Армията на САЩ е готова да подкрепи Украйна

1369466430_001САЩ са готови да „отговорят при необходимост“

Армията на САЩ е готова да подкрепи сюзниците си в Европа и да окаже подкрепа на Украйна в случай на изостряне на ситуацията в страната.

При това Америка изпраща на Русия ясен сигнал, че е готова да отговори на заплахата, заяви шефът на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ ген. Мартин Демпси.

Демпси отбеляза, че американските дипломати работят денонощно, за да регулират ситуацията около завзетия от Русия украински Крим, четем в сайта на НАТО.

Генералът каза също, че той е разговарял с колеги-военни от Русия и е изпратил ясен сигнал на Украйна и членовете на НАТО. САЩ са готови да „отговарят, ако има необходимост“.

„Ние се опитваме да кажем на Русия да не нагнетява ситуацията вече в Източна Украйна, да позволят да се създадат условия да се регулира сигуацията в Крим“, – каза Демпси в интервю за PBS.

На въпроса, има ли вероятност от военна намеса на САЩ в условията на криза, Демпси отговаря: „Това е въпрос, който заслужава да бъде разгледан и преосмислен в съответствие с развитието на събитията“.

„Ние имаме договорни ангажименти с нашите съюзници от НАТО. Аз ги уверих, че, тези договорни задължения задължително ще бъдат задействани и в Европа, ние ще отговорим“, – каза щатският генерал.

Депси предупреди, че нахлуването на руските военни в Крим създава риск за всички страни в Европа и съюзници на НАТО.

„Ако Русия има права да направи това…Да влезе в суверенна държава под предлог, че защитава етнически рунаци в Украйна, то това създава рискове за Европа в местата, в които има етнически анклави“.

Припомняме, че по-рано НАТО призова Русия да изведе войските си от Крим.

5 отговора на “Армията на САЩ е готова да подкрепи Украйна

 1. Въздух под налягане! Натовците са кучета, и като такива просто са длъжни да лаят. Няма как да не го правят – такава е и природата им, такива са и правилата на играта.

  Всъщност, те няма да посмеят да отворят война с Русия. Даже и санкциите, с които западът плаши Русия, няма да се осъществят в пълен размер. Брюксел е съсед на Русия, тясно обвързан с нея, и макар, че същевременно е и вашингтонска подлога, и макар да го ръчкат от Вашингтон, няма да посмее да отиде твърде далеч.

  Русия не е за подценяване. Путин не веднъж изтъкна скритите резерви на руската икономика – нейните неоспорими предимства, като стабилност, липса на задлъжнялост, ниска безработица, положителен търг.баланс и мн.др. Чудя се дали някой го е слушал внимателно. Световната криза от 2008 г. направи Русия не по-слаба, а по-силна. Впрочем, тя беше единствената страна, която почти не пострада от нея. Тези нови „санкции“ ще я принудят зорлем да стане още по-силна, докато същевременно, като бумеранг ще ударят „санкционерите“ така, че направо ще ги закопаят в земята. И без това, поради собственото слабоумие на щатските политици, наскоро Конгресът е гласувал един от най-идиотските възможни закони, който ще изправи на нокти цялата банкова система на света и ще я опълчи срещу САЩ. Това ще стане още на 1 юли тази година. (Който се интересува, знае за какво говоря.) Колосът САЩ е на глинени крака, и те вече се пукат. А докато Берлин се сгрее с шевронския шистов газ, добиван в Полша, Румъния и Украйна, ще мине бая време. Там вече мислят кое по-напред би трябвало да затворят: заводите си ли, централите си ли, да започнат производство на печки „циганска любов“, или всичко това заедно?

  Ако ястребите искат война – да не забравят, че в Украйна те са на чужда (руска) територия. НАТО е коалиция, макар и под общо (щатско) командване, което я прави тромава и неефективна – не армия, а глутница. А Русия току-що ясно им показа железния си юмрук. Това е все едно да отидеш в дома на някой и в гостната му, където стените са окичени с оръжие, да се опиташ да му биеш шамари. Това е просто невероятно смешно. Могат да отидат там само за да изядат няколко шамара те самите. Но освен в случай, че им трябва повод за ядрена война (съмнявам се), не вярвам да желаят наистина такъв един (пореден) позор.

 2. Крим не е завзет. Крим винаги си е бил руски.Русия плаща наем за да ползва базата за Черноморския флот. Ама че невежи хамериканци. Искат само да си отърсят някъде радиоактивните бомби и фалшивите банкноти

 3. Срещат се Войчех Ярузелски с Рейгън (като ръководители на съответните страни). Рейгън води госта в центъра за управление и казва:
  – Виж каква техника имам. Натискам това копче и СССР излита във въздуха. Натискам второто – СССР и Източна Европа излитат във въздуха. Натискам третото – целият свят излита във въздуха, само САЩ остават.
  А Ярузелски му отговаря:
  – Моята леля през Втората световна война живееше във Варшава. Имаше три тоалетни: златна, бронзова и фаянсова.
  Но когато по улиците на Варшава се появиха руските танкове, тя се насра направо в коридора “
  Така че армията на САЩ да внимава да не се изпусне в коридора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s