Крим: Няма да преговаряме с нелегитимна власт

229e325824Ръководството на Крим не смята за легитимна властта в Киев, затова  няма да отговори на молбата за началото на преговори за автономията на полуострова с представители на Върховната рада, заяви министър-председателят на автономията Сергей Аксьонов.

Министър-председателят на Крим Сергей Аксьонов опроверга появилите се по-рано информация, че Върховната рада е готова да започне преговори за атнономия с ръководството на Крим, съобщи Интерфакс.

Според Аксьонов, той вече е говорил с двама представители на Киев, които „са пристигали по този повод“. Но това не е бил официален разговор. Както се изразява Аксьонов, „ние си поговорихме просто в коридора“.

„Тази власт, която ни предлага да започнем преговори, не я смятаме за легитимна. Главният ни проблем е това“, – подчерта министър-председателят на АКР.

По отношение на възможността Крим да се отдели от Украйна Аксьонов заяви, че този въпрос ще бъде решаван само от жителити на автономията. „Ние ще изпълнил тяхната воля“, – каза той.

По отношение създаването на собствени въоръжени сили и флота, Аксьонов подчерта, че „всичик войнски части са длъжни да се подчинят на властта в Крим.“ Той също отбеляза, че „голяма част от войнските части вече са преминали на страната на законното ръководство на Крим и е готова да се закълне във вярност“.

По-рано президентът на Украйна Виктор Янукович се обърна към Русия с молба да се използват въоръжените сили за защита на живота, свободата и здравето на гражданите на Украйна. Премиерът на Крим Сергей Аксьонов се обърна към Владимир Путин и с молба за съдействие за гарантиране на мира и спокойствието в Крим“, – предаде РИА Новости.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s