавяте още квалификации, все в този дух. И тези мръсници са още по-опасни именно поради това, че разполагат с много пари, награбени от народа и/или получени за националното им предателство.

  И забележете, тези твари не са виновни; такива индивиди винаги се намират някъде, в някоя вонлива дупка. В Украйна те също не липсват.

  По-интересното е КОЙ ги ИНСТАЛИРА тези във властта, на кого са изгодни, на кого служат? Отговорът е очевиден, затова – правете си изводите!

  • Точно тези хора са толкова силни, че никой не ги инсталира и те на никого не „служат“ – напротив, те са стигнали дотам, че властта им служи, те поръчват музиката. Впрочем навсякъде по света е така – нима САЩ се управляват от президента и неговата администрация? Нима Русия се управлява от Путин и неговата администрация? Навсякъде зад официалната власт стоят именно такива олигарси, които дърпат конците. Понякога, много рядко, те влизат и в официалните структури на властта. Може би тук мненията ни за пръв път ще съвпаднат.

   • Ха-ха, тези са станали изначално олигарси именно затова, защото са слугували, защото са изпълнявали чужди сценарии. Нашите олигарси нали слугуваха на ДС, а чрез нея (колкото и да е странно за някои), слугуваха не „на Москва“ (ха-ха!), а именно на вашингтонските тайни служби или директно на Държ.департамент на САЩ… И нали именно затова станаха такива – получиха достъп до откраднатите „комунистически“ капитали, до информация, до бандитски структури, които на свой ред допълниха и развиха… И станаха „олигарси“ (български новобогаташи). Така е и по целия източен „бивш-соц“ свят.

    Във Вашингтон „управляват“ марионетки. Олигарсите там не са такива като нашите. Те не са поръчкови, те са ИСТИНСКИТЕ управители, които дърпат конците. Те не са просто олигарси, те са финансови и икономически чудовища. Именно те създават „малките източни олигарси“ – тези, като нашите например.

    Световната мафия предпочита да създава илюзията за „демокрация“ и затова управлява света не директно, а чрез марионетките си. Марионетките на запад са „хора от народа“, средна класа – разни чиновници, интелигенти, „общественици“ и т.н. Надяват им конците и ги пускат да „управляват“. В САЩ и досега е така.

    Но тук, в Източна Европа, като марионетки понякога си позволяват да използват и „нестандартни“ фигури – напр. бивши царе… (Ха-ха…) Или бивши мутро-бандити… Или насмуканите кърлежи – „малките олигарси“.

    В случая с местните олигарсчета, билдербергските гРобалисти просто елиминират едно звено, правят веригата по-къса. Защо да управляват „малките олигарси“, а те пък чрез лобизъм и подкупи да ръководят марионетното правителство, когато колонизираната страна може да се управлява директно чрез „малките олигарси“? Това е стремеж към ефективност, а същевременно и признак на наглост. Защото билдербергците даже вече не се стремят да се преструват, че тук има някаква си уж „демокрация“ и някаква „социална справедливост“. Карат я ургулишката. Народът вижда, разбира кои са във властта, но нищо не може да направи. И на масоните също не им пука кой какво бил виждал. Това е просто една висша степен на наглост.

 2. Нормално е за областни управители да бъдат назначени богати хора. Кого да назначат – някой подпухнал от водка мужик? Богатите хора са се доказали в бизнеса, в личния си живот и могат да работят за страната или респективно областта, която ще управляват. Някой бедняк със скъсани гащи ще гледа само какво да открадне, ще се опита да оправи личния си живот за сметка на държавата и народа. Богатият човек вече изградил собствения си живот и не му трябва да краде и да влиза в корупционни схеми. Къде по света избират бедняци за държавници?

