Нацистко-олигархичната хунта в Украйна подготвя „ескадрони на смъртта“

eskadroniХунтата в Украйна се крепи на парите на олигарсите, на нацистките банди и на местните глупаци. Днес транснационалната олигархия е протегнала ръце към остатъците от икономиката на бившата УССР и към националните богатства на Украйна, в резултат на което беше завладяна властта в Украйна. Превратът се осъществи с ръцете на нацистите и под техните лозунги. Майданната симбиоза на олигархията с фашистите в този смисъл напомня ролята на едрия капитал в национал-социалистическата политика в Германия през 30-те години на миналия век.
Украинският нацизъм – „бандеровщината“ – е само „надстройка“, идейна мъгла, без която в деградиралото, атомизирано общество е сложно да превърнеш част от населението в щурмоваци. „Базата“ – това е олигархията, в края на 2013 година открито взе курс към нацистко-олигархична диктатура, срещу която жалката власт, в лицето на прислугата на същите тези олигарси, не успя да противопостави нищо.
Първата фаза (Майданът) премина под формулировката: „Всички без Виктор“. Т.е. под плявата „защита на европейския избор“ режимът се избавяше от непригодното „семейство“ на президента. В това се състоеше и тайната на новогодишното „украинско чудо“ – бунтът срещу Янукович от страна на депутатите от Партията на регионите, отказали да приемат бюджета на Украйна за 2014 година.
С отстраняването на „семейството“ настъпи ерата на пълния триумф на олигархата, напълно разбиваща мита за „народния“ характер на случилото се. Същността на преврата ярко се демонстрира от назначаването за губернатори на области на фигурантите от ТП-10 на украинския Форбс, а също и от признанието на играещият ролята на президент баптистки пастор Турчинов за обречеността на „временното правителство“. Политическите самоубийци директно твърдят, че ще изпразнят касата, изпълнявайки непопулярни мерки, че те ще бъдат „критикувани, но те трябва да изпълнят своите ангажименти и да изгорят заради Украйна“. Тази обреченост напълно развързва ръцете на хунтата за гражданска война и за експорт на кървав хаос. Не напразно, по информация на  The New York Times, собственикът на Smart Holding Company Вадим Новински, състоянието на който се оценява на 1,9 милиарда долара, очаква своя час като представител на Киев в Атономната република Крим.
В замяна на превръщането си в гаулайтери олигарсите призовават към „единство на страната“ и към „мобилизация“, де факто военна. С подобни призиви излязоха новият кмет-олигарх на Донецк Сергей Тарут и новия губернатор на Донецка област Ринат Ахметов – собственик на най-големия украински холдинг СКМ, пребиваващ основно в Лондон.
Тези заявления са само един от резултатите от срещата на заместник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд с украинските „бизнес-лидери“. Киевската хунта даже и не крие защо олигарсите стават гаулайтери на източните територии. Турчинов открито заяви, че едрият капитал трябва „максимално да се включи“ в „защита на териториалната цялост на Украйна“ и да използва за целта „не само държавните, но и наличните в него частни ресурси“.
Причините, покрай наличието на корумпирани политици от рода на същия Турчинов и Яценюк, са прости:
1. Тотален контрол от страна на олигархата и на неговите западни партньори над медийното пространство, включително и над интернет-ресурсите: Ринат Ахмедов контролира медийната група „Украйна“, владееща едноименния канал, зетът на екс-президента Кучма Виктор Пинчук – телевизионните канали СТБ, Новий, ICTTV, вестник „Факти“, Пьотр Порошенко – закупил автомобилите, които майдановците палеха, за да имат „красиви“ телевизионни кадри – притежава рупорът на опозицията „Пятый канал“, Игор Коломойски – също активен майдановски финансист – телевизионния канал „1+1“, групата издания „Главред“, информационната агенция УНИАН и т.н.
Информационният феодализъм подпомага териториалния. Обезпечава предаването на части от Украйна във владение на съвременните капиталисти – магнати и арендатори. Териториалният феодализъм се закрепва още повече от връщането към Конституцията от 2004 година, която превръща институцията на Президента в прост представителен орган, преразпределя между центъра и регионите административно-властовите пълномощия и финансовите средства и юридически гарантира статуса на собственици на новите украински латифундии в духа на „демокрацията“ от латиноамериканските „бананови“ републики и шлахтата на Реч Посполита от времената на кървавия „потоп“ през 17-ти век (70-годишната полско-шведско-турско-руска война, водена тогава от магнатите основно на територията на Украйна и Белорусия).
