93 страни отказаха да подкрепят Резолюцията срещу Русия в ООН

krymНа днешното заседание на Общото събрание на ООН, проведено под огромен натиск от страна на САЩ и ЕС, беше приета Резолюция, обявяваща, че Референдумът в Крим е незаконен. Въпреки агресивното поведение на САЩ и ЕС, 93 страни не пожелаха да подкрепят този пасквил. Така „За“ Резолюцията гласуваха само 100 страни.
Според проамериканските сили, „Референдумът, проведен а Автономна република Крим и град Севастопол на 16 март 2014 година, няма законна сила, не може да бъде основание за каквато и да било промяна в статута на Автономна република Крим или град Севастопол“.
ОС на ООН призовава всички държави, международни организации и специализирани институции да не признават промяната на статута на Крим и Севастопол.
По-рано Москва обяви, че възприема Резолюцията като антируска, като опит да се изврати същността на украинските събития. Москва се обяви категорично срещу проекта на тази Резолюция.
Киев и западните агресори, включително САЩ и няколко държави от ЕС, не признават присъединяването на Крим към Русия. Тези страни правят неистови опити за въвеждане на санкции срещу някои представители на Русия, макар че е повече от ясно, че в съвременния глобален свят всякакъв опит за санкции срещу Руската държава изглеждат повече от смешно.

3 отговора на “93 страни отказаха да подкрепят Резолюцията срещу Русия в ООН

    • „Кои са тези страни“? Членове са на ООН, драги приятелю! Това е непълно достатъчно да се знае. Защото в ООН по принцип няма страни „първи сорт, втори сорт и трети сорт“, особено ако критерият е „преданост към Вашингтон“.

      Впрочем, соросоидната пропаганда се скъса да лае, че ООН било осъдило „руската агресия“. Забравиха да споменат на какъв агресивен икономически, политически и пропаганден натиск от страна на Вашингтон бяха подложени ВСИЧКИ страни, за да гласуват според тяхната тояга. И ВЪПРЕКИ това, само с мааалко над половината гласове са прокарали несправедливото си решение. (Както излиза, само с 3,6% преднина.) Друг въпрос е дали изобщо такива важни решения трябва да се приемат с обикновено, или с квалифицирано мнозинство.

      Всичко това беше добре да се знае от хората. Благодаря (за пореден път) на редакторката на този сайт!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s