Експерт: „Украйна приключи с мирните демонстрации, чака я страшното“

-Основателят на интернет – сайта Wide Awake News Чарли Макграс е сигурен, че политическата криза в Украйна ще продължи да се вихри със сблъсъци и безредици. Според Макграс, това ще се случва, защото в Запада има сили, които са заинтересовани от дестабилизацията на страната, и те ще продължат и по-нататък да подкрепят ултранационалистите.

„Тези хора не просто са добре организирани, те имат и добри спонсори. Действията им са само част от плана за дестабилизация на Украйна, разработен от Запада“, – отбелязва Макграс. Според него, МВФ и НАТО се стремят да установят контрол над Украйна, над нейните богати природни ресурси, а също над търговските пътища, които са огромна ценност.

Експертът предполага, че мирната демонстрация скоро ще пререстне в нещо по-голямо, защото при организационна, морална и финансова подкрепа от западните държави ултрадесните националисти отново и отново ще се опитват да постигнат целите си.

Струва си да отбележим, че държавният преврат в Украйна отвори вратата на ултранационализма и беззаконието в страната. Зачестяват случаите на вандализъм, нападения и кражби, които се извършват уж в името на революцията. В много от случаите новата украинска власт предпочита да си затваря очите.

На 22 февруари в Украйна се извърши насилствена смяна на властта. Президентът Виктор Янукович беше свален от поста си. Върховната рада промени Конституцията на страната, направи държавен глава спикера на Радата Александър Турчинов и насрочи предсрочни президентски избори на 25 май.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s