2. Наличие у олигарсите на частни армии и отряди от бойци, вкупом с възможността за тяхното финансиране. Силовият ресурс вече е задействан срещу самоорганизацията на населението – за заплашване на градски ръководители, от които се иска подкрепа за бандеровския „курс към стабилизация“, за похищения и отстраняване на руски активисти. А също и в контролираните от олигарсите промишлени предприятия, в които работниците са принуждавани да дават 80-90% от заплатите си за „възстановяването на Майдана“, както вече се случва в мините и предприятията за обогатяване на въглища в град Углегорск, Донецка област.
Контингентът на бъдещите „ескадрони на смъртта“, освен от средите на частните охранители и криминалните престъпници, контролирани от „авторитетните“ довереници на Ахметов и Ко., се вербуват сред същите тези работници или сред безработните от градските покрайнини. Тук може да се посочат и част от футболните фенове – националисти, които вече участваха активно в безредиците на Майдана. Тяхната върхушка в свързана със собствениците на „техните“ клубове от типа на днепърския Суркисов или на „Динамо – Киев“ – Коломойски. В позицията на инструктори и политкомисари застават бойците от „Десния сектор“. Именно тези „ескадрони“, щаб-квартирите на които са в градските бизнес-центрове (както е, например, в Донецк) вече щурмуват административните здания, където се помещава избраната от народа власт.
Всичко се изпълнява по схемите, проиграни още по време на сблъсъците в Кременчуг от въоръжените банди на втория по богатство украински олигарх Игор Коломойски – гражданин на Израел, ръководител на Европейския еврейски съвет, един от най-богатите жители на Швейцария, собственик на 20% от световния пазар на феросплави, активи в нефтодобива („Укртатнафта“), транспорта, хранителната промишленост на Украйна. Налял милиони в политическия проект „Юлия Тимошенко“, в избирателната кампания на „Наша Украйна“ на Ющенко и в техническия проект на „регионалите“ – партия „Свобода“, формално ръководена от Олег Тягнибок.
Докато получилият за прехрана Днепропетровска област Коломойски (приписват му и вина за редица шокиращи поръчкови убийства) рекламира своята помощ за Майдана и се обявява за „заложник на миналата власт“, заместник губернаторът – също олигарх и бизнесмен – Борис Филатов изрече на глас стратегията за усмиряване на източна Украйна: „Давайте на гадовете всякакви обещания, гаранции и вървете към всякакви отстъпки. Ще ги бесим по-късно“.
Там, където са излишни привичните за бандите на Коломойски методи, се включват „мирните“ бойци. Те са финансирани от „олигарха на шоколада“ Пьотр Порошенко – кум на Ющенко и кандидат за Президент през 2014 година. Без всякаква съпротива те завладяват административните здания, в които стоят корумпираните от тях „хора на властта“ – както това се случваше в Западна Украйна.
„Правната“ страна на силовия „предел на безпредела“ по украински се обезпечава от представителите на финансираната от Коломойски „Свобода“ като изпълняващия ролята на Министър на отбраната на Украйна Игор Тенюх и секретаря на Съвета за национална безопасност и отбрана, един от основателите на „Свобода“, по-рано „комендант на Майдана“ и неонацистки полеви командир Ондрий Парубий, а също от зам.-секретаря на СНБО Дмитрий Ярош и от олигарха, играещ ролята на Миноистър на МВР и депутат от „Баткивщина“ Арсен Аваков, притежаващ репутацията на отявлен хомосексуалист, т.е. на носител на ключови европейски ценности (подобно на ЛГБТ-журналиста Егор Соболев, възглавил Комитета по лустрация, и на новия Министър на младежта и спорта автомайданеца Дмитрий „Ухото“ Булатов – партньор на еврожурналиста Портников, според видео, показващо крепкия „гръб“ на майданните евроинтеграсти.
Всеки кървав конфликт ще спаси нацистко-олигархичния режим на Украйна. Ще отсрочи неминуемият банкрут, доколкото ще вкара ситуацията във форс-мажорни „обстоятелства с непреодолима сила“. При това не само външни. Едва ли безвъзмездно, например, най-голямата в Украйна „Приват-банк“ на Коломойски беше една от първите едри кредитни институции, която преустанови изплащането на заплатите на населението под предлога на „безредиците на Майдана“.
Кръв и износ на насилие устройват не само вътрешните, но и външните кукловоди на кафявата „революция“. Европейците ще получат германо-полски консенсус за сметка на украинците, реанимация на „Източното партньорство“, предизборни козове за изборите за Европейски парламент, ще откъснат Китай от Украйна, ще нападат и ще дискредитират Русия, отвличайки вниманието на хората от своите колосални предбанкрутни проблеми, ще поставят под свой контрол газопреносната система на Украйна, ще започнат открито „усвояване“ на енергосистемите на бившия СССР и т.н. Не случайно, обявената от Министъра на външните работи на Германия Франк-Валтер Щанмайер в деня на освобождението й от „харковски плен“ за „главна отговаряща за бъдещето на Украйна“, Юлия Тимошенко веднага заяви от Майдана: „Освободителната борба в Украйна ще повлече след себе си демократични преобразования и в другите постсъветски държави“.


