CNN: НАТО премина всички граници

CNN_InternationalПутин отдавна даде да се разбере, че за него съществуват две „червени линии“ около проблема с разширяването на европейското влияние: Украйна и Грузия, но в НАТО не се съобразиха с това, каза в ефира на CNN политологът Стивън Коен. В резултат на това, светът днес, според него, се намира на две крачки от нова Карибска криза.

– Г-н Коен, ще позволи ли Путин съществуването на независима Украйна в съюз, макар и икономически, със Запада? Как мислите, може ли руският лидер Путин да допусне това?

Стивън Коен, професор в катедрата за руски изследвания в Ню-Йоркския университет: С Крим или без Крим?

– Да допуснем, че Крим е към Русия.

СК: В такъв случай, вероятно, ще позволи. Но всичко ще зависи от обстоятелствата. Поразен съм от увода, с които стартирахте програмата – ако разрешите, бих искал да се върна към тях.

Смятам, че ние сме на две крачки от нова Карибска криза и на три крачки- от първата в историята война с Русия. Проблемът отчасти е в това, което вие споменахте: ние не чуваме това, което се опитва да ни каже Русия. А това се случва, защото всеки, който  се опита да обясни какво има предвид Русия, бива наричан апологет на Путин.

Вие също отбелязахте, че през последните 20 години сме придвижили границите на НАТО съвсем до границите на Русия. Преди десет години Путин много ясно каза: „Не ми харесва, че до границите ни е НАТО. Но, поглеждайки напред, ще кажа, че аз имам две „червени линии“. Първата – Грузия, бивша република в СССР. Там червената линия беше пресечена и в резултат се случи война. В момента Путин смята, че ние сме пресекли още една червена линия – Украйна. И тук вече трябва да зададем въпрос на самите себе си…

– Позволете да ви прекъсна – кой пресече линията, ние или народите на Грузия и Украйна, които искаха да се съюзят със Запада?

СК: Страхувам се, Кристиа, че се заблуждавате. Допитването до общественото мнение потвърждава, че по този въпрос украинците са разделени: 43% са ЗА, 43 % са ПРОТИВ, а останалите се колебаят.

Но аз бих искал да попитам всички, в това число и президента на САЩ: има ли Русия законни интереси? Справедливи ли са? Поне една част от тях. Та в тази криза има две противоположни гледни точки.

Путин иска да се върнем към 21 февруари, когато споразумението, което бе сключено с посредничеството на министрите на външните работи и ООН, бе елиминирано от уличините протести. Не можем да върнем историята, но Путин смята, че именно от този момент трябва да започнем разговоро. И ако направи това, то ще успеем да започнем преговорите и да излезем от кризата, а и да избегнем войната.

В ефир на 10 март 2014 г.

13 отговора на “CNN: НАТО премина всички граници

 1. Митев казваш „…Но не всички са били в шести отдел и не всички са били мракобесници и доносници.“??? Точно шести отдел беше мишената на превратаджиите … ЗАЩОТО , те знаеха кирливите ризи на другарите. За Путин, доколкото си спомням случката става в Дрезден(или друг град) НО не и в Берлин.Както ГФР глътна ГДР без пушка да пукне, ТАКА и РФ си прибра Крим. Колкото до Украйна … спасява ги федерация и без НАТО, другото е не дразни МЕЧОКА.Иначе за „двойният аршин“ си прав.
  Кибик Блаже

 2. В.Митев, моля Ви за контакт във Facebook – Алеко Младенов, „СВОБОДАТА Е ПОСТОЯННО УСИЛИЕ!“

 3. Ние българите явно сме ненадминати шампиони по раболепно ибрикчийство! (Гъзомийничество, да поясня на български.)

  Даже в САЩ, даже в CNN – медията, която е на практика пропаганден рупор на държавния вашингтонски апарат – даже там, където всяка истина е или скрита, или изкривена до неузнаваемост, се чуват такива изказвания!

  Това означава, че даже в щатското общество, на което от стотици години му промиват мозъка, име все още някакви съпротивителни сили, някакви проблясъци на здрав разум, които не могат да бъдат заметени под килима и скрити просто ей-така.

