Русия: Картината е друга, когато разровим събитията около Майдана

5e_ssblzgПостоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин направи в ефира на RT коментари си около събитията в Украйна.

В ефира на RT постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин заяви, че събитията в Украйна могат да се характеризират като насилствена смяна на властта.

Той припомни за аудиозаписа на телефонния разговор между министъра на външните работи на Естония Урмас Паета и върховния представител на ЕС по международните въпроси Катрин Аштън, в който разговор те признават факта, че снайперистите, които разстреляха хора по време на безредиците на Майдана, са изпълнявали заповеди от лидерите на опозицията.

Според Чуркин, разследването на тези събития трябва да бъде проведено от опозицията, както и от правителството. Според него,     чуждестраните средства за масова информация в момента просто игнорират телефонния разговор.

„Министърът на външните работи на Естония каза, че снайперистите са стреляли както по протестиращи, така и по полицаи. Тук е мястото да попитаме: кой все пак е организирал това? Кой се е занимавал с провокации?“, – заяви дипломатът в ефира на RT.

Проведеното пълно разследване на събитията в Украйна ще ни покаже различна от американската гледна точка.

Фактът, че САЩ приветстват новата власт в Украйна, изглежда достатъчно съмнителен, защото това по същество беше насилствена смяна на властта, настоява руският дипломат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s