Русия: НАТО разбуди инстинкта си от „студената война“

1111img15Постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко отбеляза връщането на Северния алианс към риториката от времето на политическото и военното противоборство. Заявлението на Грушко е реакция на решението на НАТО да укрепи отбранителната способност на страните-участнички в алианса.

„В НАТО се пробудиха инстинктите на „студената война“. Риториката е показателна: „алиансът е заплашен…“, – прилага доказателства Александър Грушко в официалния  си акаунт в Туитър.

„Явно е, че данъкоплатците от страните в алианса ще трябва да развъртят военни игри“, – добави Грушко.

Припомняме, че генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен направи поредица от изявления във връзка с разногласията между Русия и НАТО по кримския въпрос. В частност, той обяви за спиране на военното сътрудничество с Русия и за необходимостта от укрепване на отбранителната способност на стрините-членки на НАТО във връзка с действията на Русия около присъединяването на Крим.

Размусен увери още, че НАТО няма да доставя оръжие на Украйна. Всички въпроси за доставката на оръжия могат да се решават само на двустранна основа, при контакти на Киев с държавите, които вече са членове на НАТО, отбеляза генералният секретар.

По-рано стана ясно, че САЩ имат намерение да увеличат броя на военните в авиобазата си „Михаил Когелничану“ в Румъния. САЩ вече се обърнаха със съответната молба към властите в страната.

НАТО е военно-политически блок, обединяващ болшинството държави от Европа, САЩ и Канада. Организацията е основана на 4 април 1949 г., „за да защити Европа от съветското влияние“ след Втората световна война.

Един отговор на “Русия: НАТО разбуди инстинкта си от „студената война“

  1. Последният грандиозен натовски резил:

    На 12 април 2014 г. един (!) руски Су-24, бая старичък и без нито една ракета, прелетял 12 пъти над щатския галош Доналд Кук. Обаче имал система за радио-електронна борба „Хибини“. И капитан ми ти Кук, както му се пада по историческа традиция, бил „условно изяден“. „Потопен“ бил 12 пъти! А иначе там имат супер ракети „томахавки“, ПВО и ПРО системи „Иджис“, ама файда йок – сите умрели. Живнали чак когато Су-24 си отишъл. Та, погаврили се с тях руснаците и айде обратно. А галошът пък се евакуирал в Румъния да „развива сътрудничество“ и там си останал. Уж щял да ходи в Одеса, ама се отказал. В това време 27 негови моряка подали молба за уволнение. Галошът щял да остане в Черно море над три седмици, след което бил подлежал на атака по конвенцията Монтрьо. Пък хората там искали да живеят, млади били.
    Та, чудех се аз, защо вият така истерично натовците? И нашите помияри като Найденов, и щатските? Пък то, виж къде бил ключът от бараката!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s