  Нищо подобно не се наблюдава в нашата окаяна родина! Даже едно такова, страхливо и полу-обективно изказване, не може да се чуе публично никъде. По всички казионни медии има само някакви профански, по пубертетски инфантилни коментари в разни дебилни толк-шоута, има само нагли про-вашингтонски пропагандни лъжи и антируски нападки. Има само „анализи“ на разни соросоидни „социолози“, „политолози“ и други подобни „експерти“ от разни „Център за нещо си“, „Институт за нещо си“ и „Фондация нещо-си“.

  Информационното затъмнение е тотално, лъжата и пропагандата не дават даже малко прозорче, през което да надникне лъч истина.

  И естествено, народът тук е по-дебилизиран, отколкото където и да е другаде по света. Освен може би в самата Украйна, и то предимно в Западната й част.

  Само за 24 години пропагандата тук смаза тотално всяка независима и обективна мисъл, която не е „политкоректна“ (по аврейоатлантическия аршин). Такива успехи не се наблюдават даже в самите САЩ, нито пък за цели 45 години БКП успя да го постигне!

  Но соросоидите успяха – смазаха свободната мисъл в България и промиха над 90% от мозъците на мислещите хора.

  Това е нашата трагедия. От тук започна геноцидът над българския народ.

 4. Безспорно е, че и двете велики сили имат своите интереси както в Грузия, така и в Украйна. Нашите коментари не трябва да отиват към полюсите защото руският империализъм с нищичко не е по-добър от американския империализъм. Не можем да ги променим – в манталитета и на двете страни присъства имперското мислене, но вземането на страна във всеки случай би било неправилно, едностранчиво. Имперското мислене на Русия съществува още от времената на Иван Грозни. Щатите са по-млада имперска сила (както впрочем и по-млада страна), но това не възпира империалистическите им стремежи. Да погледнем обаче към Великия Империалист в Европа – Великобритания – веднага ще видим, че подобни стремежи постепенно намаляват и изчезват съвсем с липсата на Империя. Великобритания е на път да се лиши дори от Шотландия, а може би по-късно и от Северна Ирландия. Смятате ли, че англичаните са много загрижени от това? Може би само малка част от тях, но като цяло мисленето на средния англичанин вече е лишено от имперския манталитет. Е, всичко с времето си.

  • Соросоидният уеб-трол пак се намеси да ръси пропаганда. ОТНОВО поредната мръсна соросоидна манипулация.

   Бай-ганьовска логика: Какво се интересувате? Имате две империи, и двете са „маскари“!

   Това е един много типичен пропаганден похват на подлеците он НПО-тата, занимаващи се с про-вашинтонска пропаганда. Ти го използват масово и винаги в момент, когато политиката на Вашингтон е тотално дискредитирана.

   Тази мила сладка позиция винаги се заема, когато за пореден път става очевидно, че Вашингтон е замислил ново престъпление.

   Казвам „новото“, защото Вашингтон редовно нарушава всички норми на международното право, погазва всички принципи на човешкия морал и извършва нагли, арогантни, потресаващи, разтърсващи, чудовищно антихуманни престъпления.
   Ето само няколко „перли“: ядрените удари по Хирошима и Нагасаки, изгарянето до почва на Токио и сриването ред германски градове с цивилно население през ІІ св.война, престъпленията във Виетнам, покровителството на геноцидните чудовища в Камбоджа, изгарянето живи на хиляди мирни жители във Фалуджа с фосфор, отравянето с уран на природата в Сърбия за вечни времена, и мн.др, да не изброявам всички, довели до смъртта на десетки милиони невинни цивилни хора. Много от тях умрели в ужасни мъки…

   Отделно от това са наглите военни интервенции, „меките“ (соросоидни) интервенции, и куп други световни беззакония и варварски несправедливости, довели до хаос, глад, тероризъм, безредици, бедност и страдания на „демократизираните“ народи. Списъкът на тези престъпления е безкраен.