  • хехе Димитре, ама ти направо бликаш от акъл приятелю, дай да те сложим за премиер и теб. Не те знам кой си и какъв си, но съвета ми е по добре си мълчи или ако се изказваш го прави в подходящо обкръжение и компания от по слабоумни. Вместо да припознавате готовите мнения от БТВ, вземи прочети малко за корпорациите, за богатите и олигарсите и виж какъв е процента от тях, които са работили за общото благо и става дума за световната история след римската империя. Не казвам и обратното, че ако е беден ще е честен и няма да прибира за себе си, казвам, че трябва да е развит човек, но това не означава задължително богат, беден или някаква глупава квалификация. Чудя се защо ли пиша, явно още не съм готов и аз да управлявам, щом се занимавам да обяснявам на ботовете, необясними за тях неща

   • Митев, преди да се каните да ни управлявате не е зле да си пооправите правописа. „По-слабоумни“ е прилагателно в сравнителна степен и се пише полуслято, с дефис (или по-простичко с малко тиренце).

   • Този тук не е „Митев“, тролче жалко! Той е един средностатистически анонимен читател, точно както е написал. Явно вече трепериш от мен и навсякъде ти се привиждам. Долнопробно соросоидче, аз съм добре с граматиката! Винаги ползвам „тиренцата“ в сравнителните степени.

    Но тук това не е важно. Важно е, че човекът е абсолютно прав. Не е проблемът в богатството, а в неговата ЗАСЛУЖЕНОСТ и в това, що за индивид го управлява.

    Да, има известна връзка между материално състояние и морал. Например, сред бедните и неграмотни цигани, съзнателно доведени от „демократичните“ управляващи до пълно оскотяване, има много бандити, престъпници и неморални индивиди. Но тази зависимост не е толкова проста и елементарна, и не е чисто материална. Моралът се влияе от много фактори, които действат по различен начин и в различна степен. Само един от тях е материалната задоволеност. Даже това е слаб, страничен фактор. Защото има и много богати мръсници. А има и почтени бедняци, има и святи хора, които са бедни – дядо Добри да речем. И далеч не всички богати са морални, умни, благородни и интелигентни, или пък компетентни. Богатството не дава автоматично тези достойнства, те не се купуват на пазара. Докато същевременно знам за висшисти и преподаватели, прекрасни хора, които умират от бедност, а някои от тях са принудени ровят по кофите.

    Ето какво съм писал за нашите новобогаташи, които според теб са едни „чудесни управленски кадри“:

    worldtodaybg.com/2014/02/27/именията-на-евромайданци/

    Тези соросоидните бълвочи си ги запази за глупаците, които впрочем, са малко сред тукашните читатели. Читателите на този сайт не са като онези, които черпят „информация“ от сайта „Вести“. Него соросоидите като теб са го напъплили тотално. И нищо чудно – той е създаден изначално за вас. Вие, платените уеб-тробове, постоянно пишете там своите соросоидни свинщини в коментарите под статиите. Целта е заедно с редакторите да правите соросоидна идеологическа пропаганда и да промивате мозъците на народа. Но тук положението е друго – изчезни!
    … … …
    Отговарям всъщност не на този окаян, долен, платен провокатор-соросоид, а разяснявам „идеите“ му на тези, които не са много ориентирани, блокирам идеологическите му фекалии. Вие и така не сте глупави, може би няма нужда, но ей-така, за всеки случай. Няма да навреди.

   • Митев, защо така във всичките си писания говорите за фекалии (лайна, да си го кажем по-простичко), „окаян, долен…“ и какво ли не още? Само това ли се вижда на вашия хоризонт. Впрочем не се учудвам.

   • Защото ми е трудно да намеря думи за идеологическата мерзост, която бълват соросоидите като теб. Опитвам се, но е много трудно. Признавам си! „Фекалии“ е твърде слаба дума, за да предаде нещо толкова отвратително, мръсно, долно и отровно като вашата пропаганда. Предложи други, по-силни думи, и с удоволствие ще ги използвам.

   • Ами отвори някой речник и се зареди с още омраза, жлъч и пяна!

   • На това му се вика „свещен гняв“ – типичен е за родолюбци и патриоти, с които ти нямаш нищо общо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s