Павел Иванов

Председател на Съюза на комунистите в България

Заб.: В статията са ползвани материали от други медии и източници в Интернет

20 отговора на “Нацистко-олигархичната хунта в Украйна подготвя „ескадрони на смъртта“

 1. Димитре, аз просто питам? Няма забрана за пропагандиране на комунизъм! В моето семейство живеем по комунистически. Може ли някой да ме осъди, че подпомагам децата си докато си стъпят на крака и ги уча, че сме интернационалисти, тоест обичаме всички народи и не мразим никого???

  • Ако е така, няма никакъв проблем. Но вие мразите – мразите американците, мразите евреите. Всъщност не знам дали точно ти ги мразиш, но правоверните комунисти ги мразят. А проповядването на комунизъм ТРЯБВА да бъде забранено, както в много страни е забранено проповядването на нацизма и други човеконенавистнически идеологии. След всички убийства, извършени в СССР, Китай, Югоизточна Азия и Източна Европа – т. е. навсякъде където комунистите са били на власт не е възможно да отречем, че тази идеология е именно човеконенавистническа! Един обемист труд, написан от бивши комунисти може да ви даде повод за размисъл – „Черната книга на комунизма“.

   • Ние не мразим американския народ! Никога не са ни учили да мразим!!! Навремето се борехме в САЩ да не се гаврят с негрите, да не ги третират като кучета!!!! А сега е ……………….друго! Където стъпи САЩ, трева не никне!! Би ли ми посочил къде обичат САЩ? Хората мразят американското правителство, не народа! Така е в целия свят!!!

   • Лъжецо, именно ТИ насаждаш омраза срещу Русия и презрение към руския народ, и то го правиш системно, по всички възможни (и добре познати) методи на пропагандната наука. Докато ние тук не мразим никого. Гневим се, но не мразим, ако улавяш разликата. Аз например редовно черпя информация от щатски източници, имам приятели в САЩ и в много отношения съм давал Америка като пример за подражание. Ние не мразим народа на САЩ. Мразим правителството му, което мачка, тормози и американците, и целия свят. Защото мразим несправедливостта, лъжата, насилието, злодеянията. А тези неща вече са станали основни характеристики на вашингтонската дитатура. Не съм във възторг от Русия, но на фона на вашите нападки спрямо нея, и на фона на това, какви чудовища я нападат – тя направо блести от чистота. А всичко е относително, нали? Вие, релативистите, нали така пропагандирате? – на ви сега с вашите камъни!

    Говориш пълни глупости за комунизма. Твоите книжки са пропагандни боклуци. Защо не уточниш кой долен пропаганден агент е писал цитираната книжка? Ние защитаваме един идеал, който именно ВИЕ, по-скоро, твоите господари омърсиха, опорочиха го още в самото начало, като коварно внедриха в него мръсните си антихуманни плъгини, а пък и по-късно не престанаха да го спъват и да воюват с него – именнно за да не успее да принесе добри плодове.

    Да, имало е и злодеяния в „комунистическите“ страни. Там, където е имало практически обществени системи, самоопределящи се като „комунистически“, наистина е имало антихуманизъм. Но първо, трябва да напомня отново, кой е виновен за това. Колкото и да е странно за някои – това са твоите, „Димитре“, задморски и задокеански шефове. И второ, тези злодеяния не са системно неотстраними – тоест, органично присъщи на теоретическата комунистическа идея. Напротив, вредните идеологически (антихуманни) „плъгини“ на комунизма са напълно отстраними, защото те изкуствено са имплантирани в комунистическата идеология. Самите комунисти може даже и да не подозират за това, но има хора, които добре го разбираме. И хората по света усещат същото. Именно затова и до днес комунизмът НЕ СЕ третира, – и то в световен мащаб не се третира! – така, както фашизма и нацизма.