   Ставало било въпрос за две сили, които били „еднакви маскари“ и уж били и двете „еднакви империалисти“, които трябвало да ги третираме „еднакво“, без да сме били вземали страна, понеже те само били защитавали своите „имперски интереси“ и следователно, не бивало да подкрепяме (внимание тука!) – не бивало да подкрепяме РУСИЯ, защото ТЯ ИМЕННО не била с нищо по-добра. (Ето къде е закопано кучето тук.)

   Но даже и най-повърхностното сравнение между тези две уж „еднакви империи“ доказва, че макар и двете да са велики сили, макар и двете да са универсалистки, а не национални държави, и т.н. – те всъщност имат само външно, привидно сходство помежду си.

   Става въпрос за две страни с коренно различен ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН и КУЛТУРЕН модел, които се основават на различни обществени ЦЕННОСТИ. Гръбнакът на Русия, нейният национално и културно-образуващ етнос е руският. А неговият културен и духовен гръбнак е Православието. Отделно, на второ място, но не без значение е и народопсихологията на славянския руски народ. Която има някои недостатъци, но и ред красиви достойнства. Във всеки случай, тя има ЧОВЕШКО ЛИЦЕ. Което не може да се каже за мултинационалната сган в САЩ, лицемерно наличана „нация“, която няма етнически и културен гръбнак. а единствената културообразуваща сила там са идеите, залегнали в тяхната конституция – идеи по принцип добри, но за съжаление, чисто светски и материалистични. Ето защо неизбежно се е стигнало до логичния край: лицето на САЩ на практика е картинката на гърба на еднодоларовата им банкнота.

   Всяка страна има стремеж да защитава националния си интерес. Впрочем, имало е време, когато Велика България също го е правила и никой българин не осъжда за това царете Симеон и Иван Асен.

   Но страните се развиват, както се развива и тяхната духовно-ценностна система. Развитието на САЩ върви катастрофално в посока на диктатура, антихуманизъм и даже откровен сатанизъм, докато в Русия (колкото и да озверяват от бяс соросоидите, когато го чуват) – движението е постоянно в посока на един все по-нарастващ хуманизъм, демокрация и възраждане на православната духовност. Това е истината, въпреки наличието в Русия на олигарси, корупция и тежка, не винаги справедлива бюрокрация. Да, няма съвършени системи, даже и да става въпрос за демокрации. Но по-важна е ПОСОКАТА на развитие. А тя е именно такава. Последните събития на световната арена го доказват пределно ясно. Външната политика на РФ напълно отговаря на националните ценности в Русия. Тя типично се проявява в справедливост, въздържаност, умереност, законност и хуманизъм.

   Ето защо, ние не само можем, но и сме морално ДЛЪЖНИ да вземем страна. ДЛЪЖНИ СМЕ да преценяваме и да съдим, и да търсим истината, да защитаваме по-голямото добро и по-малкото зло. АКТИВНО да защитаваме доброто и Истината.

   Всеки, който се върже на соросоидната пропаганда ще бъде парализиран. А „всичко, което е необходимо, за да възтържествува злото, е хората с добра съвест да си мълчат“ (Томас Джеферсън)! Това е, което се опитват да ви накарат да правите – а пък вие просто не им вярвайте, и не го правете!

   • Митев, доколкото си спомням „геноцидните чудовища“ в Кампучия бяха „ЧЕРВЕНИ кхмери“, т. е. комунисти. А що се отнася за американските зверства през Втората световна война, за бомбардировките над цивилно население – нали тогава бяха съюзници със СССР? Не си спомням „чичко Джо“ да е протестирал срещу тези бомбардировки, както впрочем и Сюзниците не протестираха против избиването на полските офицери в Катин, срещу варварското изчакване пред прага на Варшава през 1944 г., когато пред очите на Червената армия германците избиха над 180 хиляди цивилни поляци. Да изреждам ли всички престъпления в ГУЛаг (срещу собствения им народ)? Да, аз обичам православието, но не виждам връзката между Путин и православната духовност, не виждам връзката между бившия офицер от КГБ (една от най-мракобесните организации, съществували някога, която може да се сравни само с по-малкото си братче Гестапо) и идеалите на великите руски умове като Достоевски, Мережковски и Солженицин. Не я виждам защото НЯМА такава връзка, Митев, няма нищо духовно в настоящата руска върхушка защото тя по същността си е съветска върхушка. Искрено се надявам след години, когато руският народ извърви Мойсеевия път, да се родят руски политици като Столипин, държавници като Александър ІІ. Руският дух, духът на православието сега е у руската интелигенция, къде всъщност винаги е бил.

