„Десният сектор“ щурмува Върхована рада в Киев

1BjwVoF0IQAAc-Za.jpg largeПредставители на дясната радикална организация „Десен сектор“ блокира входа на Върховната рада, изисквайки оставка на ръководителя на МВР на Украйна Арсен Аваков. Десните радикали са готови да завземат сградата на Върховната рада с щурм.

Както съобщава „Украинская правда“, активисти от „Десен сектор“ блъскат по вратите на парламента, разбиват стъкла.

Активистите викат „Революция“, настояват за оставката на ръководителя на МВР Аваков и за съд на екс-министъра на отбраната Тенюх.

На призивите на спикера на Върховната рада Александър ТУрчинов да прекратят провокациите активистите от „Десен сектор“ реагирали с викове „Позор!“.

Към сградата продължават да се събират активисти на десните радикали. По целия периметър на Върховната Рада, където те са разположени, националистите викат „Аваков – вън!“.

Всички народни представители и сътрудници на Върховната рада вече са напуснали сградата на украинския парламент преди 15 минути, а в парламента има само охрана около главната входна врата. Подготвена е противопожарна техника за отпор на националистите.

3 отговора на “„Десният сектор“ щурмува Върхована рада в Киев

  1. Запада запали Близкия Изток като създаде, въоръжи и пропагандира Ал Кайда. В Европа разрушението ще е под егидата на реанимираните фашистки структури, яко финансирани от американски правозащитни организации, изнасящи демокрация. Нито една овца не може да допусне, че точно така ще се развият събитията.

  2. Браво! Изгониха москалите, сега е време на европедерастите

    • А кога ще дойде времето на концлагерите с газовите камери? Да знаем де, да се готвим…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s