Десните радикали в Украйна са свързани с терористичното минало на НАТО

UKRAINE-EU-RUSSIA-UNREST-POLITICSБританският независим журналист Мартин Самърс заяви, че дяснорадикалните движения в Украйна вероятно са свързани с многогодишна тайна нелегална дейност на тайните служби на НАТО с името „Гладио“.

Според думите на журналиста Мартин Самърс, днес става все по-очевидно, че Западът е обезпокоен от политическата окраска на движенията в Украйна. „Но ако се върнем във времето, когато властта бе взета и снайперите стереляха по протестиращите, както и по полицията, а  в прихванатия разговор между върховния представител на ЕС Катрин Аштън с министъра на външните работи на Естония Урмас Паета без всякакво съмнение бе посочено, че зад снайперистката стрелба стоят силите, които днес присъстват в настоящото правителство на Украйна, то става ясно, че това е свързано с многогодишната тайна нелегална дейност на НАТО под името „Гладио“, – отбеляза журналистът.

„Те бяха създадени след края на Втората световна война с цел борба срещу предполагаемото нахлуване на СССР, но с времето бяха преобразувани в терористични ядки на територията на самите западни държави. Откриха ги по време на полицейски операции“, – каза Самърс.

Журналистът отбеляза, че тези организации стоят зад взривовете в жп гарата в Болоня, което се изяснило от разследването, проведено от парламента на Италия, парламента на Белгия и парламента на Швейцария.

„Силно съм обезпокоен от факта, че дяснорадикалното движение в Украйна е тясно свързано с терористичното минало на НАТО, а , вероятно, и с неговото настояще. А това, което се случи – е без всякакво съмнение силово вземане на властта“, – подчерта Самърс.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s