    Впрочем, ако трябва да започнем да забраняваме някои идеологии, много по-добре е да започнем не от тази, която в момента е слаба, мачкана и маргинализирана. Не от тази, която е трудно осъдима в идеологическо отношение (не говоря за ПРАКТИЧЕСКОТО й приложение). А да започнем от тази, която днес е най-масова, тотално разпространена по целия свят, която днес, тук и сега, и навсякъде, нанася реални, ОГРОМНИ вреди на човечеството. Която е действително антихуманна, и то СИСТЕМНО антихуманна, защото при нея ясно се различават нейните антихуманни идеологически постановки. Която освен това на практика унищожава държави, подлага народи на геноцид, разсипва семейства, унижава, руши и развращава. Която носи кръв, съзи и смърт на милиони хора по света – именно ДНЕС! Би трябвало да започнем от идеологията, на която ти си адвокат. Би трябвало да забраним ГЛОБАЛИЗМА, заедно с целия му комплект идеологически интрументи. Именно от него днес произтича всичко мерзко и антихуманно: диктаторски, антихуманен тоталитаризъм, налаган със сила (например на американския народ); от империализма, от варварския експлоататорски капитализъм, милитаризма, интервенционизма, социал-дарвинизма, тоталния релативизъм, неолиберализма, талибанския пазарен фундаментализъм, мултикултурализма, национал-нихилизма, агресивния атеизъм… Ето ТОВА трябва да се забрани днес – т.е. всичко това, което защитаваш ТИ.

   • „Лъжецо, именно ТИ насаждаш омраза срещу Русия и презрение към руския народ, и то го правиш системно, по всички възможни (и добре познати) методи на пропагандната наука. “
    Митев, не мога да насаждам омраза срещу Русия защото съм 1/4 руснак. Потомък съм на руски офицер – полковник от армията на барон Врангел и генерал Кутепов. Бог да го прости, когато го питах защо е станал полковник толкова млад, той ми отговаряше: „Защото умеех от един болшевик да правя двама. Размножавах болшевиките!“ Нали ти е ясно как – с шашката – от черепа до чатала!
    Така че не мразя Русия, не мразя православието, Боже опази, мразя болшевиките, комунягите и путинските им последователи.

   • Благодаря за „откровението“. Разчитам го така: „аз съм наследник на човек, който е умеел (и обичал) да убива, той ме е научил да мразя без много да разсъждавам и веднъж намразил някого, да съм готов да го „размножа с шашката“.“ Не звучи достойно за уважение. Или ти нещо лошо си разбрал.

    Като толкова бил мразил комунистите дядо ти, щеше ли да се присъедини към бандеровците, ако му беше паднала такава възможност? Или, какво да си играем – щеше ли да се присъедини направо към Хитлер? За да „освобождава Русия от комунягите“, заедно с него?… Или по-скоро би застанал на страната на руския народ, да се бие срещу фашизма – на страната на „омразния му Сталин“? Винаги има една страна, която е ПО-ЛОША от другата. Много интересно ми е, какъв избор би направил. Това би показало какъв човек е бил всъщност.

    Но ти вече СИ СЕ ПРИСЪЕДИНИЛ към фашистите и бандеровците. Най-малкото идеологически си с тях, защото си взел тяхната страна – с всичките си коментари го доказваш.

    Впрочем, това за дядо ти може би е само фиктивен образ, една измислена легенда. Ти може би не си тази личност, за която се представяш, защото най-вероятно си просто поредният соросоиден пропаганден трол и нищо повече.
    (Интересно, този твой предшественик, на колко години е умрял, та си го заварил още жив, и на колко години си бил ти самият.)

    Но даже и да е вярно! Може дядо ти да не е виновен – войник е бил човекът, не идеолог. Не е можел да различи мерзавците с наганите от теорията на марксизма. Пък и не му е трябвало в онези времена.

