US експерт: „Американците 20 години търпеливо подготвяха безредиците в Украйна“

Scott_RickardБившият сътрудник на американското разузнаване Скот Рикард сподели пред RT, че американските спецслужби над 20 години работят над сценария за настоящите събития в Украйна и са вложили за реализацията му огромни средства.

„За подготовката на настоящите събития в Украйна бяха нужни 20 години, а финансовите вливания от страна само от страна на един донор ( Агенцията за международно развитие на САЩ) са от рода на 5 милиарда долара. Финансирането на подобни програми осъществяваше също Джордж Сорос, който хвърли над 10 милиарда долара за последните 30 години“, – каза Рикард.

Той подчерта, че западните държави не са очаквали решителни действия от страна на Русия.

„Те вероятно са очаквали, че Русия ще се огорчи, та нали Москва много тясно си сътрудничеше с Янукович. Путин направи много силен стратегически ход, заявявайки: вие размахвате оръжие пред лицето ни, манипулирате правителствата и качвате на власт бандити. Американците 20 години търпеливо се подготвяха за тази операция. Всичко беше планирано по-рано“, – каза експертът.

Рикард сподели още, че американците са успели да съберат на митингите около 500 хиляди участници няколко пъти, независимо от това, че населението на Украйна е почти 50 милиона човека.“Излиза, че те не успяха да мобилизират много хора, макар подготовката да им отне 20 години“, – завърши експертът.

На 22 февруари в Украйна властта се смени чрез държавен преврат. Радата отстрани от власт президента Янукович, промени конституцията и реши, че ще има избори на 25 май. Москва каза, че легитимността на решенията на Радата предизвикват съмнения. Редица източни и южни области в Украйна, а също Крим не признаха легитимността на Радата и взеха решение за референдум за по-нататъшната съдба на регионите. Референдумът за статуса на Крим се състоя на 16 март, болшинството от избирателите решиха републиката да влезе в състава на Русия. Съответният договор бе подписан и ратифициран, започна да действа федералният конституционен закон за приемането на Крим и образуването в състава на Руската Федерация на нови субекти – република Крим и град с федерално значение Севастопол.

4 отговора на “US експерт: „Американците 20 години търпеливо подготвяха безредиците в Украйна“

 1. Добре че за всяко нещо се хвърля вина върху Америка,промиване на мозъци

  • Ами тя вината не се „хвърля“ от някого, тя се лепи автоматично. Просто защото такива са фактите. (Освен ако някой е такъв дебил, че не може да види или да разбере никакви факти, нито пък се интересува от тях.)
   Сори че те ъпсетвам, май деар френд.

  • Шило в торба не стои. Истината неизбежно излиза. Ако не се разприказва един, то ще бъде друг. Ето – като онези работи, например, дето наскоро Петното ги разказа – как били плащали на „протестърите“ в София…
   Но даже и това е предвидено от сценаристите. Просто в такъв случай вниманието на овчелюдието се отклонява, а пък онези там да си дрънкат… Хората в момента са принудени много силно да се интересуват от малайзийския самолет (и от какво ли още не). Тези 2-3 процента, които ще обърнат внимание на подобна новина, не са заплаха. Така че, сайтове като този, с редактори като Петя, вършат просто неоценима работа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s