Недееспособната власт в Киев е заплаха за ядрената безопасност на Украйна

50944187МВнР на Русия изрази възмущението си от думите на украински делегат по време на срещата по ядрената безопасност в Хага. Русия подчерта, че суверенитетът на Украйна е заплашен не от политиката на Русия. Заплахата срещу суверенитета на Украйна, твърди Русия, се корени в намеренията на новата власт Украйна да напусне споразумението за неразпространение на ядреното оръжие.

„Украинските представители най-грубо нарушават дневния ред на международния форум, посветен на един от най-наболелите проблеми на съвременността – стабилизиране на ядрената безопасност“, – се казва в изявлението, публикувано на официалния сайт на МВнР на Русия.

Руското външнополитическо министерство изрази възмущение от факта, че украинският представител е обвинил Русия, че е заплаха „за безопасността на ядрените обекти в Украйна“, а след това призовал „за чуждестранна помощ за защита на Украйна“.

В съобщението на МВнР на Русия се казва, че украинската държава „прехвърля от болната глава на здравата“. „Ние вече чухме призиви от лидерите на „майдана“ за ликвидиране на преминаващия през украинска територия газопровод, както и към сътрудничество с професионални международни терористи“, – заявяват от МВнР на Русия. Заплахата към подобни енергийни обекти само доказва недееспособността на „новата киевска власт“, – завършва документът.

МВнР на Русия акцентира и върху това, че украинската политика е насочена към явна „екстремистка линия“, и изрази съжаление, че депозитариите на Договора за неразпространение на ядреното оръжие не забелязват това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s