Над 65 хиляди човека на митинг в Москва в подкрепа на Крим

fa276243eb9afe93636f2f1baa756a40На митинг-концерт в подкрепа на Крим в Москва се събраха над 65 хиляди човека. Към 18 часа московско време гражданите на Москва продължават да се присъединяват към мероприятието.

„Понастоящем на мероприятието има над 65 хиляди човека, а хората продължават да пристигат“, – предаде Интерфакс.

Мероприятието в подкрепа на жителите на Крим се провежда около стените на Кремъл. Събралите се носят знамената на Русия, на партия „Единна Русия“, на редица организации, такива като „Офицерите на Русия“, „Георгиевци“, а също на учебни заведения: Медицинска академия „Сеченов“, Московския финансово-юридически университет. Участниците в акцията издигат лозунгите „Вярваме на Путин“, „Крим е руска земя“, „Няма да предадем своите“ и други.

Участниците в митинга-концерт приеха резолюция, в която молят президента на Русия да подкрепи решението на кримския парламент за присъединяване към Русия. Текстът на документа бе прочетен от сцената на събитието.

„Ние, участниците в митинга, подкрепявме историческия избор на гражданите на Крим и севастополци, тяхната решимост по свободен, законен и демократичен път да отстояват правото сами да избират бъдещето на Крим и Севастопол, техния стремеж да възстановят справедливостта и да се присъединят към Русия. Ние, участниците в митинга, от името на целия руски народ се обръщаме към президента на Русия Владимир Путин с молба да подкрепи решението на парламента на Крим да се присъедини към Русия“, – се казва в резолюцията.

В документа има призиви спешно да се проведе заседание на Държавната Дума и Съвета на Федераията, за да започне процедурата за приемане на Крим в състава на Русия.

Митингът принуди полицията в Москва да спре движението в центъра на руската столица

Мероприятия от различен мащаб в подкрепа на Крим протичат в последните дни в редица градове на Русия, концентрирайки хиляди хора. В навечерието на събитието в Москва преминаха няколко десетки акции в подкрепа на рускоезичното население в Украйна. Най-масови бяха митингите в Саратов и Нижний Новгород, събрали по десет хиляди човека. Около три хиляди човека излязоха на улиците във Волгоград и Екатерининбург.

Припомняме, че по време на заседанието на Върховния съвет на Крим бе прието принципно решение за присъединяване на автономията в състава на Руската Федерация. Референдумът за статуса на автономията ще се провее на 16 март. Жителите ще могат да отговорят на два въпроса: „Вие съгласни ли сте за присъединяването на Крим към Русия като част от Руската Федерация?“ и „Вие съгласни ли сте да бъде възстановено действието на Конституцията на Република Крим от 1992 г. и за статуса на Крим като част от Украйна?“ Въпросът, получил болшинството гласове, ще се смята за изразяващ пряката воля на населението на Крим.

Един отговор на “Над 65 хиляди човека на митинг в Москва в подкрепа на Крим

  1. Ей, долните пропагандни соросоиди, няма ли сега да се намесите и отново да нададете вой, че „злият диктатор Путин“ е изкарал на улицата свои зомбита и платени актьори?

    Всъщност, не бих се учудил ни най-малко. Даже съм учуден, че все още няма подобни коментари. Нормално е крадецът да вика „дръжте крадеца“, лъжецът – „дръжте лъжеца“, също така и НПО-тата да ревнат „тези не са истински“…

    Защото именно платените от Вашингтон НПО-та професионално се занимават с деструктивна антиправителствена пропаганда, с активни политически мероприятия, с насъсквания на радикални елементи, с организиране на демонстрации, безредици и преврати. Как може те (или платените нищожества – техните уеб-тролчета), да пропуснат да прехвърлят своите грехове, и своите методи – от болната глава на здравата?

    Естествено е и сега, спонтанната руска народна подкрепа за украинските им сънародници (в т.ч.кримските) да бъде обявена от негодниците за „инсценирана“. А инсценираните фашистки „протести“ в Киев – за „справедлив, мирен и спонтанен народен протест“…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s