Разкол сред властта в Украйна

1981566_originalНезависимо, че активистите от Майдана постигнаха целта си, те заявяват, че нямат намерение да приберат палатките от центъра на Киев до президентските избори. Но, разколът в редовете на лидерите се увеличава. Бившите съюзници не обвипват с групи обвинения, наричайки се подлеци, предатели и бандити.

Те заедно се опитаха са свалят президента. Успяха – с помощта на насилие. Докато някои от тях се добраха до върховете на властта, част от тях останаха на улицата. Настана време да се погледне истината в очите – приятелите в Украйна се превърнаха във врагове, опитвайки се да постигнат целите си.

„Десният сектор“ не желаеше и няма да пожелае Украйна да влезе в ЕС. Ние смятаме, че Украйна трябва да бъде субект, а не обект на геополитиката. Ние сме за извън-блоков статус на страната. Както и миньорите от Донбас, ние сме против в Украйна да има бази на НАТО, т.е. ние сме против членството на Украйна в НАТО“, – заяви лидерът на „Десния сектор“ Дмитрий Ярош.

Но в резултат на въстанието, което „Десният сектор“ помогна да бъде осъществено, дойде на власт Арсений Яценюк, който има противоположно мнение по въпроса за членството на Украйна в ЕС.

Какво се случва между настоящата власт в Украйна и „Десния сектор“:
„Ръководството на Главната прокуратура на Украйна възложи на ръководството на МВР да унищожи политическите си опоненти. Най-напред те смятат да убият лично мен. Те ще направят това сами или ще ме хванат жив и ще ме предадат на спецслужбите на Русия, за да ме убият руснацитe“, – каза във видеообръщение преди няколко дена Александър Музичко.

Това е шокиращото предсказание на Музичко, един от лидерите на радикалното неонацистко движение „Десен сектор“. Около седмица след изявлението той беше убит. Около неговата смърт се носят много слухове, но има и сериозна убеденост, че това е било убийство, извършено от Службата за безопасност на Украйна.

„Работата е в това, че ТЕ престанаха да се нуждаят от „Десен сектор“. Членовете на т.нар. „правителство“ в Киев дойдоха на власт и с негова помощ. „Десният сектор“ щурмува сградата и приложи насилие, за да ги вкара във властта. А сега „Десен сектор“ вече не им е нужден“, – смята писателят и телевизионен водещ Нил Кларк.

„Десен сектор“ има намерение да отмъсти за смъртта на Музичко. Лидерът на движението обвини МВР на Украйна в контрареволюционни действия. „Ние не можем мълчаливо да наблюдаваме активната им контрареволюционна дейност. Настояваме за оставка на министъра на вътрешните работи Арсен Иваков, настояваме за арест на командира на спецподразделение „Сокол“ и на всички, които са виновни за убийството на Музичко“, – заяви Дмитрий Ярош.

Дмитрий Ярош, явно, не се вълнува, че неговият съратник е избивал хора…
Юлия Тимошенко, бившият министър-председател на Украйна, известна като „принцесата на оранжевата революция“ също е готова да употреби сила за постигане на целите си…
И двамата имаха намерение да участват в президентските избори в Украйна.

Ситуацията в Украйна е объркана – обикновените хора вече не разбират кой от политиците какво иска, както и кой от политиците с какво се занимава. Хората се опитват да отделят истината от измислицата, но са объркани, защото не разбират какви са целите на различните лидери.

Един отговор на “Разкол сред властта в Украйна

  1. Не се плашете, всичко върви по план. НАТО запали гората, сега горските животни се обвиняват един-друг кой е виновен. Това е резултатът от 5 милиарда долара за подбрани борци за демокрация + 150 НПОта + 20 години бясна западна анти-руска и анти-украинска пропаганда. ЕС и НАТО са ключовете на успеха! Напред към ЕС да мием чинии, да берем ягоди и да караме пица! Всеки, който си мисли, че чуждата кокошка е патка, в края на краищата остава и без двете. България го доказва 25 години.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s