Костурица припомни на САЩ, че не те са освободили Европа от фашизма

9314464D-4B0A-45E8-A8AA3A41A567EC61Сръбският режисьор Емир Костурица се възмути от Хилъри Клинтън, която сравни Владимир Путин с Хитлер. Според него, това изявление е равнозначно на твърдението, че маймуната е произлязла от човека. Та тъкмо Русия, припони Костурица, се пребори с фашизма и изгуби в битката 20 милиона човека, пише In Serbia.

Сръбският режисьор Емир Костурица разкритикува изявлението на Хилъри Клинтън, която сравни Владимир Путин с Хитлер. Според него, това съвсем не са просто хвърлени на вятъра думи, пише изданието In Serbia.

„Да наречеш Путин фашист, заради влизането в Украйна, а в същото време да струпваш войски в Румния, Ирак, Косово и Метохия, Афганистан, Литва, Осетия – това съвсем не е празна работа“, – написа Костурица в сръбското издание Blic.

001198_492029Той отбеляза също, че действията на Путин са насочени само към защита на руското население от „бандеровците“, насленици на украинските фашисти и „автори на Втората украинска революция“.

Костурица подчерта, че американците не са освободителите на Европа от фашизма – точно обратното, в тази борба са загинали 20 милиона руснаци. „Тези, които обвинявате, изгубиха 20 милиона човека в борбата против Хитлер. И Вие наричате наследника на тази традиция Хитлер, и снемате вината от истинските фашисти“. Според думите на режисьора, ако Путин е Хитлер, то маймуната е произлязла от човека.

7 отговора на “Костурица припомни на САЩ, че не те са освободили Европа от фашизма

 1. Ама много добре във ФАЩ няма робство, само последните събития във Фъргюсън е следствие на миналото робство.

 2. АБЕ ВИЕ ТАМ ЖУРНАЛЯТА ЗАЩО НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ИСТИНСКОТО ИМЕ НА КОСТУРИЦА – НЕМАНЯ, БЕ! МИ ТО ТОВА Е ЖИВ ЩИТ СРЕЩУ ИСЛЯМИЗАЦИЯТА И ТЕРОРА НА ВРАГОВЕТЕ НА ХРИСТОС, БЕ!
  КАСИУС КЛЕЙ ОТКАКТО ПРИЕ ИСЛЯМА И ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ М О Х А М Е Д А Л И !

  ЕБАСИ ПРОСТИТЕ ИДИОТИ СТЕ!
  НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ЯТАГАНА…..

  • E не се сърди толкова, де! Хората просто не могат да усетят толкова остро като теб важността на проблема. А може би просто не знаят за случая. Затова е много добре, че ги осведомяваш.
   Впрочем, има и православен светец с турско име – свети Ахмет Калфа. А има и мюсюлмани с български имена (главно помаци). Имамите в Родопите напоследък отказват да погребват такива по техния обичай, заради имената им – целта е да претопят българското съзнание на помаците. Така че, името не е непременно знак за религиозна принадлежност. (И не би трябвало да бъде, лично според мен.) Вярата може да се демонстрира и по други начини, а Православието може да освети даже и агарянските имена.
   Но благодаря, че повдигна този въпрос! Наистина е добре да се знае, че от 2005 година Кустурица е приел православието и в знак на това си е сменил името. Вече не е Емир, а се казва Неманя. И с делата си също показва, че е християнин.

 3. Откога Хилъри Клинтън стана специалист по история на Европа, та започна да квалифицира кой какъв е!!!Те да погледнат първо в собствената си страна – в САЩ все още има щати където робството не е отменено и още има чернокожи хора в робство.Да не говорим за избиването на няколко милиона индианци/истинските стопани на тази голяма страна/ в името на „напредъка на американската нация“.Да не се месят там където не им е работата!!!

  • Добрине, ти не си наред. Кво робство бълнуваш ти след като дори президента е чернокож.

   • Робство в САЩ може да няма вече официално и в буквалния смисъл, но иначе, в прехвалената щатска „демокрация“ все още има дискриминация спрямо чернокожите. Като цяло Добрин е напълно прав. А пък това, дето Обама е опушен като циганин, е по-скоро пропаганден трик на масонските кукловоди, които реално определят кой ще бъде президент във Вашингтон. И също така, е лицемерен „пи-ар“ трик на демократическата партия. На практика цветът на Обама не оказва абсолютно никакво влияние на политиката, която прокарва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s