Аржентина подкрепи Крим

_263187_3_634992282801186342-d11cd8e5-8ffe-11e2-97ee-a0aa7036bb0aПрезидентът на Аржентина Кристина Киршнер по време на срещата си с Папа Франциск осъди отказа на Запада да приеме резултата от референдума в Крим. Тя припомни, че в устава на ООН фигурира клауза за правото на народите за самоопределение.

Според Киршнер, нормите за самоопределение на държавите трябва да се употребяват по отношение на всички страни, а не само към подбрани такива. Киршнер сравни ситуацията в Крим с референдума, проведен преди година на Фолклендските острови.

През март миналата година, за да останат в обединеното кралство, изразиха мнението си почти всички жители на региона. Тогава, както припомни Киршнер, в ООН не се оспори законността на това гласуване.

Фолклендските острови е спорна територия, за която претендират Аржентина и Великобритания. През 1982 г. двете държави започнаха открит военен конфликт за островите.

Киршнер заяви: „Много големи държави, които се позоваваха по отношение на Фолклендските острови на нормата за правото на народите за самоуправление, в момента отхвърлят това право за Крим. Как можете да се наричате гарант за световната стабилност, ако не прилагате към всички едни и същи норми? Излиза, че кримчаните нямат право да изявят волята си, а жителите на Фолклендските острови могат. В това няма никаква логика!“

Припомняме, че страните от Европейския съюз и САЩ отказаха да признаят резултата от референдума в Крим, чрез който кримчаните чрез гласуване решиха влизането на антономията в състава на Русия. В навечерието на референдума в Крим страните от ЕС въведоха против Русия санкции „второ ниво“, замразяване на финансовите активи и визова забрана за влизане в ЕС на тези руски чиновници, които Запада нарича „отговорни за анексирането на Крим“.

5 отговора на “Аржентина подкрепи Крим

 1. „В това няма никаква логика!“ – казва дамата…
  Нейната грешка е, че изобщо търси някаква логика у сили, които са свикнали да управляват от позицията на силата, на наглия и агресивен егоизъм, поради вечния си ненаситен глад за ресурси, доминиране и власт.
  Каква логика може да има в един „разговор“ между вълка и агнето? Ето как би звучал той: „Виновен си и те осъждам на смърт чрез изяждане! Защото… Мммм… Ами защото съм ГЛАДЕН!“ – тук никаква логика и със свещ, и с лупа няма да намериш. И не може да я има по принцип.

 2. Как така 13-те % кримски татари „гласуваха ЗА” присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов „Путинов вот” (явно кримските руснаци са гласували по два пъти) ? !

  • Елементарно, „Уотсън“! Татарите гласуваха за Русия, защото се страхуваха от по-голямото зло: от бендеровските фашисти, които завладяха Киев. Толкова ли е трудно да ти дойде на ума? Руснаците си гласуваха честно и по съвест, но освен тях за Русия гласуваха и тези с украинското самосъзнание, и татарите, и евреите. Ето как 60-те % (ако са толкова, де, защото в Крим май са повече) станаха 97 %. Нямаше никакви манипулации на вота, както лъжат подлите продажни медии. Никой не се е страхувал от нищо. Хората прегръщаха „вежливите зелени хора“ и снимаха с тях заедно с децата си. Всички международни наблюдатели го твърдят. Депутати от партия „Атака“ също бяха там и категорично го потвърждават. Мрежата е пълна с подобни свидетелства. Но даже и небето и земята да се изпълнят с факти, за негодниците доказателствата никога няма да са достатъчно. Срамно е да си признаеш, че си ял щатските пропагандни л–на, затова такива дегустатори обикновено се съпротивляват на истината до последно.

  • Ти от Крим ли си?.. защо се изказваш неподготвен?.. това не е Путинов вот, а гласът на народа, трябва да го преглътнеш най-накрая и да мирясаш ))

   • Чакай сега, „Елена“, както гледам, коментарът ти е пуснат в отговор на моя. На мен ли отговаряш, или на оня (псевдо)“analiz“? Ако отговаряш на него – да, подкрепям те, права си на 100%. Ако пък отговаряш на мен – недоумявам, какво имаш предвид?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s