Киеза: На Запад няма никаква свобода на информацията

giulietto_chiesa2В световните средства за масова информация господства американският диктат, а западните медии извращават информацията за случващото се в Украйна, създавайки погрешни внушения, заяви италианският журналист Джулиетто Киеза.

„Никаква свобода на информазцията няма на Запад. В световните медии тържествева системата на американския диктат. На Запад има само едно мнение. Това е истинска цензура“, – твърди Джулиетто Киеза.

В подкрепа на думите си той добави, че в италианските медии не е стигала информацията за телефонните разговори на помощника на държавния секретар на САЩ по въпросите на Източна Европа Виктория Нуланд, която там спомена за „инвестирани на 5 милиарда долара в Украйна“. В Италия не знаят и за разговора на върховния представител на ЕС по външна политика и безопасност Катрин Аштън с министъра на външните работи на Естония Урмас Паета.

„Самите журналисти не са наясно със случващото се. Те самите са невежи, а работата им е предназначена за баламосване на невежите. В Италия, например, внушаавт, че Русия е нападнала Украйна“, – каза Киеза.

Според него, действията на Русия могат да се нарекат „защита“, а не „нападение“: „Русия трябваше да реагира“.

„Русия, разбира се, има свои интереси в Украйна. Както имат интереси и САЩ, и Европа. Всички имат интереси, важното е тези интереси да бъдат прокарвани по законен път“, – каза Киеза.

Според него, „зад преврата в Украйна стои продължителна и внимателна подготовка от страна на САЩ“.

„Та нима можем по друг начин да тълкуваме думите на Нуланд? Всичко е абсолютно очевидно“, – каза журналистът, който тези дни тръгва за Крим.

Той смята, че САЩ отдавна водят подготовка за Украйна, започвайки от „оранжевата революция“.

„Оранжевата революция се провали, дойде Янукович, недобър лидер. И се създадоха условия доста „недоброжелатели“ да се възползват от слабостите на властта. Точно това се случи. Украйна е нужна на Америка, за да я вкара в НАТО“, – заключи Киеза.

Джулието Киеза  много години работи като кореспондент в Москва, свидетел е на разпада на СССР, очевидец е и на раждането на новата демократична Русия. През 2004 г. Киеза е избран в Европарламента, влиза в ръководството на редица комисии, в частност, които се занимават с отношенията между ЕС, Русия и бившите съветски републики.

Понастоящем Киеза се занимава с обществена дейност, част е от съвета на директорите на New Policy Forum, огловява и политическото движение „Алтернатива“.

Джулието Киеза в миналото е кореспондент от Москва на в. „Унита“ и „Ла Стампа“ ( от 1980 до 2000 г.)
От 1967 г. до 1968 г. е вице-президет, а после ръководител на Федерацията на Младите Комунисти на Италия. От 1970 до 1979 г. е ръководител на Генуезкото Обединение на Италианската комунистическа партия. От 1975 г. до 1979 г. е лидер на Италианската комунистическа партия в Генуа.

Автор на многобройни книги за СССР и Русия. Първата му книга „Операция Техеран“ е посветена на неуспешния опит на отряд „Делта“ да освободи американските заложници в посолството в Техеран. По-късно пише книгата „СССР, който се промени“, както и „Революцията на Горбачов“, публикувана първоначално в САЩ, а после и в Япония.

Един отговор на “Киеза: На Запад няма никаква свобода на информацията

  1. И в България е точно същото!

    Повдига ми се вече от инфантилните толк-шоута по казионните телевизии, от дебилните им коментари в пубертетски стил, от кривите и орязани „новини“ по БНТ и БНР, от дежурните соросоидни коментатори по радио „Хоризонт“ (все разни „политолози“ и „експерти“ от някое НПО).

    Ние вече нямаме медии в България! Имаме само безбройни клонинги на „Радио Свободна Европа“, „Радио Свобода“ и „Радио Гласът на Америка“. На времето ги търсехме тези, за да чуем по радиото нещо по-различно от официалната пропаганда. Каква ирония! – днес няма къде да се денем от тях! Те станаха новите пропагандни тирани. Търсим вече под дърво и камък някоя медия, която да ни каже нещо поне малко по-различно, та белким чуем някаква истина.

    Но по-скоро ще я чуем в самите САЩ, отколкото тук…

    infowars.com/washingtons-arrogance-hubris-and-evil-have-set-the-stage-for-war/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s