    Затова пък, ТИ СИ виновен. Времената днес са други. Би трябвало да виждаш как стоят нещата ДНЕС – кой колко струва, кой за какво се бори, кой за какво каква вина носи. Коя идеология е смъртоносна и лицемерна, коя е правилна и полезна. Коя сила носи беди, нещастия и смърт, и коя носи мир и добруване. Би трябвало ДНЕС и СЕГА, със собствената си глава да избереш правилната страна. Ако днес някой дойде да ти тикне шашката в ръцете и да ти каже: тези са лошите, сечи ги – то този определено е на страната на ЗЛОТО. Нещата много са се променили от времето на ВОСР. Световното зло и преди си е било на запад, но заедно с Троцки и Ленин е успяло да се просмуче в Русия, било е внедрено там. Сега това е вече история. Днес злото изобщо не е в Русия. Тя е нормална демократична страна – естествено, със своите проблеми и недостатъци, както всяка друга. И ДНЕС злото в света изобщо няма нищо общо с комунизма.

    Но ние прекрасно виждаме коя страна си избрал ТИ, ДНЕС. Страната на тези, които плюят по Русия, унижават руския народ, докато същевременно заливат света с лъжи, насилие и експлоатация. Овратително… Или си мерзавец, или си глупак. Или си лъжец, или си срам за дядо си, ако е бил руски патриот.

   • Ето ти още едно „откровение“ – дядо ми почина на преклонна възраст през 1992 година когато аз бях на 31, така че го помня много добре, израснал съм покрай него. На 14 годишна възраст, през 1914, е фалшифицирал кръщелното си свидетелство, за да може да отиде на война, да се бие за Русия. Тогава е бил германците и през 1917 (само на 17) вече е бил капитан. През Гражданската война е дослужил до полковник. И, да, избрал е страна. За него Сталин и болшевизмът са били най-големите врагове на Русия. Вслушал се е в призива на атаман Краснов и се е влял в редиците на Вафен СС, за да освобождава Русия от болшевиките. За съжаление, германците не са им имали голямо доверие и не са ги изпратили на Източния фронт, а срещу партизаните на Тито. Освен това се е сражавал срещу италиански партизани в северна Италия. Англичаните са го пленили в Австрия след края на войната, но той е успял да избяга от плен и да се върне при семейството си в България. Та с две думи това е неговата история. Този човек обичаше Русия повече от живота си, както личи и от делата му.

   • О, много благодаря. Това действително слага точка. Не само, че ти самият си фашист, както и без друго те разгадах още преди няколко дена. Но и дядо ти още е бил фашист! Той, естествено, е намерил „благородни доводи“ за да стане такъв, като например „омразата му към комунизма“. Сам той, значи, е бил агресивен и елементарен примитив, или пък просто е бил обикновен кръвожаден бандит, който е обичал да „размножава“ хората с шашката. Това сега не е важно. Важно е, че той така или иначе е избрал страната на Злото. И ти си същия като него!

    Сега остава само да кажеш, че в семейството ви има традиция да се извършват сатанински ритуали и да се ядат изкормени дечица. И че ти напълно одобряваш семейните ви обичаи. Може даже да се опиташ да се обосновеш, колко са добри и правилни.
    … … …
    Както казах, този човек („Димитър“) колкото повече пише, толкова повече се изобличава и толкова по-отвратителен се изрисува. Стигна вече почти до дъното, където е много трудно да го презираш още повече.

    Остава само да добавя: ето, четете внимателно и запомняйте! Ето това са вашите опоненти, драги братя българи! Това са хората, които защитават „европейските ценности“, еврейоатлантическата гейо-политическа ориентация и гРобализма, кланят се на Вашингтон, козируват на НАТО, плюят по руската държава и я хулят, презират независимостта и суверенитета на България, и изобщо – във всичко методично ви развиват КОМПЛЕКТА СОРОСОИДНИ ЛЪЖИ, тровещи душата на българския народ. Защото деструктивните антибългарски НПО-та („мозъчните тръстове“, или „соросоидите“) имат не просто една или друга вредна идея. Не, те имат цял набор – ПАКЕТ, КОМПЛЕКТ от зловещи идеологически отрови, които щедро изливат върху нас. И те са всички много добре подредени и взаимносвързани, за да тровят умовете с максимална ефективност.

    Четете писанията на Димитър, за да получите нагледна демонстрация, за какви точно идеи става въпрос!

