Крим ще национализира украинския флот

Armed man stands outside the cabinet of ministers building in SimferopolАвтономна Република Крим има намерение да национализира намиращия се в Севастопол флот на ВМС на Украйна, а също корабите на „Черноморнефтгаз“, съобщи министър-председателят на Крим Сергей Аксьонов. Той смята за вероятна национализацията и на други обекти в Украйна.

„Украинският флот в Севастопол ще бъде национализиран в пълния му обем. Вече дръпнахме вратата и пред  входа на „Черноморнефтгаз“, – цитира думите му ИТАР-ТАСС.

Аксьонов съобщи още, че ще бъдат формирани Военно-морски сили на Автономна Република Крим. „Ако референдумът ни даде възможност да влезем в състава на Руската Федерация, всичко това ще влезе в състава на Въоръжените сили на Русия, в това число и ВМС“, – отбеляза министър- председателят на Крим.

Той подчерта, че за момента това не е пълният списък с обекти за национализация, който ще продължи да се уточнява- „Ще бъде взето решение за слънчевите електростанции. Те ще бъдат предадени към баланса на Автономна Република Крим“, – отбеляза премиерът.

Аксьонов увери, че национализацията няма да касае частни обекти. По-рано той каза, че ако републиката влезе в състава на Русия местният бизнес ще продължи да работи в нормален режим. „Очакваме на Крим да бъдат предоставени преференции от рода на създаването тук на свободна икономическа зона“, – отбеляза Аксьонов.

Референдумът за влизането на АРКрим в качеството си на субект в състава на Руската Федерация и за възстановяване на Конституцията на Крим от 1992 г. ще се проведе на 16 март.

2 отговора на “Крим ще национализира украинския флот

  1. Ето как еврейската телевизия ITON-TV коментира ситуацията в Украйна и действията на Русия. Израелски разузнавач дава коментар:

    youtube.com/watch?v=U3FvUJOST-4

    (Доста интересно е да се знае и тази гледна точка.)

  2. То това хубаво. Но каква полза, ако Русия си върне Крим, но при това загуби цялата останала Украйна? Нали тогава остатъкът от Украйна моментално ще настръхне с натовски бази и ракети досами границата с Русия? Нали „западните партньори“ ще накарат Украйна да спре руския газ, а ще я принудят вместо това да си даде природата на Шеврон, за да добива там шистов газ и да го изнася? Отделно, че американците смело ще разкатаят мамицата на украинската природа (на земята и на подземните води) – пука им на тях за поредните аборигени.
    Накратко, на Русия не й трябва Крим, и даже не й трябва половината Украйна. Нея я устройва положението, както си беше – Украйна като приятелска буферна страна. Впрочем, Украйна имаше възможност силно да се замогне – Янукович излезе добър търговец и щеше здраво да одруса Москва. (Малко ли я друса вече Кавказ?) Но сега украинците ги чака кошмарна съдба (нашата). И най-лошото: Русия може да загуби цял един приятелски народ, една голяма буферна територия и много, много газови тръби. А вместо това ще „спечели“ само един изход на Черно море и няколко морски бази, които и така си бяха нейни. Едва ли Путин би се зарадвал на такъв вариант.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s