   • Подлецо лъжлив, всичко добро, което ставаше в Съветския съюз произхождаше от руската национална култура и духовност, а всичкото зло, произлизащо от съюза, беше продукт на оня атеистичен маразъм, изкуствено създаден на запад. Варварският режим в Русия беше инсталиран в Русия през 1917 г. от лондонски политически инженери, именно за да бъде съсипана Русия. Но руският дух облагороди даже тази пакост, успя да я опитоми до възможния максимум. И постигна, както и друг път съм казвал, забележителни успехи – и икономически, и в областта на солидарността и социалната справедливост. Именно тогава се наложи западът да създаде второто си чудовище (Хитлер), за да го насъска срещу първото, което явно го разочарова (защото реално вместо да разсипе тотално страната и да я унищожи, то взе, че даже постигна големи успехи).

    Толкова за „злата и лоша“ съветска Русия. Тя НЕ Е днешната страна. Днешна Русия се опитва да бъде наследник на всички добри, благородни и хуманни ценности, които са били налице и в СССР. Като същевременно отрича всичко антихуманно и просто неразумно, което е било налице в него.

    Русия днес няма нищо общо с никакви „комунисти“. Това, че я обвързваш с комунизма доказва, че си с дебилно промит мозък или че си просто платен пропаганден лъжец. Даже Съветският съюз не е подкрепял геноцидния режим на червените кхмери. Но виж, Вашингтон ги е подкрепял и ги е признавал – ето това ти говоря, лъжецо – достатъчно е да направиш кратка историческа справка.

    Сталин естествено не е протестирал срещу действията на съюзниците си, но това не означава нищо. Не съм и очаквал от него да си създава зорлем врагове, преди да разполага с тяхното оръжие. Твърде добре ги е познавал. Но никога съветски войски не са вършили подобни чудовищни злодеяния. Което означава, че вашингтонският империализъм е най-чудовищната система, по-страшна ДАЖЕ и от Сталин и Хитлер взети заедно.

    В Катин още не се знае точно какво е станало и кой е виновен. Това което развиваш е официалната версия. По нея още се спори, както всеки може да се убеди лично в мрежата. Но даже и така да е – това отново няма нищо общо с Руската федерация и руския народ. РФ отдавна е осъдила това престъпление и никога не е вършила нищо подобно. За разлика от САЩ, които и до днес го вършат редовно, без капка разкаяние – по-горе съм изброил делата им. А народът? Не руският народ е убивал поляци! Убивали са ги руски изверги – същите, които са убивали и руски свещеници. А изверги винаги е имало предостътъчно по света. Има ги и сега, но не ги търсиш където трябва.

    Мръсен лицемер лъжлив, всички виждат, че ги манипулираш. Нищо общо нямат престъпленията на „комунистическата“ власт с делата на демократичната РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ. Освен, че „комунизмът“ се е вихрил на територията, обитавана от руския народ, за беда на същия.

    Путин най-малкото не е враг на православната духовност. Напротив, той всячески я стимулира, подпомага църквата и защитава православните ценности – например, православната позиция спрямо педерастията и извращенията. За което соросоидните подлеци като теб го обвиняват в „клерикализация на държавата“. Това е максимумът, който той може да направи за руската духовност. И това е огромна крачка напред! Но даже и заради това соросоидите като теб надавате вой (в едни ситуации – това било „твърде много“, а в други, видите ли – било „твърде малко“).

    КГБ не е „мракобесна организация“, лъжецо! Мракобесна е била революционната ЧК. Но това, че КГБ е неин исторически и административен наследник не хвърля петно върху всички негови служители. По тази логика и днес ФСБ е „мракобесна“, защото е административен наследник на КГБ, която пък била произхождала от ЧК… Болен мозък! Има ли нормална страна (нашата не е нормална), без служби за сигурност?

