Сорос: Европейски „План Маршал“ за Украйна / CNN

Soros suur 2Украйна се нуждае от финансова помощ с мащабите на „План Маршал“, който възстанови Европа след Втората световна война, заяви в сряда Джордж Сорос, предаде  CNN.

Кризата в Украйна се разрази миналата година, когато бившият президент Виктор Янукович отказа да подпише Споразумението за асоцииране с Европейския съюз и вместо него прие предложението за помощ от руския президент Владимир Путин, което предизвика масови протести в Украйна. Те доведоха до свалянето на Янукович, припомня CNN. Украйна днес се сблъсква с икономическата криза и военния натиск на Русия.

„Европа изиска много, а предложи малко, – каза Сорос в Лондон. – За Путин не беше трудно да направи по-добро предложение“.

„Много е важно да се реагира по правилния начин, а не задължително да се въвеждат санкции против Русия, трябва да се окаже финансова помощ на Украйна, – смята Сорос – Нещо като европейски „План Маршал“ за Украйна“.

Един отговор на “Сорос: Европейски „План Маршал“ за Украйна / CNN

  1. Това мръсно куче Сорос да мълчи! То вече направи достатъчно, за да се осъществи преврата в Украйна. Както предостатъчно се намърсува и тук, в нашата страна. Ние знаем и виждаме кой къде какво прави. Естествено е сега брюкселските продажни чиновници с нашите пари, от нашите членски вноски в ЕС (!), да се опитат да надиграят Русия. И те го правят, въпреки нежеланието им – по поръчение на вашингтонските си началници…

    (Впрочем, тук да отбележа, че даже да бъдат събрани накуп всички пари от еврофондове, които по заробващи и почти неизпълними условия се опитваме да отскубнем от Брюксел – все едно членският ни внос в ЕС е по-голям. Което прави членството ни в ЕС не само заробващо, но и просто идиотско от икономическа гледна точка. Но за това никой български медиен подай-задник не смее да пише никъде… С едно изключение – за това говорят медиите на партия „Атака“.)

    Но парите, които сега ще получат украинците от запада, след време ще ги платят с кръв. Татчър правилно беше казала: няма безплатен обяд. (Освен при мама, естествено.) Ние прекрасно бихме могли да им обясним с какво точно ще си платят за всяко петаче, получено от Брюксел, от МВФ и СБ. Но глупаците не ни питат, пък и ние не ги предупреждаваме. Вместо това двукраката фъшкия Вигенин ръси в чужбина такива глупости, че направо ме е срам, дето и аз, и той – двамата сме с българско гражданство. Какъв позор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s