Süddeutsche Zeitung: „Ярош доказа, че е „вълк в овча кожа“

ярошПричините за смъртта на Александър Музичко и до днес са неясни, пише Süddeutsche Zeitung. Националистическото движение „Десен сектор“ е категорично, че шефът на украинското МВР е дал заповед за убийството на активиста, и има намерение да отмъсти за това. Както смята изданието, проявяват се радикалните черти в лидера на движението Ярош, които той се опитва да скрие преди президентските избори.

Съществуват две основни версии за смъртта на Александър Музичко по прякор „Саша Белый“, пише Катрин Калвайт за Süddeutsche Zeitung. Според една от тях министърът на вътрешните работи на Украйна Арсений Аваков е дал заповед да се убие Музичко. Това е мнението и на ултранационалистическото движение „Десен сектор“. МВР на Украйна има друго становище по въпроса. То смята, че Музичко е влязъл в престрелка с милицията и е загинал в нея, при това Музичко сам е започнал стрелбата.

Лидерът на „Десния сектор“ Дмитрий Ярош, продължава авторът, е сигурен, че не бива да се допуска контрареволюционнота дейност на министъра на вътрешните работи, и настоява за неговата оставка. Той, на свой ред, заяви в сряда, че всички „банди“, които и до днес не са предали оръжието си, вече се смятат за „нелегитимни“. За националистите това практически е обявяване на война, подчертава Калвайт, та нали неотдавна Музичко настояваше да му се разреши да носи автомат Калашников.

Дмитрий Ярош не само прие обявената война, но и обеща да отмъсти на враговете си, пише по-нататък Süddeutsche Zeitung. Ярош има немерение да участва в президентските избори и да се представи за дясна, но не и дяснорадикална сила. Но всички, които смята партията му за „вълци в овча кожа“, сега виждат потвърждение на подозренията си.

Самият лидер на „Десния сектор“, пояснява Калвайт, не се смята за фашист и още повече за антисемит, а само за националист, който се бори за независима и единна Украйна. Фашист, според Ярош, е Владимир Путин, защото той, според мнението на националиста, нарушава конституцията и свободата на словото. Но ако се вслушаме внимателно в думите на активиста, чуваме твърде расистки подтекст, смята журналистката. Ярош, както сам той казва, защитава ценностите „на бяла, християнска Европа от загубата на националността и родината“.

2 отговора на “Süddeutsche Zeitung: „Ярош доказа, че е „вълк в овча кожа“

  1. „По плодовете ще ги познаете“, казва Христос! Никой не бере грозде от тръне. Какви са християни тези, и какви са хуманисти – прекрасно им личи. И какви са „патриоти“, впрочем, също. Няма да им е виновен „фашистът“ Путин, ако загубят половината Украйна. Сами предизвикват разпада на страната си. Явно това са плодовете на техния „патриотизъм“…

    Но, така е то – колкото и да ни представят едни нацисти като „нацИОНАЛисти“, истината е очевадна и кристално ясна. Колкото и да се пъчат и да се бият същите тези в гърдите, файда йок. За съжаление, овчелюдието лесно вярва на лъжите, че нацИОНАЛистите уж били същите като онези мерзавци. Даже и когато политиката на нашите нацИОНАЛисти се състои в чист рафиниран патриотизъм. Манипулаторите обръщат всичко нагоре с краката! Онези там, нацистите в Украйна (доскоро изобщо се отричаше, че такива съществуват) били „украински патриоти“, а пък нашите патриотични нацИОНАЛисти били уж „фашисти“. И народът (очаквано) отговаря: „беееееее…“

    Затова препоръчвам – мишлета, много внимавайте кой е страшен: котката или петела! За умните хора всичко ясно си личи само по това, кой на кого е враг и кой кого подкрепя. Но все пак, по плодовете най-ясно си познава кой кой е.

  2. В КИЕВ В МОМЕНТА ШЕФСТВА „МАХНОВЩИНА“. СЛЕДВА УНИЩОЖАВАНИЕТО И ОТ ФАШИСТКИТЕ ШПИЦ КОМАНДИ ПОД ПРЕДЛОГ УСТАНОВЯВАНЕ НА ПОРЯДЪК . ТОВА ЩЕ КАТАЛИЗИРА ЦЕНТРОБЕЖНИТЕ СИЛИ И РАЗПАДА НА УКРАИНА .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s