Вигенин: „Референдумът в Крим не е легитимен“

Vigenin„Референдумт в Крим беше организиран в нарушение на конституцията на Украйна и от юридическа гледна точка не е легитимен. По този въпрос има решение на Европейския съвет още от 6 март. Такава е позицията и на цялата международна общност. Провеждането на референдума е в противоречие с нормите на международното право, вече има становище и на Венецианската комисия – най-авторитетния орган на Съвета на Европа, – каза външният министър на България.

3 отговора на “Вигенин: „Референдумът в Крим не е легитимен“

 1. Вигенин, подлога нещастна! Нещо да е чувало това нищожество за „двойни стандарти“? Защо не питаха ЦЯЛА Сърбия дали иска да се отдели от нея Косово, и тогава да го признаят? Ами първо го подкокоросваха, финансираха, насъскваха, разпалиха война, и накрая разсипаха Сърбия, а после, когато покровителстваните от Вашингтон изчадия (главорези, бандити, наркотрафиканти, търговци с човешки органи и оръжие и религиозни фанатици) се самопровъзгласиха за „независими“, моментално ги признаха. При това даже без никакъв местен референдум (обратното, общосръбски референдум се произнесе за намаляване на тяхната самостоятелност). Тогава в Сърбия всичко си беше „законно“, а сега в Крим не е?

  И освен това, първо на първо, именно централните органи на властта в Киев са нелегитимни, понеже именно ТЕ ПЪРВИ нарушиха конституцията на Украйна, като завзеха властта с преврат по абсолютно дивашки и варварски начин. Много ясно, че ако изобщо е имало някаква останала легитимна власт в Украйна, тя е била в автономен Крим. Ето защо беше просто невъзможно да се организира всенароден референдум, а се организира само местен.

  Освен това, има и едно такова нещо като право на самоопределение на всеки местен обособен народ, или териториална единица, която е част от някаква многонационална държава. И то е гарантирано от ООН. Интересно защо, когато говорят за закони – едните ги забравят, а за другите се сещат.

  И аз не бих искал България да се разпадне, просто защото някои щураци решили да се отделят и си го гласували на референдум. Но, за щастие, България все още е унитарна държава. Именно срещу това се борят сепаратистите, които постоянно се стараят да разделят българския народ на етнически и религиозни „малцинства“, а когато ги няма – да ги създадат, да ги концентрират в някаква област и да ги капсулират там. Това точно беше косовският сценарий.

  Но в Крим не е така – Украйна винаги е била конгломерат от народи и автономни области; а специално Крим от 200 години е бил част от Русия и съвсем неотдавна е отделен от нея.

  Продажната мижитурка Вигенин извърта и изопачава истината; половината изобщо я прикрива и най-нагло лъже.

  Не го слушайте това нищожество Вигенин! А по-добре за разнообразие си направете труда да чуете и какво ви казва хуленият, оплюван и калян президент на РФ г-н Путин:

  youtube.com/watch?v=mSxJV79tZyk

  youtube.com/watch?v=raHFAlaOjRc

  Мнението на руската държава не го дават никъде по нашите медии, да не би да ги зашлевят от щатското посолство. Но все още никой не ви забранява да го гледате в мрежата, слава Богу, за да чуете и другата гледна точка.

  Впрочем, и у нас се намират нормални журналисти, които изказват нормални, честни становища. Като Петър Волгин, например. Затова Жоро Папионката от СЕМката го тормози, заплашва и го демонизира по угодническите медии. И Волгин не го чувате, нали? Ето ви го тук, вижте какво казва:

  novjivot.info/03/18/99147

 2. Mnogo bil umen tozi Vigenin kolko trqbva da mu platqt amerikancite za tova a na dr „na6i“ politici kolko im davat

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s