    Мръсници като теб днес обвиняват всички български служители на ДС във всякакви грехове. Но не всички са били в шести отдел и не всички са били мракобесници и доносници. Много от тях са достойни мъже, защитавали на тихия фронт интересите на родината си. Вие ги съсипахте и ги унижихте, а заедно с това унищожихте нашите служби и поставихте България на колене, в робска зависимост от ЦРУ и други чужди агентури. Позор за теб, че наричаш КГБ „Гестапо“! – това показва колко си неграмотен, или колко нагло лъжеш. Гестапо е репресивен полицейски орган като ЧК. Докато КГБ е преди всичко контра-разузнавателна централа за национална сигурност.

    Путин никога не е бил доносник и подлец. Бил е офицер от контраразузнаването – един много информиран човек и даже герой. Той сам е спасил архива на централата в Берлин при „демократичните“ бунтове, като сам се е изправил пред озверяла тълпа от стотици хора и ги е върнал обратно. Още тогава е бил смел, достоен офицер и патриот.

    Сред най-достойните умове на Русия е Достоевски, но Солженицин не ти пасва, соросоиде – в края на живота си той осъди ставащата в Русия псевдо-демократизация. Днес Путин днес се стреми да утеши духа му, който Горбачов и Елцин огорчиха.

    Днешната „върхушка“ в Русия не е изобщо „върхушка“! Терминът е комунистически. Той ясно показва от кого си се учил на манипулации и пропаганда. Нищо от глупостите, които ръсиш не е вярно – всичко е една помия от недоказани пропагандни лъжи. В момента просто няма по-отговорен държавник от Путин и ти го знаеш прекрасно. Затова такива соросоиди като тебе виете против него. Ако имаше по-добър, и по-добра партия, моментално щяха да бъдат избрани. Но НЯМА.

    Аз знам вашите „алтернативи“ – негодници, продажници и предатели, като един, дето сега го съдят за престъпления, които реално е извършил. Но вас точно това ви радва, затова ви е мил. Никое управление не е идеално. Даже най-доброто винаги ще бъде оплювано от соросоидните тролове като теб, просто защото е руско.

    Държавници като Александър ІІ ще има, когато оставите Русия най-после на мира. Защото вие я душите и ВИЕ, мръсните й врагове, сте тези, които не давате възможност на руския народ да роди велики държавници. Защото го натискате да избира такива, които ви харесват на вас – предатели и чужди продажни агенти като Горбачов, пияндурници и разсипници като Елцин и крадци като Прохоров. Те са вашите истински герои. А лъжливите ви приказки за великите руски царе и руски интелигенти са само парлама за глупаците, които ви вярват.

    Много общо има между руските ценности, руската култура, руската духовност и днешното руско управление! Вие, враговете на Русия, прекрасно го виждате. Точно това ви кара да наричате черното бяло и да виете като бесни.

   • Митев, ти си като еднооките Самуилови воини. Дерзай и води слепите напред. Но къде ли е напред? Дали не е към пропастта?

   • Към пропаст ни води единствено мейнстрийма, на който ти си типичен представител. Даже не към пропаст, а право към ада! Защото ето кои са делата и „ценностите“ на твоите авторитети – наслади им се хубаво:
    youtube.com/watch?v=Bi5nI9CPT3s
    youtube.com/watch?v=LNhgnKALj7M
    youtube.com/watch?v=8zGL7UrS-y8
    youtube.com/watch?v=SkmqWdPljzg
    youtube.com/watch?v=M_78eeuNaBc
    youtube.com/watch?v=HCUzHnVeI10
    youtube.com/watch?v=h9fvR9l7ITE
    youtube.com/watch?v=vxHQOmxb9kw
    youtube.com/watch?v=WA4W7qGiIZU
    youtube.com/watch?v=2d3KaCNs290
    youtube.com/watch?v=7AXN3H3BPQU
    youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0
    youtube.com/watch?v=b3VQdIlvyPw
    youtube.com/watch?v=1mOG9UYW28E
    youtube.com/watch?v=e-lKubqmMQs
    youtube.com/watch?v=qMapEXQWH2Y
    youtube.com/watch?v=gMkWfOAAeH0
    youtube.com/watch?v=e-lKubqmMQs
    youtube.com/watch?v=tTa8EbWlz5w
    youtube.com/watch?v=GXu2KmzAX-A
    „Най-свежите“ не ги давам, изискват регистрация.
    Хайде стига ти за начало, заболяха ме пръстите.

