В Крим призовават за бойкот на „Рошен“, спонсора на Майдана

111111111111111111179271881486a819f50c30c522402b_3В центъра на Симферопол раздават листовки с призив да не се купува продукцията на „Рошен“, която принадлежи на депутата-олигарх Пьотър Порошенко.

„Купувайки продукцията на олигарха Порошенко „Рошен“, вие спонсорирате насилието и екстремистите“, – се казва в листовката, на която е изобразен човек, хвърлящ запалителна смес.

На обратната страна на листовката се казва, че „тревожните събития“ на Евромайдана в Киев са били невъзможни, „ако не съществуваше щедрата спонсорска подкрепа на американските и европейските специални служби и украинските олигарси, които искат повече и повече власт“.

Според авторите на листовката, един от тези спонсори е Порошенко. „Жаждата за власт чрез насилие и днес движи олигарсите. Нашата дан за мира и съгласието ще бъде да престанем да купуваме продукцията от компания „Рошен“ на Пьотър Порошенко. Да кажем „Не!“ на насилието и екстремизма. Обявяваме бойкот на продукцията на „Рошен“, тортите и кексовете не трябва да се превръщат в бомби“, – подчертава се в листовката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s