   • Щом Вафен СС са били страната на „Злото“, какви тогава са били червените бандити на Сталин, които все още се хвалят, че са оставили 6 милиона свои наследници в Германия? Изнасилвали са всичко с пола – от момиченца до бабички. И са крали поголовно часовници. Даже онзи, който поставя знамето върху Райхстага има 3 часовника на ръката си. А германците също са крали – да, картини, произведения на изкуството. Въпрос на еволюция.
    На страната на „Злото“, т. е. във Вафен СС, са воювали антикомунисти от почти всички европейски страни. Те са осъзнавали, че Хитлер е зло, но че Сталин е самото въплътено зло. Жалко за късогледството на Съюзниците (особено на инвалида Рузвелт). Те можеха да свалят Хитлер, да сключат сепаративен мир с Германия и да използват остатъците от Вермахта, за да смажат главата на червената змия. И тогава Източна Европа (вкл. България) нямаше да се върне с десетилетия назад в развитието под комунистическия ботуш.

   • О, фашистът, я млъкни, няма смисъл вече да се води с теб какъвто и да било диалог. Покрит си с позор, чудя се как не те е срам изобщо да се обаждаш. Хвали ми ти фашизма, щото „Сталин бил лош“. Да бе, да. Пълни гадни тъпотии, които не заслужават даже отговор.

 2. Когато не разбираш, не коментирай!! Говориш глупости!!! Може да напишеш, че и Китай е „ЗАБРАНЕН“, но няма кой да ти вярва!!!!!!! Да не би да си нацист?

 3. Когато не разбираш, не коментирай!! Говориш глупости!!! Може да напишеш, че и Китай е „ЗАБРАНЕН“, но няма кой да ти вярва!!!!!!! Да не би да си нацист?

 4. Добър анализ, поздравления! Приятно впечатление прави, че глупостите, които обикновено ме дразнят, когато ги чета на сайта на СКБ, много внимателно са избегнати. Не забелязах тук нито една от тях. Сдържан стил, без лозунгаджийство; верни факти, логични разсъждения. В това число нацистите са наречени нацисти, каквито действително са, а не „националисти“. Явно някои хора вече започват да се ориентират правилно в проблематиката. Много добра работа, браво!

 5. Господин Иванов, какъв е този „Съюз на комунистите“? Комунистическият режим беше обявен за престъпен от Българското народно събрание. Проповядването на идеологическа омраза, на фашизъм и комунизъм, е криминално престъпление в много европейски страни (както впрочем и в България) и хора като вас, които се обявяват открито за комунисти би трябвало да бъдат съдени по този закон.

  • Кое, това ли?

   lex.bg/laws/ldoc/2134920192

   Тук обаче трябва да се отбележи, че НС обявява за престъпен само един конкретен режим, в една конкретна страна (България). НС има предвид конкретни партийни функционери и конкретна партия. Но с това, че един конкретен режим, определен от критиците му като „комунистически“, е бил осъден като престъпен, не се осъжда като престъпна цялата комунистическа идеология глобално – по принцип. Това би било извеждане на общ извод от частен пример. А такъв голям и смел извод даже НС не е посмяло да направи.

   Впрочем, и никъде по света, никой досега не е посмял да наложи такъв извод. Именно затова комунистическите партии както в България, така и в много други страни, в т.ч. западни, не са обявени за незаконни и не са забранени. Както за физически, така и за юридически лица и партии, в свободните и демократични страни важи едно основно правило: „невинни до доказване на противното“. А никой не може категорично да докаже, че проповядването на марксистка идеология е неразривно, задължително обвързано с пропагандата (и още по-малко пък с прилагането) на насилие, тероризъм, диктатура и геноцид. И че такива действия непременно ще последват и в бъдеще, ако комунистите получат властта. Няма как да се докаже такова нещо. Тези неща се следят във всеки конкретен случай и едва при доказани факти за антихуманна дейност или пропаганда, партията може да бъде забранена.

   И аз неведнъж съм предупреждавал комунистите: ОК, ако идеята ви е наистина чак толкова добра, както изглежда – то наложете я, като убедите народа. Направете едни добри научни разработки, презентации, програми, провеждайте пропаганда… Имате възможност и съвсем реално може да успеете. Но май не ви се занимава. По-лесно е да си мечтаете за едно бързо превратче, нали?