    Аз може да съм от малкото останали, които все още се съпротивляваме на лъжите и на световното ЗЛО. Но вижда Бог – вярвам в това. И затова го правя – затварям където мога мръсни лъжливи усти.

   • Митев, Митев! Аз също толкова колкото теб се възмущавам от тези извращения. Защо ми ги изпращаш? Какво общо имат те с мен?

   • Ами дай да си помисля… Ммммм…

    Ами какво ще кажеш за това: Редовно плюеш по Русия и лъжеш по неин адрес. И с особено настървение го правиш по адрес на законната и демократична власт в РФ. Тоест, повтаряш пропагандните лъжи на Държавния департамент на САЩ и на неговите марионетни „граждански“ структури. И във всичко друго навсякъде защитаваш империалистическите интереси на Вашингтон, Брюксел и НАТО, тяхната агресивна милитаристична и интервенционистка политика и имперска идеология, повтаряш техните пропагандни лъжи. Заемаш глобалистки позиции. Под формата на „демокрация“ пропагандираш постоянно капитализъм, и даже по-лошо: отровен и лицемерен неолиберализъм, т.е. пазарен талибански фундаментализъм от типа на „австрийската школа“, който отдавна служи само за една цел – чрез неговата идеология да бъдат колонизирани и ограбвани бивши соц-страни. В щатите държавата се засилва, регулацията и намесата й в икономиката става все по-остра, докато тук техните лицемерни „експерти“ ни заставят да вършим обратното. Практически да ликвидираме държавата, за да се разюздае свободно тук най-едрия див, зверски, варварски, бандитски и експлоататорски капитализъм. Не казваш една добра дума в защита на националния суверенитет, независимост и териториална цялост на България. На нейното национално единство. На това да имаме своя силна индустрия и армия. Не защитаваш силната и евтина ядрена енергетика – които имахме, но такива като теб я предадоха и унищожиха. Плюеш по лявата идея за обществено устройство, изразяваща се в принципите на обществена солидарност и обществена справедливост. Лъжеш и преиначаваш исторически факти, свързани с опитите да бъде построено комунистическо общество и тук, и в Русия, и в други страни. Приравняваш днешната РФ и СССР, постоянно правиш безумни и лицемерни аналогии между тях. Ако има някаква приемственост между тях, то тя е повече в доброто, а не в лошото – а при теб е винаги обратното.

    Накратко, във всичко и навсякъде възпроизвеждаш идеологията на подривните анти-български НПО-та, които ни заливат от сутрин до вечер с манипулация и пропаганда.

    Следователно си пропаганден ЛЪЖЕЦ. И крайно време е да покажа на хората кого защитаваш непрестанно с коментарите си. На практика, ти защитаваш ТЕЗИ, там, от филмчетата – техните дела, тяхната политика и техните „ценности“. И на ТЯХ им служиш.

    Конкретно под тази статия ти лицемерно се опита да приравниш истинската световна Империя на Злото – САЩ с Руската федерация; които са две силни страни, но абсолютно несравними по своите принципи и по своето международно поведение. И по този начин се опита да блокираш похвалите за една правилна политика, и осъждането на друга политика, подла, зверска и агресивна. (Да омаскариш чистия за сметка на мръсния.)

    Позор, уеб-троле, колко отвратително.

   • Ти просто си непоправим. Ти си заслепен от омраза и не приемаш никакви факти, които не потвърждават твоите разбирания. Живей си така!

   • Малко ли доводи давам бе, лъжец? Какви факти ми даваш ти? Точно аз постоянно подкрепям думите си, за разлика от теб. Линк след линк, довод след довод, цитати, и т.н. Именно на тебе никой и никога, нищо няма да ти докаже – промит мозък соросоиден… Мразел съм бил – ами много ясно, че ще мразя отровните гъби като теб, вие убивате с идеологическата си отрова българския народ, в това число и мен!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s