   Но превратите не ги правят те, правят ги световните юдеомасонски кукловоди. Така, че няма да ги огрее по този начин: 1917 г. никога няма да се повтори. По-добре е да се отръскат от такива идеи. И от усещането, че нещо добро може да се постигне чрез насилие („диктатура“), под каквато и да било (даже мека) форма. Някои се вслушват, други не. Но никой все още не е уличен в престъпна дейност.

   Впрочем, решението на НС е от 2000 г. Тогава особено яростно ни се натрапваше една много агресивна антикомунистическа идеология. Тя не беше искрена, а беше просто част от мозъчната промивка, с която НПО-тата и „демократите“ ни подготвяха за бъдещето ни. А именно – за колонизирани западни ибрикчии и прислужници. Идеята беше покрай яростното осъждане на стария режим да не забележим новите лицемерни, неверни, направо убийствени идеологеми. И новата, по-мека, но и по-смъртоносна диктатура, която ни се готви. За да не се съпротивляваме, а даже да помагаме на тези, които под лозунгите за „демокрация“, „свобода“ и „антикомунизъм“ всъщност разграбваха, поробваха, тровеха и унищожаваха България.

   Ето защо в това решение има много силно идеологизирани, лицемерни и несправедливи моменти. Все едно, че депутатите са се учили от тези, които осъждат. Напр. чл.2 ал.(1) т.5 е силно спорна. И цялата ал. (2) е страшно пресилена – злоупотребите са представени така хипертрофирано, сякаш са били главното и едва ли не единственото, с което изобщо се е занимавала тогава властта. Точка 6 е особено лицемерна, понеже от тогава до сега новата „демократична“ власт не само прави точно същото, но и далеч надмина обвиняваните от нея в същите тези престъпления. Член 4 пък е най-безсрамно използван днес от про-турската и антиконституционна партия ДПС, за да се оправдава за антибългарската шпионска и терористична дейност на турските банди. Те всички сега се представят като „борци против комунизма“…

   Накратко, за мен този закон е един от типичните несправедливи, чисто идеологически и конюнктурни закони, който има нужда от преразглеждане, но не заслужава особено уважение. И от него, слава Богу, не следва, че трябва да бъде репресирано лявото мислене и марксистките идеи. Макар, че (на бас се хващам) много „демократи“ на времето под натиск от Вашингтон силно са напирали да се стигне и дотам. Както в САЩ по времето на Никсън, с неговия истеричен „лов на вещици“. (В името на „свободата, справедливостта и демокрацията“, естествено, да не би да си помислите нещо друго.)

   • Историческа справка: Т. нар. „Лов на вещици“, провеждан главно от сенатора Маккарти, и свързван с неговото име, е провеждан доста преди администрацията на Никсън.

   • Да, сори. Моя грешка. Един дол дренки са, затова ги обърках.

  • Когато не разбираш, не коментирай!! Говориш глупости!!! Може да напишеш, че и Китай е „ЗАБРАНЕН“, но няма кой да ти вярва!!!!!!! Да не би да си нацист?

   • Ей това сте вие, комунистите – който не е съгласен с вас, значи е нацист! Вие сте нацистите! Лика-прилика сте си с тях.

   • Тези са всичко друго, но не и нацисти. Пак се показа като глупак, Димитре.

    И естествено, пак лъжеш, както обикновено. Аз например в много неща не съм съгласен с „марксистите“. Но досега никой от тях не ме е нарекъл „нацист“ или „фашист“. Когато те нарекат така, обикновено наистина ИМА ЗАЩО.

    Според мен, ако някой системно и тотално отрича идеи, които са признати и одобрявани от половината човечество – идеи, които сам той не само че не познава и не разбира, но и нищо не иска да научи за тях… а вместо това само агресивно повтаря чужди лъжи и говори некомпетентни глупости… то значи такъв или е платен, злонамерен лъжец… или е просто безмозъчен глупак.

    Впрочем, нацизмът е сред най-висшите проявления на антихуманизма. Друг такъв, и даже още по-страшен антихуманизъм е съвременният глобализъм. Той с основание може да се нарече „свъх-фашизъм“. А ти навсякъде и във всичко повтаряш (до запетайките!) целия комплект от пропагандни лъжи на глобалистите. Пропагандираш експлоататорски идеологии, изкуствено създадени от антихуманисти и лъжци. Даже си позволяваш си защитаваш каузи, очевадно обвързани с неонацистки движения. Така че, ти сам провокираш хората да те наричат фашист и нацист. Не знам защо да не си такъв? Ти сам се слагаш в този отбор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s